Το Rimac Nevera αλλάζει τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης

Το ηλεκτρικό κτήνος των 1.900 αλόγων θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 αντίτυπα, με την τιμή του να ανέρχεται στα €2.000.000.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ο κατασκευαστής hypercar και ειδικός της ηλεκτρικής τεχνολογίας, Rimac Automobili (μία εταιρεία-έκπληξη από την Κορατία), παρουσίασε με κάθε επισημότητα πριν λίγο καιρό την έκδοση παραγωγής του C_Two, που πλέον ονομάστηκε Nevera. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο Rimac Nevera, αποδίδει σχεδόν 1.900 ίππους (για την ακρίβεια 1.888), και κοστίζει €2.000.000. Οι πρώτες του δοκιμές δε, άφησαν με το στόμα ανοιχτό τους δημοσιογράφους αλλά και όλους όσοι βρίσκονταν στις πίστες.

Προηγμένο όσο δεν πάει

Σύμφωνα με την εταιρεία, διαθέτει την πιο προηγμένη κατασκευή monocoque στον κόσμο.

> Διάβασε ακόμη: Το Toyota Supra του Paul Walker βγαίνει στο σφυρί

Το πρωτοποριακό monocoque της Rimac Nevera, περιλαμβάνει μια οροφή με επένδυση από άνθρακα, ενσωματωμένη δομική μπαταρία και οπίσθιο υποπλαίσιο άνθρακα, αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι από ανθρακονήματα σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Το Rimac Nevera αλλάζει τον κόσμο της ηλεκτροκίνησηςRimac
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ RIMAC NEVERA 5Rimac
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ RIMAC NEVERA 4Rimac

Με βάρος μικρότερο από 200 κιλά και χρησιμοποιώντας 2.200 φύλλα από ίνες άνθρακα και 222 ένθετα αλουμινίου, το monocoque περικλείει την μπαταρία του αυτοκινήτου για να σχηματίσει μια συμπαγή, αλλά ισχυρή δομή με στρεπτική ακαμψία 70.000 Nm.

Το κλειδί για την εξαιρετική απόδοση της Nevera είναι ο πρωτοπόρος ηλεκτρικός κινητήρας της Rimac. Κάθε στοιχείο του ηλεκτρικού κινητήρα έχει ξανασχεδιαστεί για να προσφέρει περισσότερη ροπή, μεγαλύτερη και βελτιωμένη απόδοση.

Η μπαταρία σε σχήμα Η, υδρόψυκτη, 120 kWh, 6.960 κυψελών σχεδιάστηκε από την αρχή από τη Rimac και βρίσκεται στην καρδιά της Rimac Nevera. Με δυνατότητα παραγωγής 1,4 MW ισχύος, η μπαταρία λιθίου / μαγγανίου / νικελίου αποτελεί επίσης αναπόσπαστο μέρος του πυρήνα του αυτοκινήτου, προσθέτοντας 37% δομική ακαμψία στο πλαίσιο.

> Διάβασε ακόμη: Ford Puma ST εναντίον Ford Puma RC

Η βέλτιστη χαμηλή και κεντρική θέση της μπαταρίας στο πάτωμα του αυτοκινήτου συμβάλλει στο χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτό βοηθά στη δημιουργία κατανομής βάρους εμπρός / πίσω 48/52 και την καλύτερη δυνατή ισορροπία χειρισμού.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ RIMAC NEVERA 7Rimac
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ RIMAC NEVERA 6Rimac
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ RIMAC NEVERA 2Rimac
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ RIMAC NEVERA 1Rimac

Τέσσερις ηλεκτρικοί κινητήρες μόνιμου μαγνήτη οδηγούν τους τέσσερις τροχούς της Nevera ξεχωριστά. Η συνδυασμένη ισχύς είναι 1. 914 ίπποι και η ροπή 2.360 Nm.

Από την πρώτη στιγμή, της ενεργοποίησής τους οι ηλεκτρικοί κινητήρες έχουν απόδοση 97%- σε σύγκριση με το 40% για τους πιο αποτελεσματικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης - και χωρίς συντήρηση καθ'όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, αναφέρει η μάρκα.

> Διάβασε ακόμη: Οι πιο ποθητές μάρκες αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Το τυπικό τεστ επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 1,85''. Τελική ταχύτητα 412 χλμ./ώρα.

Απίθανα πράγματα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.