Το Twitter αλλάζει τα trends του

Για να καταλαβαίνεις κάθε στιγμή ποιες είναι οι πραγματικές #τάσεις στο ίντερνετ.

Αν υπάρχει ένα social medium που πέρασε από χίλια κύματα τα τελευταία χρόνια, αυτό δεν είναι άλλο από το Twitter. Από τις μέρες της διαδικτυακής δημοκρατίας, της Αραβικής Άνοιξης και της φανατικής χρήσης του από εκατομμύρια χρήστες στην ανυποληψία που περιήλθε πριν δύο-τρία χρόνια σε περιοχές όπως η Ευρώπη. Σημαντική σημείωση: Στις Η.Π.Α δεν έπαψε ποτέ να είναι πολύ ισχυρό, ενώ μετά την πρόσφατη αντιδικία του με τον Πρόεδρο TrumP έγινε ξανά πολύ δημοφιλές σε συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού.

Τι όμως αλλάζει αυτές τις μέρες στον κόσμο του Twitter; Όσο άλλα social media -βλέπε Instagram και TikTok- προωθούν τη μη λεκτική επικοινωνία ως ένα μέσο για να αποφεύγουμε οποιαδήποτε συζήτηση περιέχει λόγο αγιοποιώντας το ποζάρισμα και το swag, εκείνο προσπαθεί με όποιον τρόπο μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο σαφή. Κάτι, δηλαδή, που εφαρμόζει ήδη στα trends ή τις #τάσεις για να το πούμε ελληνικά.

Τι αλλάζει;

Το Twitter αλλάζει τα trends του

Διαβάζουμε στο επίσημο blog του Twitter ότι από εδώ και μπρος στα trends θα υπάρχει ένα pinned tweet ώστε να μπορούν να καταλαβαίνουν καλύτερα οι χρήστες για ποιο πράγμα γίνεται τόσος ντόρος. Πιο συγκεκριμένα, παρακολουθώντας τις #τάσεις σήμερα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει: Τα tags #BigBrotherGRlive και #Μπαλατσινού αναφέρονται προφανώς στην έναρξη του γνωστού reality και στην εγκυμοσύνη της τελευταίας.

Γιατί όμως #Σοφικό Κορινθίας; Σε περίπτωση που δεν το πήρες χαμπάρι εδώ και κάποιες ώρες μαίνεται μία δυνατή πυρκαγιά στην περιοχή. Έτσι, από εδώ και μπρος θα υπάρχει ένα pinned tweet για να δίνει περισσότερες πληροφορίες στα trends για να μπορούν οι χρήστες να παραμένουν πιο ενημερωμένοι. Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι ακόμα μέσα στις χώρες που θα ισχύσει η συγκεκριμένη αλλαγή.

Αν όμως τα νέα #trends λειτουργήσουν σωστά σε Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδά, Κολομβία, Αίγυπτο, Γαλλία, Ινδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο, λογικά, πολύ σύντομα θα τα δούμε και από τα μέρη μας.


φωτογραφία © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος