Διακοπές στην Ίμπιζα, ο ταξιδιωτικός οδηγός

Δεν έχει μόνο clubbing.

Όπως και μερικοί ακόμη σε αυτόν τον πλανήτη, η Ίμπιζα είναι από εκείνους τους προορισμούς που δε γνωρίζουν τι σημαίνει οικονομική κρίση. Το νησί της διασκέδασης και των nightclubs- υπερπαραγωγών αλλά και των εντυπωσιακών παραλιών που περιβάλλονται από ειδυλλιακά φυσικά τοπία. Το μέρος που λατρεύουν από σχεδιαστές μόδας και σταρ του Χόλιγουντ μέχρι Insta-celebrities όπως η Chiara Ferragni και κάθε αυθεντικό party animal.

Διακοπές στην Ίμπιζα, ο ταξιδιωτικός οδηγός

Όλους αυτούς, η Ίμπιζα δεν τους απογοήτευσε ποτέ, επιβεβαιώνοντας πάντοτε τις προσδοκίες. Ακόμη κι αν οι περισσότεροι δε γνωρίζουν πολλές από τις υπόλοιπες πτυχές της, όπως ας πούμε πώς ακριβώς κυλά η ζωή των ντόπιων όταν οι ορδές των επισκεπτών απομακρυνθούν ή ότι το νησί συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1999. 

Σε περίπτωση που ετοιμάζεις βαλίτσες για τις Βαλεαρίδες νήσους, ορίστε μερικά tips που πρέπει να έχεις κατά νου, ακόμη κι αν η παραμονή σου εκεί περιοριστεί σε ένα Σαββατοκύριακο. 

ΙΜΠΙΖΑ 1

Ανάμεσα στα σημεία που δεν πρέπει να παραλείψεις να επισκεφτείς είναι η παραλία Ses Salines (ή Las Salinas), στο νότιο μέρος του νησιού. Ή να αράξεις σε κάποιο από τα χλιδάτα café της παραλιακής περιοχής Sant Antoni, στα δυτικά της Ίμπιζα, αγναντεύοντας τον κόλπο Cala Salada. Πρόκειται για μία από τις πιο αντιφατικές περιοχές του συγκεκριμένου μέρους με εικόνες που εναλλάσσονται ανάμεσα σε άγρια και απόκρημνα βράχια και καταπράσινα πευκοδάση. 

ΙΜΠΙΖΑ

Την δεύτερη μέρα μπορείς να την αφιερώσεις στην ανατολική πλευρά του νησιού, όπου τυγχάνει να υπάρχουν και οι σημαντικότερες όσο και hippie αγορές της: οι περίφημες Las Dalias, που είναι τοποθετημένες στην περιοχή Santa Eulalia. Άξια ενδιαφέροντος και το μικρό αγροτικό χωριό του Sant Carles, με τα λευκά σπίτια και την σχεδόν κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. 

ΙΜΠΙΖΑ 3

Σε αυτή την πλευρά του νησιού και σε απόσταση λιγότερη των 5 χιλιομέτρων βόρειο- ανατολικά του Sant Carles συναντά κάποιος και τις διαδοχικές παραλίες Aigües Blanques, Cala Sant Vicent και Cala Boix - όλες με κατάλευκη άμμο και τιρκουάζ νερά. 

ΙΜΠΙΖΑ 2

Σε περίπτωση που έχεις χρόνο και διάθεση για περαιτέρω εξερεύνηση, μπορείς να περάσεις μια βόλτα και από το εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς νησάκι της Cala Comte. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.