Οδηγός της Formula 1 από τον καναπέ; Γίνεται.

Η Red Bull δίνει πια τη δυνατότητα να γίνεις οδηγός της Formula 1 χωρίς να βγεις από το σπίτι. Ιδού ο τρόπος.

Ένας νέος προσομοιωτής Red Bull έφτασε μόλις στο κατάστημα Formula 1 Authentics και δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Είναι πολύ καλύτερος, πιο κοντά στα πραγματικά δεδομένα και δυστυχώς πολύ πιο ακριβός.

Η Red Bull συνεργάστηκε με την Memento Exclusives για να δημιουργήσει ένα προσομοιωτή για το RB18, το μονοθέσιο με το οποίο ο Max Verstappen κατέκτησε πέρυσι το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημά του. Και τα κατάφερε, αφού είναι λες και μπαίνεις μέσα σε ένα πραγματικό κόκπιτ. 

Ελλείψει των ελαστικών και του πίσω μέρους του αυτοκινήτου με τον κινητήρα, αυτή η RB18 είναι ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου εξωτερικά. Στο κάτω μέρος του κόκπιτ υπάρχει μια μεγάλη οθόνη σαν αυτές που βάζουν στους οδηγούς όταν βρίσκονται στα πιτ κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών ή των κατατακτήριων δοκιμών. Μέσω αυτών, νιώθεις λες και οδηγείς σε κάθε πίστα της γης. Προσεχώς και στο Λας Βέγκας!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όσοι έχουν την τύχη να πάρουν στα χέρια τους ένα τέτοιο "αυτοκίνητο" θα μπορούν να οδηγούν με ένα τιμόνι που μοιάζει πολύ με αυτό που χρησιμοποιούν τακτικά οι Verstappen και Checo Pérez. Είναι λίγο μικρότερο και δεν περιλαμβάνει όλα τα κουμπιά που στην πραγματική ζωή πρέπει να χρησιμοποιούν οι αθλητές, αλλά είναι σίγουρα αρκετά ακριβές για να σε κάνει να νιώσεις σαν τον Max Verstappen.

Τώρα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από μία υψηλή τιμή, και ενώ δεν κοστίζει μερικά εκατομμύρια όπως το πραγματικό όχημα, αυτός ο προσομοιωτής της Red Bull έχει αρχική τιμή 87.221,95 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, το μοντέλο Champions Edition προσθέτει το μπροστινό μέρος και ως εκ τούτου η τιμή ανεβαίνει στα 116.296,95 ευρώ. Πολλά λεφτά για να μην μπορείς να τρέξεις με 300 χλμ/ώρα.

Red Bull

Όσοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτό το υπερσύγχρονο κομμάτι τεχνολογίας μπορούν τώρα να μπουν στην ιστοσελίδα της F1 Authentics και να το αγοράσουν. Φυσικά, εκτός από τον μισθό ενός οδηγού αγώνων, θα πρέπει να έχουν και χώρο, καθώς το πλήρες μοντέλο έχει μήκος 4 μέτρα και πλάτος 2 μέτρα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου