Το σημαντικότερο κίνητρο για ένα ταξίδι

Νέα έρευνα αλλάζει τα ταξιδιωτικά δεδομένα.

Όταν αποφασίζουμε να κάνουμε ένα ταξίδι, ιδανικά θέλουμε να έχουμε μαζί μας κάποιον που εξειδικεύεται στην περιπέτεια, έναν άνθρωπο που θα καταφέρει να μετατρέψει τα ταξιδάκια αναψυχής σε εμπειρίες ζωής. Έρευνα όμως που διεξήχθη για λογαριασμό του γκρουπ εταιρειών της Hilton, δείχνει ότι τελικά, άλλο είναι το στοιχείο που ο κόσμος θεωρεί ιδανικό όταν ταξιδεύει: η περιέργεια. Δεν ακούγεται παράλογο, αν αναλογιστούμε ότι όλες οι μεγάλες (ταξιδιωτικές) εξερευνήσεις της Γης έγιναν από ανθρώπους "φύσει και θέσει" περίεργους. Μάλιστα το 91% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θεωρούν τους εαυτούς τους "περίεργους" και το 73% πιστεύει πως η καλύτερη έκφραση αυτής της περιέργειας είναι τα ταξίδια.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες -κατά το συντριπτικό ποσοστό του 90%- βλέπουν τα ταξίδια ως έναν τρόπο για να ικανοποιήσουν από τη μία την περιέργειά τους και από την άλλη να καλλιεργηθούν μαθαίνοντας κάτι καινούργιο. Μάλιστα το 79% έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη μάθηση. Βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που θέλουν απλά να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν αλλά σε ποσοστό που μόλις μετά βίας περνά το 50%.

Με βάση τα όσα είπαμε, ποιος είναι τελικά ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος; Η έννοια της συντροφικότητας άλλωστε είναι πολύ σημαντική, κι όταν συνδυάζεται με περιέργεια μπορεί να κάνει την εμπειρία πραγματικά μαγική. Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν, η απάντηση που κυριάρχησε με 65% για το ποια είναι η ιδανική παρέα σε ένα ταξίδι, ήταν ο/η σύντροφος. Γιατί μεταξύ μας όταν κάποια είναι η επιλογή σου στη ζωή, η λογική προτάσσει να είναι και η επιλογή σου για τα ταξίδια.

Το σημαντικότερο κίνητρο για ένα ταξίδι

Φυσικά, υπάρχουν κι εκείνοι οι λίγοι χομπίστες που παραμένοντας πιστοί στο δόγμα "me, myself and l” προτιμούν να ταξιδεύουν μόνοι τους. Ευτυχώς για την κοινωνικότητα της ανθρωπότητας το ποσοστό τους δεν ξεπερνά το 25%. Από την άλλη πάλι, δεν ακούγεται κι άσχημο που και που ένα ταξίδι σε solo mode, έτσι δεν είναι;

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου