Τα Apple Vision Pro και το ενδεχόμενο να αλλάξουν την τεχνολογία για πάντα

Η νέα καινοτομία της Apple ονομάζεται Vision Pro και -σίγουρα- θα σε ενθουσιάσει.

Πάντα η τεχνολογία έμοιαζε να εξελίσσεται πιο γρήγορα από τον άνθρωπο,  όμως τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως η πορεία της έχει εκτοξευθεί και η μία καινοτομία διαδέχεται την άλλη, με ραγδαία ταχύτητα. Οι μεγάλες εταιρείες της Silicon Valley καθημερινά "κονταροχτυπιούνται" προκειμένου να αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά, με την πιο πρόσφατη πρωτοποριακή πατέντα να έρχεται απευθείας από τα κεντρικά της Apple. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, παρουσίασε αυτοπροσώπως τα φουτουριστικά Apple Vision Pro, την πρώτη οπτική συσκευή μικτής πραγματικότητας με την επωνυμία Apple.

 Εκλεπτυσμένη, με καινοτόμους αισθητήρες και σχεδιασμό, κυρτή οθόνη και -όπως φαίνεται- εντυπωσιακή ελαφρότητα. Διαθέτει χωρικό ήχο και εξωτερική μπαταρία αλλά, κυρίως, δύο οθόνες 4K OLED που φαίνεται να καλύπτουν επιφάνεια 23 εκατομμυρίων pixels.

Προσφέρεται για ενσωμάτωση με το υπόλοιπο οικοσύστημα της Apple, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Cook: "Αυτό είναι το πρώτο προϊόν μέσα από το οποίο κοιτάς, όχι στο οποίο κοιτάς. Και είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την πληροφορική".

Ένα λαμπρό μέλλον

Για να είμαστε ειλικρινείς, τέτοιο ενθουσιασμό για ένα προϊόν της Apple είχαμε να δούμε από το λανσάρισμα του πρώτου iPhone από τον Steve Jobs το 2007. Αν αυτό δε σε προϊδεάζει για κάτι "μεγάλο", τότε ίσως η τιμή του -η οποία θα κυμαίνεται στα 3.499 δολάρια- σε πείσει. Παρότι τα Vision Pro δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, καθώς είναι σε πειραματικό στάδιο, η Wall Street Journal τα έχει ήδη χαρακτηρίσει ως "το λιγότερο συμβατικό προϊόν στην ιστορία της Apple".

Για την ακρίβεια, αποτελούν μία "επαναστατική" προέκταση του Metaverse. Με αυτά και με το λειτουργικό σύστημα VisionOS -ειδικά βελτιστοποιημένο για ένα πλήρως τρισδιάστατο περιβάλλον εργασίας- θα μπορείς να έχεις έναν κενό καμβά που δεν υπόκειται πλέον στους περιορισμούς των παραδοσιακών οθονών. "Ακριβώς όπως το Mac, μας εισήγαγε στην προσωπική πληροφορική και το iPhone στην κινητή πληροφορική, το Vision Pro εισάγει συναρπαστικές νέες ευκαιρίες για τους χρήστες μας. Δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που δημιουργήθηκε πριν από αυτό", πρόσθεσε ο Tim Cook. Εμείς το μόνο που σκεφτόμαστε αυτήν τη στιγμή είναι πως για μία ακόμη φορά, η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία και είμαστε περίεργοι πώς θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας τα επόμενα χρόνια. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr