Αγόρασε το ακριβό PlayStation 5 και θα σου βγει φτηνό

Καμιά φορά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από ό,τι δείχνουν.

Τι κοστίζει λιγότερο: Το Digital PS5 ή το (κανονικό) PlayStation 5; Η νέα κονσόλα της Sony που θα είναι διαθέσιμη στις 19 Νοεμβρίου -μέχρι τότε, αν είσαι φανατικός υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο- έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους gamers του πλανήτη. Και όμως, ένα σοβαρό ερώτημα πλανάται στον αέρα που πολλοί από αυτούς δεν έχουν προσέξει: Το Digital PS5 κοστίζει 100 ευρώ λιγότερα από τα 499 ευρώ του PS5. Αξίζει όμως τα λεφτά του;

Ποια είναι η ουσιαστική διαφορά της μίας από την άλλη κονσόλα; Το Digital δε διαθέτει την απαραίτητη υποδοχή για να δεχθεί games σε φυσική μορφή (discs δηλαδή) παρά μόνο ψηφιακά παιχνίδια. Σήμερα, στην εποχή που τα πάντα βρίσκονται σε cloud τα cds και οι κάθε είδους δισκέτες μοιάζουν με απομεινάρια μιας άλλης εποχής, τα πράγματα όμως μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά από ό,τι δείχνουν. Τουλάχιστον, για την τσέπη σου.

Ας δούμε, τώρα, τι γίνεται και στο αντίπαλο στρατόπεδο. Η Microsoft παρουσίασε τη δικιά της κονσόλας νέας γενιάς με τον χαρακτηριστικό τίτλο Xbox Series X. Παράλληλα ανακοίνωσε και το "μικρότερο αδελφάκι" της τελευταίας που ακούει στο όνομα Xbox Series X. Οι διαφορές του είναι αρκετές: Πρώτον, το X δέχεται και video games σε Blu Ray Discs ενώ το S όχι. Δεύτερον, το X κοστίζει 200 ολόκληρα ευρώ περισσότερα από το S. Τρίτον, δεν είναι οι ίδιες κονσόλες όσον αφορά τον σχεδιασμό και κυρίως τις επιδόσεις.

Με άλλα λόγια το S είναι μία ξεκάθαρα πιο οικονομική επιλογή για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το gaming της νέας γενιάς αλλά, την ίδια στιγμή, δεν νιώθουν να έχουν ανάγκη τις διαστημικές ταχύτητες.

Το μυστικό

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The bell tolls for us all. New horrors lurk in the shadows of Resident Evil Village, coming to PS5 next year.

A post shared by PlayStation (@playstation) on

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα PS5 και Digital PS5. Επί της ουσίας είναι οι ίδιες κονσόλες, απλά η δεύτερη δεν έχει φυσική υποδοχή για παιχνίδια και κοστίζει 100 ευρώ λιγότερα. Γιατί λοιπόν κάποιος να αγοράσει το PlayStation 5; Τι έχει να κερδίσει; H Sony έχει ανακοινώσει πως τα video games θα κοστίζουν 79,99 Ευρώ σε αντίθεση με τα παιχνίδια του PS4 που κόστιζαν συνήθως 69.99 Ευρώ ή και 59.99 Ευρώ. Οι επιδόσεις έχουν ανέβει και το κόστος ακολουθεί.

Όσοι, λοιπόν, γνωρίζουν την αγορά ξέρουν πως τα digital games που δεν τοποθετούνται σε κάποια βιτρίνα και δεν μένουν απούλητα στα ράφια κάποιου μαγαζιού διατηρούν σχεδόν πάντα σταθερό το κόστος του. Δε συμβαίνει, όμως, το ίδιο με τα παιχνίδια που κυκλοφορούν σε discs. Εκεί, αργά ή γρήγορα, τα καταστήματα μπαίνουν στον πειρασμό να ρίξουν τις τιμές. Μία τακτική που δε θα μπορείς να εκμεταλλευτείς μέσω του Digital PS5 με άλλα λόγια. Τα 100 ευρώ του PlayStation 5 μοιάζουν να αξίζζουν τα λεφτά τους. Αγόρασε το ακριβό και θα σου βγει πιο φτηνό στο τέλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.