Πώς βρέθηκε ο Joe DiMaggio στο Mrs. Robinson των Simon & Garfunkel

O Joe DiMaggio γεννήθηκε σαν σήμερα στις 25 Νοεμβρίου, κατέκτησε τα πάντα με τους Γιάνκις, την πιο ποθητή γυναίκα όλων των εποχών και... τα charts των ΗΠΑ.

Ο Joe DiMaggio γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1914 στην Καλιφόρνια και έμελλε να αλλάξει για πάντα το αγαπημένο του άθλημα. Ο Joltin' Joe μπήκε στο Hall of Fame του Baseball και στην 13χρονη καριέρα του στους Γιάνκις έκανε τα πάντα. Ήταν All-Star και στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε, κατέκτησε 9 πρωταθλήματα και αναδείχθηκε 3 φορές MVP. Μάλιστα, ως ένας από τους πιο επιτυχημένους παίκτες όλων των εποχών, ο DiMaggio ήταν περιζήτητος και μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 1951. 

Παντρεύτηκε και ερωτεύτηκε όσο καμία άλλη γυναίκα την Marilyn Monroe, την οποία ωστόσο κατηγορήθηκε ότι χτυπούσε. Ο βιογράφος του πάντως αναφέρει οι τελευταίες του λέξεις ήταν "επιτέλους θα μπορέσω να δω τη Marilyn". Ο DiMaggio παραμένει πάντα επίκαιρος και για έναν ακόμη λόγο. Ο Paul Simon τον αναφέρει στο κλασικό κομμάτι Mrs. Robinson των Simon & Garfunkel, κάνοντάς τον μελωδία για εκατομμύρια κόσμο. Πώς όμως ο Joe DiMaggio βρέθηκε στους στίχους του πασίγνωστου τραγουδιού;

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στο The Game 365 του MSG, ο Paul Simon εξήγησε γιατί το "Mrs. Robinson" αναφέρει τον Joe DiMaggio. Ο Simon αποκάλυψε ότι δεν ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής του DiMaggio, αλλά είχε ένα "δέσιμο" με το είδωλο του μπέιζμπολ.

Η γνωριμία τους σε ένα εστιατόριο

Το Mrs. Robinson αφορά τον ομώνυμο χαρακτήρα από την κλασική κωμωδία-δράμα The Graduate. Οι στίχοι του περιέχουν μια αναφορά στον DiMaggio ("Where have you gone, Joe DiMaggio/Our nation turns its lonely eyes to you" = Πού βρίσκεσαι Joe DiMaggio; Το έθνος μας στρέφει τα μοναχικά του μάτια σε εσένα). 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Simon θυμήθηκε ότι διασταυρώθηκε με τον DiMaggio σε ένα εστιατόριο. "Έτυχε να βρίσκομαι σε ένα εστιατόριο και εκεί ήταν αυτός", είπε ο Simon. "Μάζεψα το κουράγιο μου για να πάω και να συστηθώ και να πω: "Γεια σας, είμαι ο τύπος που έγραψε το "Mrs. Robinson"".

Ο DiMaggio ήταν επιφυλακτικός στην αρχή. "Είπε 'Ναι, κάτσε κάτω ... Γιατί το είπες αυτό; Είμαι εδώ, όλοι ξέρουν ότι είμαι εδώ". "Είπα, 'Δεν το εννοούσα κάπως. Εννοούσα, πού είναι αυτοί οι μεγάλοι ήρωες τώρα;'. Κολακεύτηκε μόλις κατάλαβε ότι το έγραψα για να του πλέξω το εγκώμιο".

Ο Simon τότε, έχει μιλήσει και για τον αντίκτυπο που είχε η αναφορά του DiMaggio στο Mrs. Robinson. "Μπορείτε να φανταστείτε, μόνο την ειρωνεία του πράγματος, γράφω αυτόν τον στίχο, δεν ξέρω από πού προέρχεται, για έναν παίκτη του Football που ξέρω ότι είναι πολύ διάσημος, αλλά δεν είναι ο αγαπημένος μου τύπος - και καταλήγω, Νο1, να τραγουδάω στο κέντρο του γηπέδου των Γιάνκις σε ένα αφιέρωμα αφιέρωμα στον DiMaggio το 1999", ανέφερε ο Simon. "Θέλω να πω, ο δεσμός μας ήταν τόσο ισχυρός εξαιτίας αυτού του τραγουδιού". 

Για την ιστορία, το Mrs. Robinson από το album Bookends έγινε τεράστια επιτυχία. Το τραγούδι ήταν στο Νο. 1 για τρεις εβδομάδες στο Billboard Hot 100, ενώ παρέμεινε στο εν λόγω chart για 13 εβδομάδες συνολικά. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.