Τα πιο εμβληματικά μοντέλα 7 κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών

Εκείνα που θα συνέχιζαν να κατασκευάζουν αν ένας περίεργος νόμος τις υποχρέωνε να παράγουν ένα μόνο μοντέλο.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 21 Σεπτεμβρίου 2022

Κάθε εταιρεία έχει τα δυνατά της χαρτιά. Εκείνα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εύκολα ως εμβληματικά αυτοκίνητα. Ακόμα και οι κορυφαίες, που πλέον όλα τους τα αμάξια είναι πολύ καλά, έχουν μοντέλα που διακρίνονται, που κουβαλούν το DNA της μάρκας στην καλύτερή του μορφή ξεχωρίζοντας στην γκάμα αλλά και στην αγορά.

Διαλέγουμε από επτά κορυφαίες εταιρείες το καλύτερό τους μοντέλο, το πιο χαρακτηριστικό, εκείνο που θα συνέχιζαν να κατασκευάζουν αν ένας περίεργος νόμος τις υποχρέωνε να παράγουν ένα μόνο μοντέλο.

BMW 3 Series

Τα πιο εμβληματικά μοντέλα 7 κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών

Αν και τα SUV κάνουν πραγματική επέλαση στις αγορές, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις βάσεις των εταιρειών. Μπορεί λοιπόν οι X1 και Χ3 να πρωταγωνιστούν εμπορικά, όμως διαχρονικά το επικερδέστερο μοντέλο στην γκάμα της BMW είναι η Σειρά 3. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πρόσφατα στο Σαλόνι του Παρισιού παρουσιάστηκε η 7η γενιά του. Ομορφότερη από άλλη φορά και εξελιγμένη περισσότερο από κάθε άλλη γενιά, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει ακόμα μία μεγάλη εμπορική επιτυχία.

> Διάβασε ακόμη: Το Rimac Nevera αλλάζει τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης

Περισσότερο επιθετική σχεδιαστικά, μαγνητίζει τα βλέμματα από την πρώτη στιγμή. Στο εσωτερικό παραμένει η οδηγοκεντρική διάταξη. Η ακαμψία του πλαισίου έχει αυξηθεί μέχρι και 50%, ενώ το βάρος έχει μειωθεί έως και 55 κιλά. Στο λανσάρισμα το μοντέλο είναι διαθέσιμο με έξι επιλογές κινητήρων.

Mercedes-Benz A-Class

AYTOKINHTA

Η Mercedes-Benz έχει πιο εντυπωσιακά, πιο γρήγορα και πιο ποθητά αυτοκίνητα στην γκάμα της από την Α-Class. Όταν όμως οδηγήσαμε τη νέα γενιά του μοντέλου, εντυπωσιαστήκαμε. Οι άνθρωποι της Mercedes-Benz κατάφεραν να ενσωματώσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ένα μοντέλο της κατηγορίας C, σε ένα προσιτό αυτοκίνητο που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό.

Δεν είναι τυχαίο που το σύστημα πολυμέσων MBUX λανσάρεται πρώτη φορά στην A-Class. Με μεγαλύτερες πλέον διαστάσεις και βελτιωμένη αίσθηση ευρυχωρίας, είναι πιο φιλόξενη από κάθε άλλη φορά. Οι εξελιγμένοι κινητήρες εγγυώνται τη χαμηλή κατανάλωση αλλά και τις πολύ καλές επιδόσεις, ενώ η οδική συμπεριφορά θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Volvo V60

AYTOKINHTA

Η επιλογή του V60 ήταν μια δύσκολη απόφαση. Πλέον η γκάμα της Volvo περιλαμβάνει εξαιρετικά μοντέλα, ειδικά στην κατηγορία των SUV. Ωστόσο, αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε την πεπατημένη και να επιλέξουμε ένα χαρακτηριστικό Volvo. Πρόκειται για το V60, το νέο wagon της εταιρείας. Η Volvo έχει μεγάλη παράδοση στα μοντέλα δύο όγκων.

Ποτέ δεν αποτελούσαν μια συμπληρωματική έκδοση και δεν είναι τυχαίο που σήμερα η Volvo πρώτα παρουσίασε το V60 και μετά τη sedan εκδοχή, το S60. Είναι ένα πολυχρηστικό μεσαίο οικογενειακό νέας γενιάς με σπορ χαρακτήρα για όσους εκτιμούν την κορυφαία σκανδιναβική σχεδίαση, τη συναρπαστική οδήγηση και την τεχνολογία που κάνει πιο εύκολη την καθημερινή ζωή.

Το νέο V60 εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα κίνησης που εξασφαλίζουν δυναμικές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Στην γκάμα του περιλαμβάνονται κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου καθώς και δύο υβριδικά συστήματα κίνησης Twin Engine με τεχνολογία plug-in hybrid.

Skoda Karoq

AYTOKINHTA

Μπορεί η σύγχρονη επανάσταση στα SUV της Skoda να ήρθε με το Kodiaq, ωστόσο είναι το Karoq που έχει κάνει τη μεγάλη διαφορά στα μάτια μας. Είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του μέσου αγοραστή της κατηγορίας κι αυτό είναι πραγματικά μαγικό.

> Διάβασε ακόμη: Ferrari vs Lamborghini: Η ιστορία της κόντρας των δύο κολοσσών της ταχύτητας

Έχει ιδανικές διαστάσεις, χωρίς να είναι πολύ μεγάλο, χωράει πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους. Έχει όμορφη εξωτερική σχεδίαση και χαρακτήρα, ενώ στο εσωτερικό δεν έχει γίνει συμβιβασμός στην ποιότητα και την τεχνολογία. Οι επιλογές στα μηχανικά μέρη περιλαμβάνουν ό,τι μπορεί να επιθυμήσει κανείς σε αυτή την κατηγορία και πάντα με τιμές εξαιρετικά ανταγωνιστικές.

Ford Focus

AYTOKINHTA

To Focus στην 1η του γενιά κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της Ford και από τότε παραδοσιακά κάθε γενιά κατασκευάζεται με σκοπό την κορυφή. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στη χώρα μας η 4η γενιά του μοντέλου, που, όπως βιώσαμε οδηγώντας το, καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τη συνολική του απόδοση. Παρά την πολύ καλή παράδοση, αποφάσισαν το νέο Focus να σχεδιαστεί από λευκό χαρτί, με σκοπό να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο σε τομείς όπως η τεχνολογία, η άνεση, η ευρυχωρία και η οδηγική εμπειρία.

Η δυναμική γι’ αυτό το εγχείρημα ήταν τεράστια και τμήματα από όλο τον κόσμο συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του. Τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη. Κάθε κομμάτι εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς κανένα συμβιβασμό. Ποτέ τόσο αντιφατικοί μεταξύ τους τομείς δεν ήταν τόσο άρτια δεμένοι σε ένα Ford.

Έτσι, είναι σπορ αλλά παραμένει άνετο, είναι δυναμικό αλλά και ευρύχωρο, είναι πιο ελαφρύ αλλά και πιο άκαμπτο. Αντίστοιχα, έχει πολύ καλές επιδόσεις όντας ταυτόχρονα οικονομικό σε κατανάλωση. Είναι με βεβαιότητα το δυνατό χαρτί στην γκάμα της μάρκας.

Peugeot 3008

AYTOKINHTA

Από τις αρχές του 2017 γράφτηκε μια καινούρια σελίδα στην ιστορία της Peugeot. To 3008 έμελλε να γίνει ένα από τα πιο προσφιλή μοντέλα στην γκάμα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Το 3008 συνδυάζει μοναδικά την αισθητική ενός SUV με χορταστικές διαστάσεις, τους κινητήρες χαμηλού κυβισμού αλλά υψηλής απόδοσης με τη γαλλική φινέτσα και αισθητική στο σχεδιασμό.

> Διάβασε ακόμη: Η εξωφρενικά σπάνια Porsche 911 Turbo S

Είτε εξωτερικά είτε στο εσωτερικό, σε εμπνέει και καταφέρνει να σου φτιάξει τη διάθεση. Η πολύ καλή εικόνα συνεχίζεται και στη συμπεριφορά στο δρόμο, όπου παραμένει άνετο και ασφαλές ακόμα και υπό πίεση.

Suzuki Jimny

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η Suzuki είναι από εκείνες τις λίγες εταιρείες που παραμένουν πιστές στις αρχές τους. Έτσι, σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός υιοθετεί τη λογική του crossover η Suzuki παρουσιάζει το νέο Jimny που συνεχίζει αυτούσια την παράδοση του προγόνου του. Τετραγωνισμένο αμάξωμα με μαζεμένες διαστάσεις, που δείχνει έτοιμο να περάσει κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά του, μεγάλοι τροχοί, μεγάλη απόσταση από το έδαφος, πλαίσιο τύπου σκάλας, άκαμπτοι άξονες και βέβαια κοντές σχέσεις στο κιβώτιο, χαρακτηριστικά που κοντεύαμε να ξεχάσουμε, μιας και τα τελευταία χρόνια έχουν σβηστεί από το χάρτη της αγοράς.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα, κόντρα στη μόδα των turbo που κατακλύζουν την αγορά. Μπράβο στη Suzuki που τολμά παρουσιάζοντας ένα μοντέλο διαφορετικό που έλειπε από την αγορά. Αν κρίνουμε από το αρχικό ενδιαφέρον του κόσμου, θα εξελιχθεί σε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαφανή σπίτια στη φύση, η τάση που βλέπουμε παντού στα σόσιαλ μίντια

Κοστίζουν λιγότερο απ' ό,τι θα περίμενες και διαθέτουν άπλετο φυσικό φως.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ανυπάκουες ράτσες σκύλων, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιες ράτσες σκύλων είναι πιθανό να παρουσιάσουν επιπλέον προκλήσεις στην εκπαίδευσή τους;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Γιατί χρειαζόμαστε όλοι ψυχοθεραπεία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι κάνουν ψυχοθεραπεία επειδή δεν κάνουν κάποιοι άλλοι...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν η τεχνητή νοημοσύνη έλυνε τα μυστήρια των ανώτερων μαθηματικών;

Οι περίπλοκοι γρίφοι που συχνά προβληματίζουν ακόμη και τα πιο έξυπνα μυαλά στον κόσμο ίσως βρήκαν τον "μάστορά" τους.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σωστή προθέρμανση πριν από την προπόνηση υψηλής έντασης

Η καλή προθέρμανση βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Την κάνεις σωστά όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος