Ο David Beckham έχει αυτό το σώμα στα 43 του

"Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα και χρόνο στο γυμναστήριο. Αρκεί να είσαι ενεργός μπαμπάς".

Γράφει: Νίκος Αγάθος 14 Δεκεμβρίου 2018

Ξέχωρα από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, όλοι οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο David Beckham υπήρξε ένας από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τουλάχιστον όσον αφορά στις συμμετοχές του σε μυθικούς συλλόγους και κορυφαίες διοργανώσεις από το 1992 μέχρι και το 2013. Αλλά ακόμη και σήμερα, ο "συνταξιούχος" David Beckham, πλήρης εμπειριών μιας ζωής γεμάτης κατακτήσεις πάνω στο χορτάρι, παραμένει ένας 43άρης με αθλητικό σώμα.

Στο τηλεοπτικό σόου The Project του αυστραλιανού καναλιού Network 10, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να παραμένει super-fit: "Όταν είσαι μπαμπάς, δεν χρειάζεται να σπαταλάς χρόνο και χρήμα στα γυμναστήρια. Κάθε μέρα πηγαίνω τα τέσσερα παιδιά μου στο σχολείο, είτε περπατώντας είτε ποδηλατώντας μαζί τους. Ακούγεται λίγο, αλλά σε μακροπρόθεσμη, καθημερινή βάση είναι πολύ. Κάθε παιδί σε διαφορετικό σχολείο σημαίνει τουλάχιστον 5 έως 7 χιλιόμετρα καθημερινά πήγαινε-έλα. Τα μικρά πράγματα είναι που κάνουν τη διαφορά".

Ο David Beckham έχει αυτό το σώμα στα 43 του

Αυτή η συνθήκη μοιάζει πολύ αληθινή για πολλούς πατέρες ανά την υφήλιο. Ωστόσο, δείχνει να δουλεύει: "1.000 θερμίδες μπορείς να κάψεις με αυτή την τακτική", είπε ο Beckham, αλλά δεν άφησε σε δεύτερη μοίρα το κόλπο που προτιμά να κάνει, μόλις αφήσει τα παιδιά στο σχολείο. "Εκρηκτικό τρέξιμο ή ποδηλασία για δυο τουλάχιστον λεπτά με ενδιάμεσα διαλείμματα ήπιου τέμπο επί ένα λεπτό".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

"Η διαλειμματική προπόνηση (βλέπε HIIT) στο  δρόμο βρίσκει εύκολη ανταπόκριση σε κάποιον που υποχρεώνεται καθημερινά να διανύει συγκεκριμένες αποστάσεις. Και συγκριτικά με μια ωριαία συνεδρία στο γυμναστήριο, αποφέρει τα ίδια οφέλη έστω και διακεκομμένα –μισή ώρα το πρωί, μισή ώρα το μεσημέρι. Προσθέτω ακόμη μερικά χιλιόμετρα κάθε βράδυ, βγάζοντας το σκυλί μας βόλτα", είπε ο Beckham. "Σύνολο ημέρας, πάνω από 10 χιλιόμετρα".  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

Για έναν άντρα που έχει στον τραπεζικό λογαριασμό του εκατομμύρια (στερλίνες, ευρώ και  δολάρια), αυτή η προσέγγιση μοιάζει απολύτως εφικτή, κόντρα σε κάθε άλλον πατέρα, που επιμένει να πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο με το αυτοκίνητο. "Νομίζω ότι αυτή η πρακτική που ακολουθώ, όχι μόνο βοηθά εμένα να διατηρούμαι fit, αλλά πρωτίστως, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα ίδια τα παιδιά μου όσον αφορά στην σωματική και πνευματική τους ευεξία", ανέφερε ο Beckham.

"Είναι μια διαρκής προπόνηση -πολλές φορές εξαντλητική-, με τα παιδιά ή και τα σκυλιά σου να μεταμορφώνονται σε -εντελώς δωρεάν- personal trainers, όπου τα πάντα πρέπει να γίνονται με αυστηρούς χρονικούς κανόνες: πρωί-μεσημέρι-βράδυ".

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Chris Hemsworth και Elsa Pataky: Το πιο fit ζευγάρι του Χόλιγουντ

Είναι τεράστια οφέλη που χαρίζει η κοινή προπόνηση με παρτενέρ, ειδικά αν πρόκειται για την αγαπημένη σου σύντροφο.

Μπορείς να τρέξεις μισό μαραθώνιο πιο γρήγορα από τον Will Smith;

Μετά την ολοκλήρωση 20 και κάτι χιλιομέτρων στην Αβάνα, ο ηθοποιός ξεπέρασε ένα ακόμα φράγμα από τη λίστα της ζωής του.