Τι περιμένουμε από την Apple φέτος

To iPhone 14 και τα υπόλοιπα projects: Ο τεχνολογικός κολοσσός διανύει ήδη μία άκρως παραγωγική χρονιά.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 20 Ιανουαρίου 2022

Μετά από ένα 2021 που από πολλούς θεωρήθηκε συνδετικός κρίκος για το παρελθόν και το παρόν της Apple με τη νέα της φιλοσοφία που έχει ως επίκεντρο τις υπηρεσίες, το 2022 εκτός απροόπτου προβλέπεται καταιγιστικό. Συγκεκριμένα, αν ισχύουν όλα όσα γράφονται μέχρι στιγμής, στόχος του τεχνολογικού κολοσσού είναι να ανανεώσει σχεδόν όλες τις υπάρχουσες σειρές προϊόντων. Από την τρίτη γενιά iPhone SE έως τα νέα AirPods Pro μέχρι το νέο iPhone 14, στην παρουσίαση του προς το τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού δεν αποκλείεται να πρωτοαντικρύσουμε και το μυστηριώδες Apple Glass.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Τα νέα iPhones

Τι περιμένουμε από την Apple φέτοςApple

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, όλα θα είναι έτοιμα για την κυκλοφορία του iPhone SE 2022 μέχρι το τέλος Μαρτίου, εστιάζοντας στο παλιό A14 Bionic chip του iPhone 12 Pro για να διατίθεται σε χαμηλότερη τιμή (περίπου 500 ευρώ περίπου). Διαφορετικά δε θα υπάρξουν συγκλονιστικές αλλαγές: το νέο iPhone SE θα έχει πάντα οθόνη 4,7 ιντσών και 3 GB RAM. Επιπλέον, μπορεί επίσης να έχει συμβατότητα με τα δίκτυα 5G - αν το παλαιότερο chip μπορεί να γίνει συμβατό - καθώς και 64 GB αποθηκευτικού χώρου και νέες λειτουργίες φωτογράφισης. Με το ίδιο σκεπτικό λογικά θα ανακτήσει και το παλιό σχέδιο της Apple (αυτό δηλαδή που έκανε την εταιρεία πλούσια) και το παλιό καλό Touch ID, ταχύτερο και πιο γρήγορο από τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικά διαθέσιμων αισθητήρων κάτω από την οθόνη.

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο για να δούμε το νέο iPhone 14. Τα μοντέλα Pro παρεμπιπτόντως δεν είναι απίθανο να αντικαταστήσουν την υπάρχουσα εγκοπή με μία κεντρική οπή και να έχουν μια νέα οπίσθια κάμερα 48 megapixel. Το ενδεχόμενο της επιστροφής του Touch ID συζητιέται επίσης αρκετά.

>Διάβασε ακόμη: Στη Χρονιά του Τίγρη, η Apple λανσάρει τα αντίστοιχα AirPods

Τα νέα Macs με M2 chips

macbookApple

 

Η Apple αναμένεται να αναβαθμίσει το M2 chip για φορητούς υπολογιστές και Mac μέσα στο 2022 με τη δεύτερη γενιά του ισχυρότερου επεξεργαστή της. Ουσιαστικά αυτή είναι και η πιο σημαντική είδηση για την άφιξη του νέου MacBook την άνοιξη - το οποίο θα πάρει τη θέση του μοντέλου Air, που προορίζεται για απόσυρση. Παρεμπιπτόντως, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο για να έχουμε τη νέα έκδοση του MacBook Pro και έναν υποθετικό iMac 32 ιντσών που υπόσχεται να σπάσει κάθε ρεκόρ όσον αφορά στην τιμή του.

Τα νέα iPads

ipadApple

 

Μετά την ανανέωση του iPad mini και του iPad ένατης γενιάς, το επόμενο στη λίστα είναι το iPad Air που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του αυτή την άνοιξη με νέα οθόνη 11 ιντσών και τη δύναμη του ανακυκλωμένου M1 chip για το εισαγωγικό επίπεδο μεταξύ των tablet. Το φθινόπωρο, θα έρθει η σειρά του νέου iPad Pro, με M1 chip και οθόνη OLED 15 ιντσών στα 120 Hz.

Το νέο Apple Watch και τα AirPods Pro

apple watchApple

 

Το επόμενο smartwatch της Apple θα καταφθάσει, ως συνήθως, το Σεπτέμβριο και θα μπορούσε να κρύβει τον νέο μετρητή επιπέδων γλυκόζης στο αίμα που έχει σχεδιαστεί για διαβητικούς και που λειτουργεί μέσω αισθητήρων υπέρυθρης ακτινοβολίας μικρού μήκους κύματος. Λογικά τότε θα δούμε και το μοντέλο Sport, προσαρμοσμένο για ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές και δομημένο για να καταγράφει κάθε είδους μέτρηση χρήσιμη στην προπόνηση. Ο Ιούνιος στο μεταξύ θα ήταν μία καλή στιγμή για την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς των ακουστικών AirPods Pro, με θήκη φόρτισης με MagSafe, αδιάβροχο και ίσως ακόμη πιο minimal σχεδιασμό.

>Διάβασε ακόμη: Η νέα πολιτική προστασίας δεδομένων της Apple δε βασίζεται στην ανιδιοτέλεια

Τι άλλο

Σαφέστατα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Apple Glass το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης στα εργαστήρια Cupertino ενόψει του ντεμπούτου του metaverse. Το πρώτο μοντέλο που καταφθάνει θα πρέπει να μοιάζει περισσότερο με περισσότερο γυαλιά του σκι και αυτή είναι και η μοναδική πληροφορία από όλα όσα έχουν διαρρεύσει τελευταία που ενδέχεται να ευσταθεί. Να μην ξαφνιαστείς επίσης, αν η Apple αποφασίσει να δοκιμάσει με περισσότερη όρεξη τις δυνάμεις της στον τομέα των παιχνιδιών με όπλο της το Apple Arcade. Μέχρι να έχουμε πιο σαφή εικόνα, υπομονή.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης