Κι αν ο πατέρας του Woody Harrelson δολοφόνησε τον John F. Kennedy;

Μία θεωρία συνωμοσίας του χρεώνει τον φόνο, καθώς είχε εμπλακεί πολλάκις σε αντίστοιχες υποθέσεις.

Ο Woody Harrelson δεν ήταν ποτέ κοντά με τον πατέρα του. Η πρώτη φορά, μάλιστα, που συνειδητοποίησε ποιος είναι ο πατέρας του -τον οποίο έβλεπε ελάχιστα- ήταν σε ηλικία 12 ετών, όταν άκουσε στο ραδιόφωνο να μιλάνε για τη δίκη του Charles V Harrelson για φόνο και σκέφτηκε πως δε μπορεί να υπάρχει άλλος με τέτοιο όνομα. "Ήταν μία άγρια συνειδητοποίηση" έχει παραδεχθεί στο παρελθόν ο ίδιος.

Ο πατέρας του ηθοποιού είχε εμπλακεί αρκετές φορές σε υποθέσεις φόνων, ως βασικός ύποπτος. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε πως θα βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία του Αμερικανού περιφερειακού δικαστή John H. Wood Jr, για τη δολοφονία του οποίου συνελήφθη σαν σήμερα το 1979. Ο Harrelson είχε πληρωθεί 250.000 δολάρια από τον βαρόνο ναρκωτικών Jamiel Chagra για να εκτελέσει τον δικαστή και κατά τη διάρκεια της εξάωρης αντιπαράθεσής του με την αστυνομία, ο Charles V Harrelson παραδέχθηκε ακόμη πως σκότωσε και τον πρόεδρο John F. Kennedy.

Σε μια συνέντευξη ισχυρίστηκε: "Την ίδια στιγμή που είπα ότι είχα σκοτώσει τον δικαστή, είπα ότι είχα σκοτώσει τον Kennedy, πράγμα που ίσως σας δώσει μια ιδέα για την κατάσταση του μυαλού μου εκείνη την εποχή", προτείνοντας ότι αυτό ήταν "μια προσπάθεια να επιμηκύνω τη ζωή μου".

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Jim Marrs, έναν εξέχοντα θεωρητικό συνωμοσίας του JFK, ο Harrelson έμοιαζε στην πραγματικότητα με έναν από τους τρεις άνδρες που εντοπίστηκαν κοντά στο κτήριο από το οποίο ο Lee Harvey Oswald πυροβόλησε τον JFK. Επιπλέον, η ιατροδικαστής Lois Gibson ισχυρίστηκε ότι ταίριαξε εικόνες του ψηλότερου από τους τρεις άνδρες με εικόνες του Harrelson, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχε ανάμειξη στη δολοφονία. Από την άλλη βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο οπότε η εν λόγω πεποίθηση παραμένει στη συνωμοσιολογική "σφαίρα".

Παρά τα αποτρόπαια εγκλήματα του πατέρα του, ο Woody Harrelson προσπάθησε να επανασυνδεθεί μαζί του. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε παραδεχθεί πως τον επισκεπτόταν τακτικά στη φυλακή, αντιμετωπίζοντάς τον περισσότερο ως φίλο παρά ως πατρική φιγούρα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr