Ένας επιπλέον λόγος για να κάνεις ποδήλατο συχνότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ποδήλατου σήμερα.

Αν παίρνεις το μετρό, το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο κάθε μέρα για να πας και να  γυρίσεις από τη δουλειά, υπάρχει λόγος γιατί αξίζει να αποκτήσεις ένα ποδήλατο. Προφανώς γνωρίζεις ότι όλες οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα ψυχικά οφέλη της σωματικής δραστηριότητας είναι σχεδόν εξίσου σημαντικά με τα σωματικά, βοηθώντας τον εαυτό σου όχι μόνο να νιώθει πιο δυνατός και υγιής, αλλά ταυτόχρονα ανακουφίζεσαι από το στρες και νικάς την κατάθλιψη.

Όμως, μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ομάδα του πανεπιστημίου του Auckland και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Experimental Brain Research, άνοιξε το δρόμο για ακόμη πιο ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις.

Η σωματική κατάσταση βελτιώνει άμεσα την λειτουργία του εγκεφάλου, λένε οι Νεοζηλανδοί ερευνητές, οι οποίοι έβαλαν μια ομάδα αντρών να ποδηλατούν επί 30 λεπτά και άλλη μια ομάδα να κάθονται σε αναπαυτικές πολυθρόνες για το ίδιο διάστημα.

Ένας επιπλέον λόγος για να κάνεις ποδήλατο συχνότερα

"Ακόμη και αυτή η σύντομη, ήπια αεροβική δραστηριότητα αυξάνει την ικανότητα "αφύπνισης” περισσότερων περιοχών του εγκεφαλικού φλοιού, οι οποίες εμπλέκονται στον καλύτερο έλεγχο και την εκτέλεση μιας ευρύτερης γκάμας εκούσιων και ακούσιων λειτουργιών. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος γίνεται πιο ευέλικτος και λιγότερο άκαμπτος, βοηθώντας στην ταχύτερη απόκτηση και εδραίωση δεξιοτήτων, με κύριο όφελος την βελτίωση της μνήμης και την διευκόλυνση της διαδικασία σύνθεσης και ανάλυσης πληροφοριών", λένε οι μελετητές.

Το περιοδικό Science Of Us λέει γι’ αυτό: "Αυτό σημαίνει ότι μολονότι μια προπόνηση αποτελεί προτεραιότητα για τη σωματική βελτίωση, παράλληλα χαρίζει ισάξια διανοητικά ευεργετήματα. Με άλλα λόγια, ο εγκέφαλός σου γίνεται πιο fit όταν αθλείσαι".

Πήγαινε πάρε ένα ποδήλατο, σήμερα κιόλας.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.