Οι καλύτεροι Ευρωπαϊκοί city break προορισμοί

Ποιες πόλεις είναι οι βασίλισσες των τριημέρων για το 2019.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 30 Ιανουαρίου 2019

Τα καλύτερα ευρωπαϊκά city breaks αναζήτησε μέσω έρευνάς της η βρετανική ιστοσελίδα Daily Express, διεξάγοντας μία online ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 43.000 άνθρωποι. 

Ως βασικότερα κριτήρια για τους ιδανικότερους προορισμούς για ένα μικρής διάρκειας ταξίδι ορίστηκαν το συνολικό κόστος σε αναλογία με όλα όσα προσφέρει ο κάθε προορισμός (αξιοθέατα, ευκολία μετακίνησης, φαγητό, διασκέδαση κ.α.). Υπενθυμίζουμε πως η έρευνα διεξήχθη μεταξύ (κυρίως) Βρετανών αναγνωστών. Έτσι, στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκαν οι Κρακοβία και Βαλένθια. Αναλυτικά οι 10 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για ένα τέλειο city break.

Κρακοβία, Πολωνία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miasto Kraków (@krakow_pl) on

Η πραγματικά ενδιαφέρουσα πολωνική πόλη με το θαυμάσιο ιστορικό κέντρο και τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Ευρώπης βρίσκεται σταθερά στις προτιμήσεις των (low budget κυρίως) ταξιδιωτών τα τελευταία χρόνια. Ασφαλώς κάνει συνεχώς βήματα βελτίωσης του τουριστικού της προϊόντος με αναβάθμιση της γαστρονομικής της σκηνής και πλήθος άλλων ενεργειών. 

Βαλένθια, Ισπανία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Turismo Valencia (@visit_valencia) on

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανία εκτός από έντονο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και τις πολλές επιλογές στο κομμάτι της διασκέδασης, τυγχάνει να είναι αρκετά φθηνότερη από τις Μαδρίτη και Βαρκελώνη. Συν τοις άλλοις, έχει αποτελεί και την πατρίδα της παέγια

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BFTK Nonprofit Kft. (@budapest_official) on

Η ουγγρική πρωτεύουσα φημίζεται για τα πολυάστερα ξενοδοχεία, τα πολυτελή spa καθώς και τα high end εστιατόρια σε προνομιακά κόστη. Οπότε δύσκολα θα πει κάποιος "όχι" στην πόλη που βρίσκεται χτισμένη στις όχθες του Δούναβη.

Μπολόνια, Ιταλία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bologna Welcome (@bolognawelcome) on

Η γνωστή και ως απόλυτος προορισμός για foodies πόλη της Ιταλίας και πρωτεύουσα της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη της. Εκτός αυτού είναι αισθητά πιο προσιτή από πολλές άλλες πόλεις της γείτονος χώρας.

Βερολίνο, Γερμανία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by visitBerlin (@visit_berlin) on

Το σπουδαίο με το Βερολίνο έχει να κάνει με το γεγονός πως κάθε τύπος ταξιδιώτη μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει και μάλιστα στο budget που διαθέτει. Έτσι, σε αυτό συνυπάρχουν αρμονικά η πολυτέλεια με τον underground χαρακτήρα, τα μουσεία και οι γκαλερί με τα mega clubs και τα bars και τα εξεζητημένα εστιατόρια με τις καντίνες των έθνικ φαγητών και των wurst.

Σεβίλλη, Ισπανία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sevilla (@sevillaciudad) on

Η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας τυγχάνει να είναι και η μητρόπολη του φλαμένκο και των ταυρομαχιών. Ο ποταμός Γουαδαλκιβίρ τη χωρίζει στη μέση, όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και πολιτιστικά: Από τη μία πλευρά του, το ιστορικό κέντρο και τα αξιοθέατα και από την άλλη, τα πιο χίπστερ σημεία της.

Βαρκελώνη, Ισπανία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Visit Barcelona (@visitbarcelona) on

Η πιο σημαντική πόλη της Καταλονίας παίρνει θέση στη λίστα για πολλούς λόγους. Οι γοτθικοί ναοί και οι πλατείες, η Ράμπλα και το Μονζουίκ, η κοντινή απόσταση στη θάλασσα και ο cool χαρακτήρας της είναι μόνο λίγοι από αυτούς.

Βιέννη, Αυστρία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wien | Vienna (@viennatouristboard) on

Η παραμυθένια πόλη της κεντρικής Ευρώπης φιλοξενεί μεγαλειώδη αξιοθέατα υψηλής πολιτιστικής αξίας (αυτοκρατορικά παλάτια, γκαλερί τέχνης, μουσεία και πάρκα, φυσικά Μότσαρτ και Μπετόβεν παντού). Αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά, έχοντας ακόμη αρκετά αξιόλογα μέρη, γαστρονομικού κυρίως ενδιαφέροντος.

Φουνσάλ, Πορτογαλία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by visitfunchalofficial (@visitfunchalofficial) on

Η έκπληξη στη λίστα έρχεται με την παρουσία της πρωτεύουσας της Μαδέιρα σε αυτήν. Οι προσιτές τιμές κυρίως στο κομμάτι της διαμονής, καθιστούν την 6η μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας με την μεγάλη πολιτιστική και ιστορική αξία έναν δυναμικά ανερχόμενο προορισμό.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by I amsterdam (@iamsterdam) on

Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την ολλανδική πρωτεύουσα ως ένα λούνα παρκ για μεγάλα παιδιά. Και να έχει απόλυτο δίκιο. Το Άμστερνταμ όμως είναι πολλά περισσότερα (με σπουδαία μουσεία και μπόλικα ιστορικά μέρη μεταξύ άλλων). Το γεγονός ότι διαθέτει μεγάλο αριθμό από προσεγμένα hostels έπαιξε το ρόλο του για να βρεθεί στο συγκεκριμένο ταξιδιωτικό top-10.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.