Tetris 99, το καλύτερο battle royale game του 2019

Κι όμως, το θρυλικό puzzle game κερδίζει όλα τα shoot' em up μέσα στην έδρα τους.

Την αρχή έκανε το 2017 το Fortnite. Εισήγαγε με τεράστια επιτυχία ένα mode επιβίωσης εμπνευσμένο από την ομώνυμη ιαπωνική ταινία του 2000, Battle Royale και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.  Εδώ και δύο χρόνια σχεδόν, το σύμπαν των gamers κατακλύζεται από όλο και περισσότερα games που επιλέγουν αυτήν την κατεύθυνση, από όλο και περισσότερες ώρες που σπαταλιούνται στο ίντερνετ με σκοπό να μείνει στο τέλος μόνο ένας παίκτης ζωντανός. Αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του battle royale mode, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι τα shoot' em up.

Κι όμως, ενώ η θέση τους στην κορυφή φαινόταν σίγουρη, ένα μεγάλο αουτσάιντερ από τα παλιά έρχεται να τους κλέψει τη δόξα με τον πιο απροσδόκητο τρόπο. Η περίεργη ιδέα ενός προγραμματιστή που ακούει στο όνομα Tetris και μεσουράνησε στα 80s και τα 90s, ζει αυτήν την εποχή μία δεύτερη νιότη. Τι δουλειά όμως έχει ένα puzzle game σε ένα άρθρο για mode επιβίωσης;

Tetris 99, το καλύτερο battle royale game του 2019

Μέχρι στιγμής κάθε ένας διεκδικητής του τίτλου για το καλύτερο παιχνίδι στο είδος έμπαινε στον χορό προσφέροντας κάτι διαφορετικό στην επιφάνεια αλλά σχεδόν την ίδια εμπειρία επί της ουσίας. Ναι, το Fortnite ξεχωρίζει με τα κομίστικα γραφικά του, το Apex με το σκληρό sci-fi concept ενώ το Playerunknown's Battelgrounds (PUGB) αγγίζει ίσως την τελειότητα. Παρ' όλα αυτά, στο τέλος της μέρας, νιώθεις ότι παίζεις περίπου το ίδιο game.

Αντίθετα το Tetris 99 που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο δίνει νέα πνοή στο battle royale mode με τον πιο old-school τρόπο. Το gameplay δεν έχει αλλάξει, πρέπει κι εδώ όπως και στις παλιές version να λύσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται το puzzle καθώς το ένα μετά το άλλο κομμάτι πέφτουν από τον ουρανό.

Ποια είναι η διαφορά; Ο στόχος σου αυτή τη φορά είναι να νικήσεις τους άλλους 98 παίκτες που ξεκινούν ταυτόχρονα με σένα. Κάθε φορά που κάνεις μία σωστή κίνηση, ο ουρανός των αντιπάλων γεμίζει από "σκουπίδια". Στο τέλος πρέπει να μείνεις μόνο εσύ.

Ταχύτητα, αδρεναλίνη και ακραίος ανταγωνισμός γεμίζουν την οθόνη στην πιο απρόσμενη, μέχρι στιγμής, επιτυχία της χρονιάς που κερδίζει τα shoot' em up μέσα στην έδρας τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου