Η Madonna και το μετα-αποκαλυπτικό αιδοίο της έγιναν NFT

Η βασίλισσα της pop κάνει την είσοδό της στον κόσμο των NFTs με έναν τελείως 'μαντονικό' τρόπο.

Τι να λησμονήσουμε και τι να θυμηθούμε. H μία και μοναδική Madonna, στο αριστουργηματικό βιντεοκλίπ του Erotica, έχει κάνει ωτοστόπ ολόγυμνη, έχει τρίψει το αιδοίο της πάνω στη σκηνή τραγουδώντας και βογκώντας το Like a Virgin, έχει κυκλοφορήσει ένα ολόκληρο βιβλίο για το σεξ, το Sex Book, έχει επιδείξει τις ικανότητές της στο στοματικό σεξ με μπουκάλι (στο ντοκιμαντέρ In Bed with Madonna, δες το βίντεο που ακολουθεί). Οπότε η νέα είδηση, για τα NFTs με τα πράγματα που βγαίνουν από τον κόλπο της ίσως να μην είναι big news. Big news είναι η συνεργασία της με τον Beeple και το ότι η γυναίκα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Συνεχίζει ακάθεκτη.

Ο κόλπος της Madonna 

Το να απασχολείς τον κόσμο με τον κόλπο σου, πάντως, δεν αποτελεί κάτι το κατ' ανάγκη σεξουαλικό. Για παράδειγμα, ειδικά στην περίπτωση που αυτό συμβαίνει μέσω ενός έργου τέχνης, ενδέχεται να αποσκοπεί σε χίλιους δύο άλλους λόγους, π.χ. στη γυναικεία ενδυνάμωση. Μπορούμε να εντοπίσουμε μάλιστα και μία γενεαλογία με τον πίνακα Η Προέλευση του Κόσμου (L'Origine du Monde) του Gustave Courbet, για τον οποίο η βασίλισσα της pop έχει δηλώσει το πόσο τη συναρπάζει. 

Η Madonna και το μετα-αποκαλυπτικό αιδοίο της έγιναν NFTWikimedia Commons

Σε κάθε περίπτωση, η Madonna εμφανίζεται σε τρία βίντεο που διατίθενται ως NFT τα οποία έχουν να κάνουν με τη δημιουργία και τη θηλυκότητα, ενώ δείχνουν 'πράγματα' (αγνώστου ταυτότητος, δέντρα και πεταλούδες) να βγαίνουν από τον κόλπο της. Για να έχεις εικόνα περί τίνος πρόκειται, μπορείς να δεις τα βίντεο στο Superrare, με ένα κλικ εδώ.

Πίσω απ' όλα ο Beeple

To μετα-αποκαλυπτικό NFT-τρίπτυχο που φέρει τον γενικό τίτλο Μητέρα της Δημιουργίας, πρέπει να πούμε ότι, με καθαρά καλλιτεχνικά κριτήρια, είναι εντυπωσιακό και ότι φέρει την αναγνωρίσιμη αισθητική του #1 αστέρα της κρυπτοτέχνης, του Beeple, για τον οποίο σου έχουμε μιλήσει εκτενώς εδώ

Ας κλείσουμε λέγοντας ότι εννοείται πως η Madonna έχει πολλούς λόγους για να πρωταγωνιστήσει (ως άβαταρ) σε αυτά τα NFTs, π.χ. το να βγάλει κι άλλα χρήματα, κατά πως γράφτηκε στο ισπανικό Esquire, παρότι τα έσοδα από την πώληση των έργων του τριπτύχου θα πάνε σε ΜΚΟ που το έργο τους εστιάζει στην υποστήριξη γυναικών και παιδιών.

> Διάβασε ακόμα: Η προκλητική ελευθερία της Madonna μέσα από 13 φωτογραφίες

Αυτό δεν σημαίνει, επίσης, ότι δεν μπορεί η Madonna να υπερασπίζεται με δαύτα τη θηλυκότητα, τη δημιουργία ή τη φυσιολατρεία. Άλλωστε, κατά πώς έχει τραγουδήσει η Liza Minelli στο Cabaret'Money makes the world go 'round...' και αυτό δεν είναι πάντοτε κακό.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος