Τώρα μπορείς να ακούς τα μηνύματα του WhatsApp στο fast forward

Το ανερχόμενο app λέγεται Talkfaster! και κάνει όσα υπόσχεται πραγματικότητα.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 13 Ιουλίου 2020

Τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το 2013 το να στείλεις φωνητικά μηνύματα μέσω WhatsApp ήταν ένας κανονικός εφιάλτης. Όταν όμως η δυνατότητα δόθηκε κανονικά στους χρήστες, μαζί με τη διεύρυνση σε γλώσσες που υποστηρίζει το app (σήμερα έχει φτάσει στις 60), ο κόσμος του instant messaging άλλαξε μια για πάντα: Τα φωνητικά μηνύματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, βοηθώντας όσους βαριούνται να γράφουν και -πολύ συχνά- "σκοτώνοντας" στη βαρεμάρα όσους αναγκάζονται να ακούν μακροσκελή φωνητικά μηνύματα με ελάχιστο νόημα και ουσία.

Μάλιστα, σε πρόσφατες έρευνες έχει διαφανεί ότι όλο και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν τα παραδοσιακά SMS από το app του Mark Zuckerberg. Ο λόγος που το κάνουν αυτό; Φοβούνται ότι θα πέσουν πάλι σε φωνητικά μηνύματα μεγάλης διάρκειας που τους κουράζουν και τους κάνουν να νιώθουν ότι χάνουν τον χρόνο τους - και, στην τελικά, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο πολύτιμο στην εποχή των διαστημικών ταχυτήτων που ζούμε.

Ας είμαστε ειλικρινείς, το να στείλεις φωνητικά μηνύματα σου λύνει τα χέρια: Απλά πατάς ένα κουμπί και μιλάς για όση ώρα θες, με όσες παύσεις θες, χωρίς να σε ενδιαφέρει αν πλατειάζεις ή ακόμα και αν βγάζεις νόημα. Δεν είναι σπάνιο τα μηνύματα που στέλνουμε να ξεπερνούν τα πέντε ολόκληρα λεπτά. Έτσι, αν είσαι ο πομπός, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τι γίνεται όμως όταν είσαι ο δέκτης;

Το audio message παραμένει εκεί και μας περιμένει απειλητικό και έτοιμο να κλέψει μερικά λεπτά από τη ζωή μας χωρίς να είμαστε καθόλου σίγουροι ότι το αξίζει. Μάλιστα, αρκετές φορές, όντως δεν το αξίζει. Η σπατάλη χρόνου αποτελεί πια πολυτέλεια. Εκτός αν κατεβάσεις ένα ταχύτατα ανερχόμενο app που ακούει στο όνομα Talkfaster!

H εφαρμογή που υπογράφει ο προγραμματιστής Jonathan Roizin κάνει όσα υπόσχεται το όνομά της πραγματικότητα: Παίζει τα φωνητικά μηνύματα στο fast forward κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για τον χρήστη από τη μία, και μειώνοντας τα επίπεδα βαρεμάρας από την άλλη.


φωτογραφία © Getty Images 

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η συγκλονιστική στιγμή που ένα αστέρι χάνεται για πάντα

Θα μπορούσε να είναι και σκηνή από το Star Wars.

Οι καλοκαιρινές προσφορές της Huawei

Όποιο Gadget χρειαστείς φέτος το καλοκαίρι, η Huawei στo προσφέρει στα Summer Offers.