Πόσο εφικτή είναι η μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι

Η επιβράδυνση της εκσπερμάτωσης αυξάνει τον χρόνο της απόλαυσης.

Παρότι ο χρόνος είναι σχετικός -και- στο κρεβάτι, οι τεχνικές επιβράδυνσης της εκσπερμάτωσης είναι σούπερ χρήσιμες όχι μόνο γιατί σε βοηθούν να μην 'τελειώνεις' πριν από την ώρα σου αλλά και γιατί σου επιτρέπουν να ελέγχεις, όσο αυτό είναι δυνατόν, την ακριβή στιγμή της κορύφωσής σου, βελτιώνοντας τα μάλα τη σεξουαλική σου ζωή. Για να έχουμε, όμως, καλό ερώτημα, ποιος είναι, σε γενικές γραμμές, για τα περισσότερα ζευγάρια και λοιπά σεξουαλικά σχήματα, ο ιδανικός χρόνος μίας επαφής;

Πόσα λεπτά, περιπτερά;

Σύμφωνα με το ισπανικό Esquire, το μισάωρο είναι χρόνος υπερβολικός και το δίλεπτο χρόνος απογοητευτικός. Τα 3 με 7 λεπτά αποτελούν τον μέσο όρο διάρκειας μίας σεξουαλικής επαφής, ενώ τα 7 με 13 τον επιθυμητό. Παρόλα αυτά, οι παραπάνω αριθμοί επιδέχονται ελεύθερης χρονικής ερμηνείας ανάλογα με τη στιγμή και τις προσωπικές μας επιθυμίες. Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι το να γνωρίζεις κάποια τρικ που σου δίνουν τον έλεχο επί της εκσπερμάτωσής σου μόνο προς όφελός σου μπορεί να λειτουργήσει. Ας τα δούμε, λοιπόν, ένα προς ένα.

Πόσο εφικτή είναι η μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι Getty Images

Προπονήσου μέσω του αυνανισμού

Ο αντρικός οργασμός χωρίζεται σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη, το σπέρμα 'φορτώνεται' στην ουρήθρα και κατά τη δεύτερη εκτοξεύεται από αυτή. Εσύ θα πρέπει να προπονηθείς για να αυξήσεις τον βαθμό του ελέγχου σου κατά τη μετάβαση από τη φάση 1 στη φάση 2. Πώς; Με το να αυνανίζεσαι μέχρι το σημείο που νιώθεις ότι θα φτάσεις σε οργασμό και να σταματάς το τίκι τάκα πριν εκσπερματώσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις να αναγνωρίζεις καλύτερα το πώς 'λειτουργείς'.

> Διάβασε ακόμα: Έρευνα ρίχνει φως στο ιδανικό μέγεθος του πέους

Κάνε ασκήσεις Kegel

Το να γυμνάσεις το πυελικό σου έδαφος θα σε βοηθήσει να απολαύσεις μία πιο υγιή και ευχάριστη σεξουαλική ζωή. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνες οι άντρες που έχουν ενσωματώσει στο πρόγραμμα της προπόνησής τους ασκήσεις Kegel μπορούν να κάνουν τις σεξουαλικές συνευρέσεις τους να κρατήσουν έως και για τον τετραπλάσιο από τον συνηθισμένο χρόνο.

BED SCENE Getty Images

Διαχειρίσου το άγχος σου

Το να μάθεις κάποιες απλές ασκήσεις χαλάρωσης και διαχείρισης άγχους θα σε βοηθήσει να μην ενεργοποιείς πριν από την ώρα του το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, που είναι υπεύθυνο για την εκσπερμάτωση.

> Διάβασε ακόμα: 21°C, η ιδανικότερη θερμοκρασία για σεξ

Βρες τις στάσεις σου

Οι στάσεις όπου εσύ είσαι από κάτω και δεν έχεις τον έλεγχο σου επιτρέπουν να εστιάσεις την προσοχή σου στην αίσθηση που προκαλεί στο πέος σου η διείσδυση, κάτι που μπορεί να σε κάνει να κοντρολάρεις με καλύτερο τρόπο το πότε θα εκσπερματώσεις.

Λάβε υπόψη σου κι αυτά

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το πότε θα εκσπερματώσεις σχετίζονται με τη βιολογία και την ψυχολογία σου. Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή που ακολουθείς και, φυσικά, η χρήση προφυλακτικών που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να επιβραδύνουν την εκσπερμάτωση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πατέντες που άλλαξαν τον κόσμο

Την επανάσταση την έφεραν το πρώτο iPhone, το Bluetooth, οι 3D εκτυπωτές, τα φωτοβολταϊκά πάνελ και η εικονική πραγματικότητα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To TikTok 'φλερτάρει' με δικό του AI Chatbot

Όλες οι εφαρμογές σιγά-σιγά αναζητούν τον δικό τους βοηθό τεχνητής νοημοσύνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν ο πατέρας του Woody Harrelson δολοφόνησε τον John F. Kennedy;

Μία θεωρία συνωμοσίας του χρεώνει τον φόνο, καθώς είχε εμπλακεί πολλάκις σε αντίστοιχες υποθέσεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Οι πιο εντυπωσιακές κουζίνες διασήμων στον κόσμο

Η Liv Tyler, ο Michael Kors αλλά και η Cara Delevingne έχουν τις πιο εντυπωσιακές κουζίνες στον πλανήτη.

Γιατί έκλεισε το εργοστάσιο της Nissan στον Βόλο

Το χρονικό μια επιχείρησης που ήταν σύμβολο για την ελληνική βιομηχανία.

Γραφει TopGear