DualSense, το νέο χειριστήριο του PlayStation 5

Το wireless controller της πολυαναμενόμενης παιχνιδομηχανής είναι εδώ.

Η Sony με μία αιφνιδιαστική όσο και ευχάριστη ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα το χειριστήριο του PlayStation 5 το απόγευμα της Τρίτης. Το DualSense είναι ένα wireless controller που όπως αναφέρει η εταιρεία θα φέρει νέα συναρπαστικά στοιχεία στον χειριστή και μία ολοκαίνουρια εμπειρία gaming. 

Διαδεχόμενο το DualShock 4, είναι εξοπλισμένο με το κουμπί Create που παίρνει τη θέση του Share, έχοντας μάλιστα αναβαθμισμένες λειτουργίες. Παράλληλα, διατηρεί μπόλικα από τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες που προηγουμένως είχαν ενθουσιάσει το κοινό της κορυφαίας παιχνιδομηχανής. Οπτικά, το DualSense φαίνεται να έχει δανειστεί αρκετά από τον προκάτοχό του αλλά και από τα χειριστήρια των Xbox One και Xbox 360. Χρωματικά, συνδυάζονται σε αυτό το λευκό, το μαύρο και το μπλε. Θα υπάρχει επίσης haptic feedback: Τα πλήκτρα L2 και R2 θα είναι adaptive triggers, κάτι που σημαίνει πως ο χρήστης θα έχει αίσθηση των ενεργειών του, μέσα από μία ποικιλία λειτουργιών. Διαθέτει ακόμη ενσωματωμένο μικρόφωνο, κάτι που επιτρέπει στους παίκτες να συνομιλούν με άλλους χωρίς τη χρήση headset. 

DualSense, το νέο χειριστήριο του PlayStation 5
ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ PLAYSTATION 5 DUALSENSE 1
ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ PLAYSTATION 5 DUALSENSE 3

Το αμερικανικό Esquire προχώρησε το όλο θέμα μερικά βήματα πιο μακριά, κάνοντας μία συσχέτιση με όλα εκείνα τα gadgets, τα πρόσωπα της pop κουλτούρας αλλά και απλά καθημερινά αντικείμενα από τα οποία μπορεί να εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του. Μεταξύ άλλων αναφέρουν κάποια κοινά στοιχεία με συσκευές όπως το iPod Nano πρώτης γενιάς, το Nintendo Wii, τα cookies βανίλιας-σοκολάτας, το Atlas, το Cyborg από το Teen Titans, το Oculus του World Trade Center και το Mega Man.

Υπενθυμίζουμε, ότι το PlayStation 5 θα λανσαριστεί στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων, κάτι που επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά και ο CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, παρά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για αναβολή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου