O οδηγός για να μην είσαι ενοχλητικός στο Instagram αυτό το καλοκαίρι

Τα dos and dont's επιβίωσης για τη ζούγκλα των social media.

Όσο περνά ο καιρός ζούμε όλο και περισσότερο στον αστερισμό των social media με το Instagram να σπάει όλα τα κοντέρ δημοτικότητας. 12 μήνες τον χρόνο, ακόμα και στον μουντό χειμώνα, κυνηγάμε τις ευκαιρίες για να κάνουμε θαύματα στον δύσκολο κόσμο του. Τώρα όμως είναι επίσημα καλοκαίρι, η εποχή της αφθονίας για τη ζωή εντός κι εκτός κοινωνικών δικτύων. Σε αυτή όμως την αφθονία κρύβονται αρκετές παγίδες, που μπορούν να σε κάνουν να δείχνεις βαρετός, κουραστικός και όχι ακριβώς ο τύπος που αγαπάει η ηλεκτρονική παρέα.

Παρακάτω ακολουθεί ένας μικρός οδηγός επιβίωσης στη ζούγκλα του Instagram. Πάθαμε, μάθαμε και σου παρουσιάζουμε τι να κάνεις και τι να μην κάνεις στις φετινές διακοπές.

Τα dont's 

O οδηγός για να μην είσαι ενοχλητικός στο Instagram αυτό το καλοκαίρι
  • Μην ξεκινήσεις έναν λογαριασμό Instagram για τον σκύλο σου αυτό το καλοκαίρι, αν δεν σκοπεύεις να τον διατηρήσεις και τον χειμώνα.
  • Μην περιμένεις να κάνεις δουλίτσα στο Instagram στα μουσικά φεστιβάλ που θα πας. Είσαι εκεί για να πιεις, να χορέψεις, να διασκεδάσεις. Επίσης δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να τραβάς λήψεις το κοινό. Δεν σε ξέρουν, δεν τους ξέρεις, δεν έχεις την άδειά τους, έχουν κάθε δικαίωμα να στραβώσουν.
  • Μην γράψεις το γνωστό "office for the day” στις διακοπές σου. Τώρα γελάς εσύ, δεν είναι όμως αστείο. Όταν θα είσαι Δεκαπενταύγουστο στο γραφείο, μόνος, μίζερος και απελπισμένος θα φροντίσει κάποιος να στο θυμίσει. Και θα έχει δίκιο.
  • Μην ανεβάζεις φωτογραφίες από το γυμναστήριο με κεντρική ιδέα πώς ετοιμάζεσαι για καλοκαίρι. Να ποστάρεις όταν είσαι έτοιμος. Κανείς δε θέλει να δει την πορεία σου, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.
  • Μην ανεβάζεις inspirational ατάκες την τελευταία μέρα των διακοπών σου. Τι θέλεις να αποδείξεις; Χάλια, θα έπρεπε να νιώθεις, αύριο πας γραφείο. Ποιον κοροϊδεύεις;
  • Μην στήνεις το φαγητό σου λες και είναι άγαλμα στο Λούβρο. Αν είναι να χάσεις την απόλαυση του, μόνο και μόνο και μερικές καρδούλες παραπάνω, έχει χάσει όλο το νόημα της διαδικασίας.
  • Μην βάζεις προφανή #hashtags. Είσαι σε κάποια παραλία του Αιγαίου, είναι λογικό να γράφεις #sifnos, είναι όμως περιττό το #beach. Το βλέπουμε, δεν είμαστε τίποτα χαζοί.

Τα dos

καλοκαιρι
  • Να θεωρήσεις δεδομένο ότι όλοι είμαστε σίγουροι ότι κάνεις #ζωάρα. Δεν χρειάζεται να το υπενθυμίζεις.
  • Να γίνεις χαλί να σε πατήσει με όρους Instagram -αν σου ζητήσει να ανέβεις στην κορυφή ενός φοίνικα για να της τραβήξεις καλύτερη φωτογραφία, απλά κάν' το. Θα σε ευγνωμονεί όλο το καλοκαίρι.
  • Να ανεβάζεις ό,τι θες από τις νυχτερινές εξορμήσεις με τους κολλητούς απλά με μέτρο. Καμία γυναίκα ποτέ δεν εκτίμησε κορίτσια με μικροσκοπικά μπικίνι να λικνίζονται πέντε πόντους μακριά σου.
  • Να ανεβάζεις μία φωτογραφία την ημέρα. Ουκ εν τω πολλώ το ευ έλεγαν οι Αρχαίοι, ας τους ακούσεις σε αυτό τουλάχιστον.
  • Να κάνεις like στον κολλητό με το νέο του μαγιό, να κάνεις like στο κορίτσι από τη δουλειά που πίνει cocktails με τις φίλες της. Γι' αυτό τα ανεβάζουν, για να κάνουμε like. Δεν θα σου κοστίζει τίποτα.
  • Να κάνεις live μετάδοση από εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα που θα συναντήσεις στις διακοπές σου. Μην τα ποστάρεις αρκετές μέρες μετά, σε "πόσο μου λείπεις" mode, βγάζουν μία θλίψη τότε.
  • Να τελειοποιήσεις το smize. Τι είναι τώρα αυτό; Το χαμόγελο με τα μάτια, ιδανικό για social media χρήση, το "say cheese” έχει πεθάνει εδώ και καιρό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης