Ferrari 348 GT, με δύναμη από τα 90s

Μία υπερσπάνια δημιουργία της Scuderia βγαίνει στο σφυρί.

Supercars υπάρχουν πολλά, κανένα όμως δε γαργαλά τη φαντασία όπως οι Ferrari. Έτσι, συχνά πυκνά στις δημοπρασίες πανάκριβων και σπάνιων μοντέλων, συνήθως έχουν την τιμητική τους. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν σε αυτές εμπλέκεται ο οίκος Auxietre & Schmidt που δείχνει να έχει πολύ ευαίσθητη μύτη στο να ξετρυπώνει ευκαιρίες. Αυτή τη φορά, όμως, μοιάζουν να ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Ferrari 348 GT, με δύναμη από τα 90s

Μία ματιά στην κλασική Ferrari 348 GT Michelotto Competizione που έρχεται με φόρα από τα 90s αρκεί για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς. Πρόκειται για ένα μοντέλο που βασίστηκε στη 348 GT με πολύ πιο ενισχυμένο κινητήρα 3.4 λίτρων όμως, αφού οι ειδικές ρυθμίσεις του έδωσαν 360 άλογα χρησιμοποιώντας και τεχνογνωσία από την F40. 

Ferrari 348 GT Michelotto Competizione 3

Το κατασκευασμένο κυρίως από ανθρακονήματα αμάξωμα είχε δεχθεί μία μετατροπή με το χαρακτηριστικό πίσω παράθυρο, οι αναρτήσεις είχαν γίνει πιο σκληρές ενώ, σε γενικές γραμμές, είχε γίνει συνεπής και επιτυχημένη προσπάθεια το supercar να γίνει ακόμα ελαφρύτερο από τον πρόγονό του.

Ferrari 348 GT Michelotto Competizione 6

Οι τεχνικές λεπτομέρειες, όμως, ωχριούν μπροστά στο πόσο σπάνιο είναι το συγκεκριμένο μοντέλο. Επί της ουσίας, κατασκευάστηκαν 11 (!) μόλις αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 9 οδηγήθηκαν κατευθείαν στα γκαράζ ιδιωτικών συλλογών. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο με τον αριθμό πλαισίου 99107 που δημοπρατείται, είχε φτάσει το 1994 στη Φλόριντα, για να αλλάξει συνολικά χέρια τρεις φορές επί αμερικανικού εδάφους, πριν φτάσει τελικά στον σημερινό Ευρωπαίο του ιδιοκτήτη.

Ferrari 348 GT Michelotto Competizione 8

Όσο για το πόσο κοστίζει αυτό το κομμάτι αυτοκινητιστικής ιστορίας; Η συγκεκριμένη Ferrari 348 GT έχει γράψει μόλις 3,500 χλμ. στο κοντέρ της, με συνεπές αποτελέσματα να είναι σαν καινούργια. Έτσι, όποιος λάτρης της Scuderia έχει 343 χιλιάδες ευρώ στον λογαριασμό του και είναι έτοιμος να τα διαθέσει για τα μάτια αυτής της Michelotto Competizione, ίσως καταφέρει στο τέλος να την κάνει δικιά του και να την οδηγήσει στο ιδιωτικό του γκαράζ - εκεί, όπου λογικά θα βρίσκονται και άλλα σπάνια και υπέροχα αυτοκίνητα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαφανή σπίτια στη φύση, η τάση που βλέπουμε παντού στα σόσιαλ μίντια

Κοστίζουν λιγότερο απ' ό,τι θα περίμενες και διαθέτουν άπλετο φυσικό φως.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ανυπάκουες ράτσες σκύλων, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιες ράτσες σκύλων είναι πιθανό να παρουσιάσουν επιπλέον προκλήσεις στην εκπαίδευσή τους;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Γιατί χρειαζόμαστε όλοι ψυχοθεραπεία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι κάνουν ψυχοθεραπεία επειδή δεν κάνουν κάποιοι άλλοι...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν η τεχνητή νοημοσύνη έλυνε τα μυστήρια των ανώτερων μαθηματικών;

Οι περίπλοκοι γρίφοι που συχνά προβληματίζουν ακόμη και τα πιο έξυπνα μυαλά στον κόσμο ίσως βρήκαν τον "μάστορά" τους.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σωστή προθέρμανση πριν από την προπόνηση υψηλής έντασης

Η καλή προθέρμανση βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Την κάνεις σωστά όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος