Σε άλλα νέα, ο Elon Musk ετοιμάζει δικό του ChatGPT

Ο Elon Musk έχει ήδη προσεγγίσει τον Igor Babuschkin για να αναλάβει τη δημιουργία του δικού του chatbot τεχνητής νοημοσύνης.

Στον Elon Musk φαίνεται ότι δεν του αρκεί μόνο το Twitter για να παίζει, καθώς πλέον του έχουν γυαλίσει και τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με το The Information, ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας εξετάζει αυτή την περίοδο το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός ερευνητικού εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό να αναπτύξει τη δική του εκδοχή του ChatGPT της OpenAI, ενώ φέρεται να έχει ήδη απευθυνθεί στον Igor Babuschkin, πρώην ερευνητή τεχνητής νοημοσύνης στην Google, για να ηγηθεί του project του. Παρ' όλα αυτά, ο Babuschkin δεν φαίνεται να έχει συμφωνήσει ακόμη να δουλέψει με τον Musk.

Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το "ChatGPT" του Elon Musk

Παρότι δεν υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το chatbot του, ο Elon Musk, έχει ήδη ασκήσει την κριτική του στο ChatGPT. Σε αυτό το σημείο, βέβαια, πρέπει να αναφερθεί ότι ο ίδιος υπήρξε ένας εκ των συνιδρυτών της OpenAI, που ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2015. Στη συνέχεια, όμως, διέκοψε εντελώς τους δεσμούς του με την εταιρεία και το 2018 αποχώρησε από το διοικητικό της συμβούλιο.

Στις 17 Φεβρουαρίου, ανέφερε σε ένα tweet του ότι η OpenAI είχε δημιουργηθεί ως μη κερδοσκοπική εταιρεία, για να παράγει τεχνητή νοημοσύνη ανοιχτού κώδικα - εξ ου και το "open" στην ονομασία της. Πλέον, όμως, έφτασε να αποτελεί μια εταιρεία κλειστού κώδικα, που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του κέρδους της και ουσιαστικά ελέγχεται από τη Microsoft.

Πριν από μερικούς μόνο μήνες, επίσης, ο Musk είχε εκθειάσει το ChatGPT, προειδοποιώντας παράλληλα για τις μελλοντικές του χρήσεις, καθώς το είχε χαρακτηρίσει "τρομακτικά καλό" και είχε συμπληρώσει πως δεν απέχουμε πολύ από τη δημιουργία μιας επικίνδυνα ισχυρής τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά τ' άλλα, ως γνωστός προβοκάτορας, δεν δίστασε να κριτικάρει το ChatGPT γιατί δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για να σταματήσει την έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας, ένα σενάριο προβληματικό στην ουσία του. Προσέτι, αν λάβει κανείς υπόψη του τις διασυνδέσεις του ντισκούρ (και όχι μόνο) του Musk με αυτό των κάθε λογής ακροδεξιών, ρατσιστών και οπαδών της "λευκής υπεροχής", όπως και το γεγονός ότι με το που ανέλαβε το Twitter επανέφερε λογαριασμούς που είχαν ανασταλεί για λόγους όπως η αναπαραγωγή της ρητορικής μίσους, τότε μάλλον το chatbot τεχνητής νοημοσύνης που θέλει να φτιάξει, δεν προμηνύεται να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο.

Τώρα, όσον αφορά το αν θα καρποφορήσουν τα σχέδια του Musk για την τεχνητή νοημοσύνη, μένει να το δούμε στο μέλλον. Ένα, όμως, είναι το κρατούμενο: Ότι οι επενδυτές της Tesla που τον βλέπουν να σπαταλάει τον χρόνο του στο Twitter (και τις μετοχές τους να χάνουν αξία), σίγουρα δεν θέλουν να τον δουν να κάνει το ίδιο με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης