Εγκεφαλικά εμφυτεύματα σε ανθρώπους από τον Elon Musk με αγάπη

Θύμισέ μας, ποιο επεισόδιο του "Black Mirror" είναι αυτό;

Το ακούγαμε καιρό, πολλοί αμφιβάλλαμε πως θα συμβεί ποτέ, κάποιοι ευχόμασταν να μη συμβεί καν, όμως ο αεικίνητος Elon Musk το έκανε πραγματικότητα- θέλαμε δε θέλαμε. Είναι πλέον γεγονός, ετοιμάζει εγκεφαλικά εμφυτεύματα για ανθρώπους.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla πήρε επιτέλους την πολυπόθητη έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις δοκιμές πάνω σε ανθρώπους.

Η Neuralink, η οποία ιδρύθηκε από τον Musk το 2016, ανέφερε στο Twitter (που επίσης ανήκει στον Musk) ότι έλαβε την έγκριση του FDA για να ξεκινήσει την "πρώτη σε άνθρωπο κλινική μελέτη". Η εταιρεία πρόσθεσε ότι "η πρόσληψη δεν έχει ακόμη ανοίξει" για τη συμμετοχή στην κλινική δοκιμή, αλλά ότι θα μοιραστεί σύντομα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Παρεμπιπτόντως, μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο FDA απέρριψε το αίτημα της Neuralink για έγκριση της διεξαγωγής δοκιμών σε ανθρώπους, επικαλούμενος διάφορες ανησυχίες που θα έπρεπε πρώτα να αντιμετωπιστούν, ανέφερε τότε το Reuters. Μεταξύ των ανησυχιών για την ασφάλεια ήταν ότι τα καλώδια του τσιπ του εγκεφάλου θα μπορούσαν να μετακινηθούν ή ότι το τσιπ θα μπορούσε να υπερθερμανθεί.

Μέχρι στιγμής η Neuralink έχει δοκιμάσει τα τσιπ εγκεφάλου μόνο σε ζώα, συμπεριλαμβανομένων χοίρων και πιθήκων.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Συμπτώσεις και επιχειρηματικά λάθη που έγραψαν ιστορία

Τραφελαφικές καταστάσεις που διδάσκουν ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του επιχειρηματία είναι να μη φοβάται τα λάθη (του).

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι κανόνες του Bernard Arnault για να γίνεις πλούσιος

Μαθήματα ζωής από έναν εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Το κλειδί της ευτυχίας σύμφωνα με το Harvard

Τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη το να είσαι αντι-εύθραυστος και πώς μπορείς να 'ανθίζεις' παρά τις αντιξοότητες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Άρσεις θανάτου για σήμερα και αύριο και τώρα

Μερικοί βασικοί λόγοι που πρέπει να τις προσθέσεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος