Η αυθεντική προπόνηση του 007 από τον ίδιο τον Daniel Craig

Τέτοιο σώμα στα 52; Κι όμως γίνεται.

Ο Daniel Craig, ο ηθοποιός που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών -τουλάχιστον όσον αφορά στις εισπράξεις-ρεκόρ των ταινιών 007 από το 1962 μέχρι σήμερα- ήταν ανέκαθεν δημοφιλής όχι μόνο λόγω του φλεγματικού του χιούμορ και της αρρενωπής του προσωπικότητας, αλλά κυρίως για την αξιοθαύμαστη φυσική του κατάσταση.

Ο 52χρονος είναι ο μοναδικός ηθοποιός από όσους ενσάρκωσαν κατά καιρούς τον πράκτορα 007, που επιχειρούσε ο ίδιος τις περισσότερες επικίνδυνες σκηνές των ταινιών, συμπεριλαμβανομένων και πλήθους ακροβατικών και μαχητικών κινήσεων. Αυτό απαιτούσε μεγάλη μυϊκή δύναμη, υψηλά επίπεδα ευλυγισίας και πολύ καλά προπονημένο καρδιοαναπνευστικό. Ενδεικτικό της αφοσίωσής του στην άψογη φόρμα ήταν το γεγονός ότι από τη στιγμή του ανακοινώθηκε ότι θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία Casino Royal (2005) ως ο έκτος κατά σειρά ηθοποιός που θα ενσάρκωνε τον James Bond, ο Craig έκοψε το τσιγάρο και προσέλαβε προσωπικό προπονητή.  

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι το ίδιο που συνεχίζει να εκτελεί ο Daniel Craig από το 2005 μέχρι σήμερα.

Ποιος είναι ο προπονητής: Simon Waterson, ένας από τους κορυφαίους προπονητές της βιομηχανίας του Χόλιγουντ, με πελάτες του την πλειοψηφία των ηθοποιών δράσης που πρωταγωνίστησαν σε επικές ταινίες όπως Avengers και Πόλεμος των Άστρων, ωστόσο ο πιο απαιτητικός πελάτης ήταν ο Daniel Craig σε όλες τις ταινίες του ως James Bond.

Ποιο είναι το πρόγραμμα προπόνησης που συστήνει: Ο Craig προπονείται επί 45 λεπτά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ακολουθεί ένα Σαββατοκύριακο με ήπιες σωματικές δραστηριότητες όπως κολύμπι και διατάσεις.

Γιατί: Χάρη σ’ αυτό το πρόγραμμα, ο Craig απόκτησε το πιο σφιχτό, δυνατό και σέξι σώμα (και συνεχίζει να διατηρεί μέχρι σήμερα). Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Άκου τις συμβουλές του Waterson:

Δευτέρα: Ξεκινάς την εβδομάδα με ένα σιρκουί ασκήσεων HIIT, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή ταχύτητα εκτέλεσης με ελαφρύ φορτίο ή και μόνο με το σωματικό σου βάρος. Κάθε άσκηση δεν ξεπερνά τα 30 έως 60 δευτερόλεπτα και ακολουθείται από μια περίοδο αργής και χαμηλής έντασης κινήσεων, η οποία διαρκεί 30 έως 140 δευτερόλεπτα. Στόχος; Ταχύ και πολύ κάψιμο λίπους, ενεργοποίηση και σύσφιξη όλων των μεγάλων μυϊκών ομάδων, αύξηση ευλυγισίας και αντοχής.
Τρίτη: Στήθος και πλάτη
Τετάρτη: Πόδια
Πέμπτη: Ώμοι και βραχίονες
(Σημείωση: Για τις παραπάνω ασκήσεις απομόνωσης με βάρη, ξεκίνα την πρώτη εβδομάδα με 3 σετ από 10 επαναλήψεις και προσπάθησε να αυξάνεις βδομάδα τη βδομάδα βάρος φορτίου ή επαναλήψεις ή σετ, σύμφωνα με τις προσωπικές αντοχές σου).
Παρασκευή: Επανάληψη του σιρκουί  ΗΙΙΤ της Δευτέρας.
Σάββατο: Ήπιο τρέξιμο 5 έως 10 χιλιόμετρα ή κολύμπι 45 λεπτά.
Κυριακή: Διατάσεις, περπάτημα, διατάσεις.

Εμπιστεύσου τον προπονητή, δες τα αποτελέσματα στον μεσήλικα ηθοποιό και συνέχισε με επιμονή. Μικρή η θυσία για ένα τέτοιο σώμα.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.