Ακόμα ένας επιπλεόν λόγος για να κάνεις ποδήλατο συχνότερα

Η σωματική δραστηριότητα είναι εξίσου καλή για τον εγκέφαλό σου όσο και για την εμφάνισή σου.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 16 Οκτωβρίου 2018

Αν παίρνεις το μετρό, το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο κάθε μέρα για να πας και να  γυρίσεις από τη δουλειά, υπάρχει λόγος γιατί αξίζει να αποκτήσεις ένα ποδήλατο. Προφανώς γνωρίζεις ότι όλες οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα ψυχικά οφέλη της σωματικής δραστηριότητας είναι σχεδόν εξίσου σημαντικά με τα σωματικά, βοηθώντας τον εαυτό σου όχι μόνο να νιώθει πιο δυνατός και υγιής, αλλά ταυτόχρονα ανακουφίζεσαι από το στρες και νικάς την κατάθλιψη.

Όμως, μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ομάδα του πανεπιστημίου του Auckland και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Experimental Brain Research, άνοιξε το δρόμο για ακόμη πιο ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις.

Η σωματική κατάσταση βελτιώνει άμεσα την λειτουργία του εγκεφάλου, λένε οι Νεοζηλανδοί ερευνητές, οι οποίοι έβαλαν μια ομάδα αντρών να ποδηλατούν επί 30 λεπτά και άλλη μια ομάδα να κάθονται σε αναπαυτικές πολυθρόνες για το ίδιο διάστημα.

Ακόμα ένας επιπλεόν λόγος για να κάνεις ποδήλατο συχνότερα

"Ακόμη και αυτή η σύντομη, ήπια αεροβική δραστηριότητα αυξάνει την ικανότητα "αφύπνισης” περισσότερων περιοχών του εγκεφαλικού φλοιού, οι οποίες εμπλέκονται στον καλύτερο έλεγχο και την εκτέλεση μιας ευρύτερης γκάμας εκούσιων και ακούσιων λειτουργιών. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος γίνεται πιο ευέλικτος και λιγότερο άκαμπτος, βοηθώντας στην ταχύτερη απόκτηση και εδραίωση δεξιοτήτων, με κύριο όφελος την βελτίωση της μνήμης και την διευκόλυνση της διαδικασία σύνθεσης και ανάλυσης πληροφοριών", λένε οι μελετητές.

Το περιοδικό Science Of Us λέει γι’ αυτό: "Αυτό σημαίνει ότι μολονότι μια προπόνηση αποτελεί προτεραιότητα για τη σωματική βελτίωση, παράλληλα χαρίζει ισάξια διανοητικά ευεργετήματα. Με άλλα λόγια, ο εγκέφαλός σου γίνεται πιο fit όταν αθλείσαι".

Πήγαινε πάρε ένα ποδήλατο, σήμερα κιόλας.

Από: Esquire NL

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ζεστό μπάνιο καίει τις ίδιες θερμίδες με κάποιο έντονο σπορ

Σε περίπτωση που δεν έχεις χρόνο για τρέξιμο, μάθε πως το μπάνιο είναι μια τέλεια εναλλακτική.

Γιατί δεν μεθούν οι millennials;

Τι συμβαίνει και όλο και περισσότεροι νέοι σταματούν το ποτό, το τσιγάρο και τα ναρκωτικά. Και όχι, δεν είναι πάντοτε κάτι καλό.