Ο LeBron James, η Paris Hilton και οι digital creators που αλλάζουν το παιχνίδι των NFTs

Η τρέλα των NFTs μοιάζει να εξαπλώνεται με απίστευτους ρυθμούς, παρασύροντας μαζί της πολλούς διάσημους.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Δεκεμβρίου 2021

Σε περίπτωση που δεν κατοικείς σε κάποια σπηλιά και έχεις επαφή με το ίντερνετ τους τελευταίους μήνες, θα έχεις αντιληφθεί πως το 2021 είναι (και) η χρονιά των NFTs, κάτι που άλλωστε πιστοποιείται από το γεγονός πως αυτή είναι και η πιο δημοφιλής λέξη του έτους που προσεχώς μας αφήνει.

LeBron James

Ο Βασιλιάς στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη είναι και ο απόλυτος άρχοντας στο NBA Top Shot, καθώς ένα έργο με highlight του να καρφώνει πουλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο έναντι $400.000.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LeBron James (@kingjames)

Πρόσφατα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα που ειδικεύεται στο εμπόριο NFTs με θέμα το ΝΒΑ κέρδισε σοβαρό μομέντουμ, όταν προστέθηκε σε αυτήν ένα σετ κρυπτο-τέχνης που αφορούν τη συνύπαρξη των Shaquille O’Neal και Dwyane Wade στους Miami Heat. 

CryptoPunks

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CryptoPunks (@cryptopunks)

Τα CryptoPunks NFTs μπορούν να υπερηφανεύονται για κάποιες από τις ακριβότερες πωλήσεις στην ιστορία. Από τον Οκτώβριο του 2021, τα CryptoPunks έχουν πετύχει τα πέντε από τα δέκα πιο επικερδή deals, σύμφωνα με το Dexerto.

Paris Hilton 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

Η πασίγνωστη κληρονόμος ξεκίνησε να αναπτύσσει το πρώτο της NFT τον Μάρτιο του 2020 και πρόσφατα κέρδισε το βραβείο 'Best Charity NFT', στα NFT Awards. Η δέσμευση της Hilton στον τομέα υπερβαίνει το καθεστώς του δημιουργού καθώς στην πραγματικότητα είναι μανιώδης συλλέκτης - το Sotheby’s Metaverse φιλοξένησε μάλιστα πριν λίγο καιρό την προσωπική της συλλογή. 

Bored Ape Yacht Club

Ένα από τα μεγαλύτερα NFT sensations του 2021, το BAYC έχει καταφέρει να δημιουργήσει τζίρους που πλησιάζουν το ένα δις δολάρια. Στην πραγματικότητα, το πρωί της 26ης Οκτωβρίου ένα απλό Bored Ape Yacht Club NFT πουλήθηκε μέσω του οίκου Sotheby’s αντί $3.400.000 - πρόκειται για σχετικό ρεκόρ όσον αφορά το Ethereum-based NFT art franchise. Μεταξύ άλλων, τύποι όπως οι Post Malone, Jimmy Fallon και Steph Curry είναι 'πελάτες' του. 

Steve Aoki 

Τον γνωρίζεις φυσικά σαν έναν από τους κορυφαίους και πιο λαοφιλείς DJs του πλανήτη. Ο Steve Aoki έχει κάνει τη θραύση του στον κόσμο των NFTs, όταν το κομμάτι του με τίτλο 'Hairy' αγοράστηκε μέσω του Nifty Gateway για $888.888,88.

Έκτοτε, ο 44χρονος Αμερικανός σταρ συνεργάστηκε με τον δημιουργό κόμικ Todd McFarlane (που έχεις δει δείγματα της δουλειάς του στο franchise Mortal Kombat) και ανακοίνωσαν ένα επερχόμενο NFT marketplace που θα ονομάζεται OddKey.

Beeple

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by beeple (@beeple_crap)

O graphic designer Mike Winkelmann aka Beeple είδε τη ζωή και την καριέρα του να αλλάζουν εντελώς μετά τις συνεργασίες του με την Pepsi και τη Nike, προτού τρυπήσει το ταβάνι μέσω των NFT δημιουργιών του, ανοίγοντας νέους δρόμους και προοπτικές στον χώρο.

> Διάβασε ακόμη: Τα NFTs σαν αποθέωση της κακογουστιάς

Pak

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Pak αποτελεί τον αγαπημένο crypto-artist του Elon Musk, με την ταυτότητά του να παραμένει έως τώρα κρυφή - πολλοί υποθέτουν πως δεν πρόκειται απλά για ένα άτομο αλλά για μία κοινοπραξία δημιουργών.

Το στοιχείο που τον διαφοροποιεί είναι πως οι εμπνεύσεις του παραμένουν αναλογικά προσιτές, έχοντας πάντοτε μεγάλη ζήτηση. Κάποιες από τις τελευταίες αυτών βέβαια έκαναν τζίρο 16,8 εκατ. σε μία πρόσφατη δημοπρασία της Sotheby’s.

Jack Dorsey

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο Jack Dorsey ανακοίνωσε ότι παραιτείται από CEO της Twitter, 15 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας. Αποχωρεί από τη θέση αυτή έχοντας αποκτήσει μια περιουσία που αποτιμάται στα 11,8 δισ. δολάρια· σχεδόν δεκαπλάσια από ό,τι δέκα –και λιγότερα– χρόνια πριν. Κι όμως, αυτό ο Dorsey δεν το οφείλει στο Twitter. 

Η μερίδα του λέοντος από την καθαρή αξία του Dorsey –τουτέστιν το 88% της εκτιμώμενης περιουσίας του– συνδέεται με το μερίδιό του (περίπου 11%) στη Square, μια fintech εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών για μικρές επιχειρήσεις, που "τρέχει” την εφαρμογή μεταφοράς χρημάτων μέσω κινητού CashApp.

Εκτός από αυτό όμως, ο Jack Dorsey πούλησε το πρώτο του tweet σαν NFT, τον περασμένο Μάρτιο. Η τιμή του; 2,9 εκατ. δολάρια - έτσι για να έχει ψιλά να κινείται ένα χαλαρό μεσημεράκι. Καθόλου άσχημα. 

CryptoKitties

To NFT που δημιούργησε τη γέφυρα μεταξύ του είδους και των εγγενών κρυπτονομισμάτων. Οι gamers του CryptoKitties κυριολεκτικά ταΐζουν γάτες με διάφορα traits και ουσιαστικά δημιουργούν αξία στην ευρύτερη αγορά - αποτέλεσμα να 'αγοράζονται' και να 'πωλούνται'. 

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως το CryptoKitties έχει φέρει χιλιάδες νέους χρήστες στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Μωρέ μήπως και το launch του CryptoPuppies αναβθμίσει την αξία του Dogecoin;

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου