Οι -ίσως- ομορφότερες παραλίες του πλανήτη

Τα καλύτερα μέρη του κόσμου για βουτιές και ηλιοθεραπεία.

Παραλία. Το τέλειο και απόλυτο σύμβολο των διακοπών, καθώς και το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει τη λέξη καλοκαίρι. Ασφαλώς, θα έχεις δει εκατοντάδες λίστες για τις "καλύτερες παραλίες του πλανήτη". Το online travel agency FlightNetwork έφτιαξε ακόμη μία (συγκεκριμένα εκείνη με τις μάλλον ομορφότερες παραλίες του πλανήτη), λαμβάνοντας υπόψιν 1200 tips από δημοσιογράφους, πελάτες, travel bloggers και άλλα agencies.

Οι παράγοντες που λήφθηκαν ως κριτήρια είναι η φυσική ομορφιά, η ποιότητα του νερού και το ύφος της ακτής, καθώς και η αίσθηση που αφήνει το μέρος στους επισκέπτες του.

> Διάβασε ακόμη: Ιθάκη, πέρα από το μύθο

Η λίστα του περιλαμβάνει ασφαλώς μπόλικη Ελλάδα. Στην κορυφή της βρίσκεται το Ναυάγιο της Ζακύνθου, με την παραλία Γουάιτχεβεν στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, την κρυφή παραλία του Ελ Νίντο στις Φιλιππίνες, την Πλάγια ντο Σάντσο στο Περναμπούκο της Βραζιλίας και την αμμουδιά του Τουλούμ στο Μεξικό να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος, Ελλάδα

Οι -ίσως- ομορφότερες παραλίες του πλανήτη

Ένα από τα ομορφότερα σημεία του Ιονίου με το ναυάγιο του πλοίου Παναγιώτης στην απομονωμένη ακτή του Άη Γιώργη της Ζακύνθου να αποτελεί σήμα κατατεθέν για όλα τα Επτάνησα. Η λευκή αμμουδιά και το τιρκουάζ των νερών πλαισιώνουν τις τεράστιες πλαγιές και το αποτέλεσμα είναι ασφαλώς εντυπωσιακό.

Γουάιτχεβεν, Κουίνσλαντ, Αυστραλία

ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΟΥΑΙΤΧΕΒΕΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Προσβάσιμη μόνο με ελικόπτερο, πλοίο ή υδροπλάνο, αυτή η εκπληκτική παραλία συνδυάζει το λευκό της άμμου με το πράσινο φόντο του τροπικού δάσους και ασφαλώς τα κρυστάλλινα νερά της Θάλασσας των Κοραλλίων στο νότιο Ειρηνικό.

Κρυφή Παραλία, Ελ Νίδο, Φιλιππίνες

ΚΡΥΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Ενδεχομένως ότι πιο κοντινό θα συναντήσει κάποιος σε παράδεισο είναι η κρυφή παραλία στην περιοχή Ελ Νίδο, στις Φιλιππίνες. Τα απότομα και μεγάλα βράχια καταλήγουν σε διάφανα νερά, ενώ ο βυθός της περιοχής θεωρείται από τους πιο ενδιαφέροντες του πλανήτη. 

> Διάβασε ακόμη: Τα ελληνικά νησιά, μετά την Μύκονο και τη Σαντορίνη

Πλάγια ντο Σάντσο,  Περναμπούκο, Βραζιλία

ΠΛΑΓΙΑ ΝΤΟ ΣΑΝΤΣΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Εκτός από μπάλα, σάμπα και εγκληματικότητα, η Βραζιλία φημίζεται και για τις παραλίες της. Μάλιστα, διαθέτει αρκετές που θα μπορούσαν να βρίσκονταν σε αυτήν εδώ τη λίστα, στην οποία όμως φιγουράρει η ακτή που ξεπροβάλλει στο τέλος ενός τροπικού δάσους, του οποίου τα δέντρα προσφέρουν την απαραίτητη σκιά σε αυτόν το μικρό παράδεισο.

Τουλούμ, Μεξικό

ΤΟΥΛΟΥΜ

Όλη ακτογραμμή του Κιντάνα Ρου, ακριβώς απέναντι από την Κούβα είναι ένα πραγματικά ειδυλλιακό μέρος, με εκπληκτικές λευκές αμμουδιές, κοσμοπολίτικο αέρα και εξωπραγματικά νερά. Γι' αυτά άλλωστε δεν είναι γνωστό το Τουλούμ;

Μπορεί κάποιος να δει εδώ την πλήρη λίστα. Είναι προφανές πως η κατάταξη θα μπορούσε να είναι διαφορετική με βάση τις προτιμήσεις του καθενός.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος