Το ημερολόγιο Pirelli 2019 είναι μια ιστορία με γυναικεία όνειρα

Ο φωτογράφος Albert Watson αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τις πόζες των Gigi Hadid, Laetitia Casta, Misty Copeland και Julia Garner.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 06 Δεκεμβρίου 2018

Το πιο iconic ημερολόγιο του κόσμου, αυτό της Pirelli αναμένεται να κάνει για μια ακόμη χρονιά την έκπληξη δείχνοντας πως δεν είναι απλώς ένα ημερολόγιο αλλά έργο τέχνης. Στη φετινή του έκδοση περιγράφει το μακρύ φωτογραφικό ταξίδι 4 γυναικών και της δέσμευσής τους στο να πετύχουν τους στόχους τους.

Το ημερολόγιο Pirelli 2019 είναι μια ιστορία με γυναικεία όνειρα

To 46o ημερολόγιο της γνωστής εταιρείας ελαστικών ανέλαβε ο φωτογράφος Albert Watson ενώ πρωταγωνιστούν σε αυτό οι ηθοποιοί Julia Garner και Laetitia Casta, η χορεύτρια Misty Copeland και το μοντέλο Gigi Hadid, που ποζάρουν σε εναλλακτικά concepts ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Μαϊάμι. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΡΕΛΙ 2019 2

Αξίζει να αναφερθεί πως το Pirelli Calendar 2019 θα είναι πιο γυμνό σε σχέση με τις προηγούμενες δύο χρονιές. Οι 40 συνολικά φωτογραφίες ακολουθούν ασπρόμαυρη νουάρ οπτική και φορμάτ 16: 9, λόγω του πάθους του Watson για τον κλασικό κινηματογράφο. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΡΕΛΙ 2019 3

"Όταν προσέγγισα για πρώτη φορά το project ήθελα να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό από τις προηγούμενες φορές και από αυτά που έχουν κάνει οι άλλοι φωτογράφοι. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα έχει βάθος και δημιουργία, δίνοντας ένα θετικό όραμα για τις γυναίκες σήμερα" ανέφερε ο 76χρονος Σκωτσέζος φωτογράφος. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΡΕΛΙ 2019 4

"Κάθε μία από τις 4 γυναίκες έχει χτίσει τη δική της υπόσταση ανάμεσα στην πραγματικότητα και το μυστήριο. Κάθε μία από αυτές είναι ξεχωριστή, με το δικό της χαρακτήρα αλλά και διαφορετικό τρόπο για να κυνηγήσει τις φιλοδοξίες της. Η ιδέα για το στήσιμο της φωτογράφισης βρίσκεται πίσω από 4 ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους" συνεχίζει ο Watson.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΡΕΛΙ 2019 5

Στο πλευρό των τεσσάρων γυναικών στέκονται ο σχεδιαστής Alexander Wang και οι χορευτές  Calvin Royal III και Sergei Polunin. Το ημερολόγιο της Pirelli εκδίδεται κάθε φορά σε 12.000 αντίτυπα και ασφαλώς αποτελεί αντικείμενο πόθου για τους πιστούς του συλλέκτες. 

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις με την μπύρα

Για να απολαύσεις στον απόλυτο βαθμό τη γεύση και τη φρεσκάδα της.

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το Peaky Blinders

Ο απόλυτος οδηγός για τη συμμορία από το Μπέρμιγχαμ.