Μετά το ChatGPT, το GirlfriendGPT που 'κλωνοποιεί' συντρόφους

Προγραμματιστής δημιούργησε μία εικονική εκδοχή της συντρόφου του μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Το ChatGPT μπορεί να ετοιμάσει διπλωματικές εργασίες, να κάνει ιατρικές διαγνώσεις (εχμμμ ok), μπορεί ακόμη και να έχει γράψει αυτό το άρθρο. Μπορεί, όμως, να σου φτιάξει μία εικονική εκδοχή της συντρόφου σου; Η απάντηση είναι όχι, αλλά μη φοβού- το GirlfriendGPT είναι εδώ για να λύσει και αυτό το πρόβλημα.

Δεν ξέρουμε, βέβαια, κατά πόσο θεωρείται "πρόβλημα" να μην έχεις μία virtual κοπέλα όταν είναι δίπλα σου η πραγματική, ωστόσο ο Enias Cailliau θέλησε να το κάνει και αυτό ως πείραμα, με έμπνευση την σύντροφό του, Sacha.

Ο ίδιος, μάλιστα, είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν κάτι παρόμοιο, δημιουργώντας μία εικονική Karen και έναν εικονικό gym bro, όμως η αξιολόγησή τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Από την άλλη, συγκατοικώντας και έχοντας εύκαιρη την κοπέλα του 24/7 μπορούσε εύκολα να συγκρίνει τις απαντήσεις του bot με αυτές της Sacha, και έτσι να έχει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο ρεαλιστική είναι η εικονική εκδοχή της.

Το GirlfriendGPT πρόκειται για ένα έργο ανοιχτού κώδικα, το οποίο επιτρέπει σε άλλους να το προσαρμόσουν με τις μοναδικές προσωπικότητες των συντρόφων τους.

Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα έχουν δύο εκδοχές των συντρόφων τους με τους οποίους αλληλεπιδρούν, ή, τελικά, έναν ενιαίο ψηφιακό "σύντροφο". Μόνο εμείς το βρίσκουμε τρομακτικό;

Όπως και να έχει, ορισμένες πτυχές του εγχειρήματος είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ο Cailliau δήλωσε ότι η φωνή δεν ακούγεται ακριβώς όπως της συντρόφου του παρά το γεγονός ότι έχει εκπαιδευτεί σε βίντεο της από το YouTube και σε προσαρμοσμένες ηχογραφήσεις φωνής.

Αντίστοιχα, και το εργαλείο δημιουργίας selfie δε λειτουργεί σωστά, όπως αποδεικνύει η φωτογραφία που δημοσίευσε ο δημιουργός του GirlfriendGPT στο Twitter.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς μπορείς να 'ξαναβαφτίσεις' το iPhone σου

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπορείς να αλλάξεις όνομα στη συσκευή σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης