Οι πιο ποθητές μάρκες αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Ποια εταιρεία προτιμούν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι και ποια βρίσκεται στην κορυφή των Ελλήνων οδηγών;

Οι αναλυτές του Picodi.com έκαναν μία έρευνα σχετικά με το ποιες μάρκες αυτοκινήτων προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου στην Ευρώπη. Και κάπως έτσι κατέληξαν στα πιο ποθητά brands ή πιο ορθά σε εκείνα που κάποια στιγμή όλοι θέλουν να αγοράσουν τα μοντέλα τους.

> Διάβασε ακόμη: Η ιστορία της Ferrari

Συνέκριναν τα στατιστικά στοιχεία των αναζητήσεων στο Google για περισσότερες από 60 μάρκες αυτοκινήτων: Premium, μεσαίας τάξης και economy.

Πρώτη η BMW στην Ευρώπη, κορυφή η Toyota στην Ελλάδα

Στην Ευρώπη η BMW μοιάζει να έχει το μεγαλύτερο ρεύμα. Η γερμανική μάρκα ξεπέρασε τους αντιπάλους της σε 15 χώρες - από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία έως τις περισσότερες χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου (Σερβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και άλλες).

Οι πιο ποθητές μάρκες αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η Mercedes-Benz κατέλαβε τη δεύτερη θέση ως η πιο δημοφιλής μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου σε 10 χώρες. Η μεγαλύτερη βάση θαυμαστών της μάρκας βρίσκεται στη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, την Αλβανία και σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο. Η Toyota έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Ελλάδα και άλλες 4 ευρωπαϊκές χώρες.

Στην 4η θέση, ήταν οι Volkswagen και Tesla. Η αμερικανική μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ηγέτης στην Ιρλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία ενώ ο Γερμανός κατασκευαστής προτιμάται από Ισπανούς, Ιταλούς, Λευκορώσους και Ουκρανούς. Τα αυτοκίνητα της Hyundai από την Νότια Κορέα έφτασαν στο υψηλότερο ενδιαφέρον σε τρεις χώρες: Τσεχία, Σλοβακία και Ισλανδία.

> Διάβασε ακόμη: Όταν η Rolls-Royce Phantom συνάντησε την Hermès

Οι δύο γαλλικές μάρκες Peugeot και Renault, καθώς και η σουηδική μάρκα Volvo, είναι οι τελευταίες εταιρείες που κατέληξαν στην κορυφή σε οποιαδήποτε χώρα. Εκτός από τους Γάλλους, οι Δανοί έδειξαν επίσης την προτίμησή τους για τη Peugeot. Η Renault ήταν στην κορυφή της λίστας με τις πιο συχνά αναζητούμενες μάρκες αυτοκινήτων στην Τουρκία και η Volvo στη Σουηδία.

Μεθοδολογία και πηγή στατιστικών

Η έρευνα βασίστηκε σε σύγκριση ερωτημάτων αναζήτησης για 64 μάρκες αυτοκινήτων το 2017-2021. Τα ιστορικά δεδομένα αποκτήθηκαν μέσω του Google Keyword Planner. Τα δεδομένα για την Ανδόρα, τη Μάλτα, το Μονακό, τον Άγιο Μαρίνο και το Βατικανό δεν ήταν διαθέσιμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος