Σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει τα emails σου

Οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Μένει να δούμε αν το fake text θα αποδειχθεί ευχή ή κατάρα.

Παρά τα πολλά εναλλακτικά κανάλια επικοινωνίας που έχουμε, από τις συνομιλίες έως τις τηλεοπτικές κλήσεις, η αποστολή και η απάντηση emails παραμένει μια από τις πιο χρονοβόρες δραστηριότητες. Και μερικές φορές είναι εξαιρετικά αγχωτική. Ναι, το Gmail της Google μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε την αποστολή, προτείνει την ολοκλήρωση λέξεων και φράσεων, εν συντομία δηλαδή, μας δίνει ένα χέρι βοηθείας. Ωστόσο, το ιδανικό θα ήταν να το γράφει κάποιος άλλος για εμάς. Μία "φανταστική" γραμματέας που θα πληκτρολογεί όσα τις υπαγορεύουμε ενώ παράλληλα μας βοηθά με τις μικρές διορθωτικές πινελιές που προτείνει.

Όλα δείχνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη (A1) βρίσκεται ένα βήμα περίπου πριν κάνει αυτό το όνειρό μας πραγματικότητα. Το μόνο που θα χρειάζεται από εμάς θα είναι κάποιες σημειώσεις, κάποια σκαριφήματα, κάποια "σκίτσα" και μερικά βασικά συστατικά για να μας απαλλάξει από το βάρος των emails. Έτσι, εμείς θα μπορούμε απερίσπαστοι να επικεντρωθούμε στα πιο σημαντικά και δημιουργικά κομμάτια της δουλειάς μας.

Σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει τα emails σου

Ο χώρος των emails έχει πολλά χρόνια να γνωρίσει κάποια ουσιαστική καινοτομία

Μία από τις πλατφόρμες, όπως αναφέρει το Wired US, ονομάζεται Compose.ai. Αναπτύχθηκε από τον Michael Schuffett, βασίζεται όπως και πολλά άλλα αυτόματα εργαλεία γραφής που βρίσκονται υπό ανάπτυξη στο GPT-3 (σ.σ: ένα μοντέλο αυτοεκφυλιστικής γλώσσας που χρησιμοποιεί βαθιά μάθηση, deep learning στα Αγγλικά, για την παραγωγή κειμένου που μοιάζει με ανθρώπους), σε έναν αλγόριθμο παραγωγής κειμένων που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο από το αμερικανικό ερευνητικό ινστιτούτο OpenAI, το οποίο ιδρύθηκε μεταξύ άλλων από τους Elon Musk, Sam Altman της Y Combinator και Peter Thiel του PayPal.

Ένα σύστημα, δηλαδή, που εκπαιδεύτηκε "διαβάζοντας" εκατομμύρια ιστοσελίδες και το οποίο, μεταξύ άλλων, έχει μάθει να γεννά memes, δημοσιεύσεις, ιστορίες στο στυλ γνωστών συγγραφέων και άλλων προϊόντων κειμένου ικανών να εξαπατήσουν οποιονδήποτε αναγνώστη. Αν τα fake news αποτελούν ένα κομβικό ζήτημα της εποχή μας, περίμενε μέχρι να μπει στις ζωές μας το fake text.

Τώρα, εκτός από τις ασκήσεις στυλ, ορισμένοι επιχειρηματίες θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές που προσφέρει ώστε να επηρεάσουν βαθιά τη δυναμική της εργασίας. Για παράδειγμα, να μειωθεί ο χρόνος σύνταξης ενός e-mail ή να δημιουργούνται αυτόματα κείμενα (σ.σ: copies όπως ονομάζονται) για το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση. Η αλήθεια είναι ότι καθημερινά υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι που γράφουν e-mails αλλά ο χώρος έχει πολλά χρόνια να γνωρίσει κάποια καινοτομία. Ίσως, λοιπόν, το ΑΙ είναι αυτό που θα δώσει την απαραίτητη ώθηση.

Σε λίγο καιρό η τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει τα emails για σένα

Τι ακριβώς κάνουν αυτά τα λογισμικά που φιλοδοξούν να μας απαλλάξουν σιγά σιγά από το βάρος της ηλεκτρονικής αλληγογραφίας; Όπως αναφέρει το Wired US, λογισμικά όπως το Compose.ai, το OtherideAI και το Magic Email μετατρέπουν μερικά βασικά σημεία που τους δίνουμε σε ένα ευανάγνωστο κείμενο που είναι έτοιμο μέσα σε δευτερόλεπτα για αποστολή.


Ποτέ δε φταίνε τα νέα Μέσα και οι νέες τεχνολογίες. Είναι στο χέρι μας να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελος της ανθρωπότητας – και όχι το αντίθετο.


Στην ουσία, οι εφαρμογές στέλνουν αυτές τις ενδείξεις στο GPT-3, μέσω των διακομιστών OpenAI και το σύστημα αποκρίνεται με ολοκαίνουργιο κείμενο που δημιουργείται σύμφωνα με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που αποκτήθηκαν κατά τη σάρωση του διαδικτύου. Προφανώς, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα συχνά πυκνά "τα χάνει", βυθίζεται σε ανοησίες ή επιστρέφει πίσω κείμενα/οδηγίες τα οποία είναι πολύ δύσκολα (ακόμα) να κατανοήσει.

Αλλά αυτές είναι πτυχές που μπορούν μόνο να βελτιωθούν με την πάροδο του χρόνου. Αν, τώρα, όλο αυτό είναι καλό ή κακό είναι μία άλλη συζήτηση. Άλλωστε, ποτέ δεν φταίνε τα νέα Μέσα και οι νέες τεχνολογίες. Είναι στο χέρι μας να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελος της ανθρωπότητας – και όχι το αντίθετο.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.