Οι θέσεις εργασίας που θα επιβιώσουν από την AI, σύμφωνα με τους Gates, Musk και Zuckerberg

Οι τρεις γίγαντες της τεχνολογίας έχουν ήδη αποφανθεί ποιος κινδυνεύει να μείνει άνεργος και ποιος όχι.

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει φέρει επανάσταση στον επαγγελματικό κόσμο, αυτοματοποιώντας εργασίες και εγείροντας ανησυχίες για την αντικατάσταση των θέσεων εργασίας από μηχανές. Ωστόσο, σύμφωνα με τους Bill Gates, Elon Musk και Mark Zuckerberg, υπάρχουν ορισμένες θέσεις που θα παραμείνουν αποκλειστικά για ανθρώπους.

Ποιες θέσεις εργασίας θα επιβιώσουν από την τεχνητή νοημοσύνη;

Ο Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft, τονίζει ότι οι θέσεις εργασίας που περιλαμβάνουν ενσυναίσθηση και δημιουργικότητα θα αντέξουν στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Για τον ίδιο, οι δάσκαλοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι καλλιτέχνες είναι μερικοί από τους επαγγελματίες που θα παραμείνουν απαραίτητοι. Τονίζει επίσης ότι η ιατρική περίθαλψη, με την ανάγκη επίλυσης κρίσιμων και δραματικών καταστάσεων, θα απαιτεί πάντα την ανθρώπινη παρέμβαση.

Ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, συμφωνεί με τον Gates ότι οι εργαζόμενοι σε τεχνολογικά εργοστάσια θα συνεχίσουν να είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της παραγωγής, ακόμη και σε ένα πιο αυτοματοποιημένο περιβάλλον. Επιπλέον, ο Musk πιστεύει ότι οι γιατροί θα συνεχίσουν να ηγούνται των τμημάτων επειγόντων περιστατικών, αν και οι νοσηλευτές θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από ρομπότ για ορισμένες εργασίες.

Εν τω μεταξύ, ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Meta, επισημαίνει ότι οι θέσεις εργασίας που αφορούν στη δημιουργικότητα και την καινοτομία θα συνεχίσουν να καταλαμβάνονται από ανθρώπους. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων προϊόντων, υπηρεσιών και ιδεών, καθώς και την ανάπτυξη λογισμικού, τον σχεδιασμό και τις τέχνες.

Παρόλο που η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει με τον οποίο εργαζόμαστε, οι Bill Gates, Elon Musk και Mark Zuckerberg συμφωνούν ότι η ενσυναίσθηση, η δημιουργικότητα και οι ξεχωριστές ανθρώπινες δεξιότητες θα παραμείνουν απαραίτητες σε ορισμένα επαγγέλματα, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχουν πάντα θέσεις εργασίας για ανθρώπους σε έναν όλο και πιο αυτοματοποιημένο κόσμο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πανωλεθρία για τον Musk, ανακλήθηκαν όλα τα Tesla Cybertruck

Παρουσιάστηκε ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας που επηρεάζει όλα τα Cybertruck.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ένα βήμα πιο κοντά οι ΗΠΑ στην απαγόρευση του TikTok

Ψηφίστηκε νέο νομοσχέδιο για τον έλεγχο του TikTok στις ΗΠΑ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όταν η Μαρίνα Σάττι, έπαιζε στους 'Δαίμονες' των Βίσση-Καρβέλα

11 χρόνια μετά, το βίντεο με την ερμηνεία της Σάττι γίνεται viral. Και όχι άδικα.

Γραφει Γιαννης Σπανος