7 tricks που μπορεί να μην γνωρίζεις για το iPhone

Και είναι όλα τους πολύ χρήσιμα.

Τόσο το iOS της Apple όσο και το λογισμικό των Android έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Το στερεότυπο θέλει το iOS να είναι γρηγορότερο κι ευκολότερο στην χρήση, ενώ το Android καλύτερο για όσους αγαπούν την παραμετροποίηση και τα modifications. Σε κάθε περίπτωση πάντως, παρότι το λογισμικό της Apple είναι ευκολότερο στην χρήση, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει τα μυστικά του. Πώς θα κρύψεις τις πολύ προσωπικές φωτογραφίες; Πώς θα κάνεις το bot που ακούει στο όνομα Siri να καταλαβαίνει τα παρατσούκλια; Αυτά κι άλλα πολλά χρήσιμα tricks στη λίστα που ακολουθεί.

Χρησιμοποίησε το πληκτρολόγιο ως trackpad

Αυτό που όλοι οι υπόλοιποι ονομάζουν touchpad, στην Apple το λένε trackpad. Πάτα παρατεταμένα το πληκτρολόγιο του iPhone μέχρι το κινητό τηλέφωνο να μετατραπεί σε ένα trackpad για το Mac σου.

Κάνε το iphone αλφάδι

Δεν το ξέρουν όλοι, υπάρχει όμως ένα μυστικό app σε κάθε iPhone, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δεις αν, για παράδειγμα, τα κάδρα στο σπίτι σου είναι ή όχι ισορροπημένα. Για να βρεις το εργαλείο πηγαίνεις στην "πυξίδα" και κάνεις swipe αριστερά: ιδού η πυξίδα σου μόλις μετατράπηκε σε αλφάδι.

Διέγραψε τον τελευταίο αριθμό σε έναν υπολογισμό

Είναι ενοχλητικό το να μην μπορείς να σβήσεις στο "κομπιουτεράκι" τα τελευταία στοιχεία ενός σύνθετου υπολογισμού και να πρέπει να πατήσεις το C ή το AC. Κι όμως υπάρχει τρόπος: κάνε swipe δεξιά ή αριστερά, στο πάνω μέρος της οθόνης, εκεί που εμφανίζονται οι αριθμοί. Ο τελευταίος θα εξαφανιστεί με αυτόν τον τρόπο.

7 tricks που μπορεί να μην γνωρίζεις για το iPhone

Κρύψε τις πολύ προσωπικές σου φωτογραφίες

Θες να δείξεις τη συλλογή με φωτογραφίες από τις διακοπές στους συναδέλφους σου. Μέχρι εδώ καλά. Τι γίνεται όμως όταν ανάμεσα στις ερημικές παραλίες υπάρχουν και κάποιες πολύ προσωπικές φωτογραφίες; Πήγαινε στις φωτογραφίες και κάνε κλικ στο "share photos”. Σε αυτό το σημείο, ανάμεσα στις επιλογές, υπάρχει και μία που λέει "hide”. Επιλέγεις ποιες φωτογραφίες δεν θέλεις να εμφανίζονται στη λειτουργία του άλμπουμ φωτογραφιών. Τόσο απλά.

Εκτός από ξυπνητήρι, το iPhone σε βάζει και για ύπνο

Ναι, θέλεις να ξυπνάς στην ώρα σου. Για να γίνει αυτό σωστά όμως οφείλεις και να έχεις κοιμηθεί τις απαραίτητες ώρες. Πήγαινε στο app του ρολογιού, εκεί εμφανίζεται η επιλογή "bedtime”: πρώτα θα σε ρωτήσει τι ώρες θέλεις να χτυπά το ξυπνητήρι και πόσες ώρες ύπνου χρειάζεσαι και στη συνέχεια θα ορίσει την ώρα που θα σου υπενθυμίζει ότι πρέπει να πας στο κρεβάτι σου. Σημείωση: η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στις τελευταίες εκδόσεις του iOS.

iPhone tricks 2

Βρες το iPhone

Το εργαλείο ονομάζεται Find My iPhone και σου επιτρέπει να βρίσκεις το κινητό σου μέσω GPS. Για να το ενεργοποιήσεις πήγαινε στις ρυθμίσεις των Αpps, και μετά στο General, Apple ID, iCloud.

Πώς θα κάνεις την Siri να αναγνωρίζει παρατσούκλια

Το bot της Apple είναι τρομερό στο να αναγνωρίζει ονόματα, όταν όμως αυτά γίνουν παρατσούκλια ή συντομεύσεις ονομάτων (όπως για παράδειγμα το Μαρία γίνει Μαράκι) δυσκολεύεται. Υπάρχει όμως ένα ειδικό εργαλείο που την εκπαιδεύει ακόμα και στα πιο περίεργα ονόματα. Πήγαινε στο "Phone Book”, πάτα πάνω σε ένα οποιοδήποτε όνομα, ένα drop-down μενού θα εμφανιστεί όπου θα υπάρχει κι επιλογή "nickname”: αν η επαφή είναι η μητέρα σου, καταχωρημένη ως Μαρία, απλά πρόσθεσε τη λέξη "μαμά" και κάνε save. Έτσι η Siri θα αναγνωρίζει τώρα και τα δύο: και τη λέξη "Μαρία" και τη λέξη "μαμά".

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης