Τώρα η Air New Zealand ζυγίζει τους επιβάτες όπως τις χειραποσκευές

Ο λόγος πίσω από τη νέα -κάπως τρομακτική- πολιτική της αεροπορικής εταιρείας, δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι.

Μέχρι τώρα αγχωνόμασταν για το ζύγισμα της βαλίτσας στο αεροδρόμιο και το ενδεχόμενο να είναι 5 γραμμάρια βαρύτερη, κάτι που θα οδηγούσε σε ένα αναπόφευκτο έξοδο πριν καν καλά-καλά ξεκινήσει το ταξίδι. Φυσικά, αυτό το πρόβλημα λυνόταν αν φορούσες 3-4 layers από ζακέτες και μπουφάν για να μειώσεις λίγο το βάρος της χειραποσκευής. Ναι, κρυώνουμε με 40 βαθμούς έξω, ποιος θα μας πει, τι; Διαβάζοντας, λοιπόν, τον τίτλο του άρθρου πιθανότατα πήρες την ίδια τρομάρα με εμάς. Είναι αλήθεια, η Air New Zealand θα ζυγίζει και τους επιβάτες αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μπορείς να συνεχίσεις να ντύνεσαι "σαν κρεμμύδι" πριν το αεροπλάνο, χωρίς έξτρα χρέωση.

Ο λόγος που η αεροπορική εταιρεία εφαρμόζει αυτή την πολιτική είναι παντελώς άσχετος με αυτό που φανταζόμασταν. Το πρόγραμμα, που εφαρμόζεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, είναι απλώς μια "έρευνα βάρους επιβατών", μια μέθοδος συλλογής δεδομένων σχετικά με το φορτίο και την κατανομή του βάρους για τα αεροπλάνα.

"Ζυγίζουμε τα πάντα που μπαίνουν στο αεροσκάφος - από το φορτίο μέχρι τα γεύματα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές στον χώρο αποσκευών", δήλωσε ο Alastair James, ειδικός της αεροπορικής εταιρείας για τη βελτίωση του ελέγχου φορτίου σε μια δήλωση. "Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις χειραποσκευές, χρησιμοποιούμε το μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από την πραγματοποίηση αυτής της έρευνας".

Αξίζει, μάλιστα, να αναφέρουμε πως η έρευνα θα γίνεται ανώνυμα. Όταν οι ταξιδιώτες θα κάνουν check-in για την πτήση τους, θα ανεβαίνουν σε μια ψηφιακή ζυγαριά και οι πληροφορίες για το βάρος τους θα υποβληθούν αμέσως στην έρευνα. Έτσι, προφανώς ο πράκτορας δε θα μπορεί καν να δει τα δεδομένα στην οθόνη του. Στη συνέχεια, οι επιβάτες θα βάζουν τις αποσκευές τους σε μια διαφορετική ζυγαριά για να συγκεντρώσουν τα δεδομένα βάρους.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr