Ο David Beckham έχει αυτό το σώμα στα 45 του

"Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις χρήματα και χρόνο στο γυμναστήριο. Αρκεί να είσαι ενεργός μπαμπάς".

Γράφει: Νίκος Αγάθος 14 Δεκεμβρίου 2018

Ξέχωρα από τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, όλοι οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ο David Beckham υπήρξε ένας από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τουλάχιστον όσον αφορά στις συμμετοχές του σε μυθικούς συλλόγους και κορυφαίες διοργανώσεις από το 1992 μέχρι και το 2013. Αλλά ακόμη και σήμερα, ο "συνταξιούχος" David Beckham, πλήρης εμπειριών μιας ζωής γεμάτης κατακτήσεις πάνω στο χορτάρι, παραμένει ένας 43άρης με αθλητικό σώμα.

Παλαιότερα, στο τηλεοπτικό σόου The Project του αυστραλιανού καναλιού Network 10, είχε εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο εξακολουθεί να παραμένει super-fit: "Όταν είσαι μπαμπάς, δεν χρειάζεται να σπαταλάς χρόνο και χρήμα στα γυμναστήρια. Κάθε μέρα πηγαίνω τα τέσσερα παιδιά μου στο σχολείο, είτε περπατώντας είτε ποδηλατώντας μαζί τους. Ακούγεται λίγο, αλλά σε μακροπρόθεσμη, καθημερινή βάση είναι πολύ. Κάθε παιδί σε διαφορετικό σχολείο σημαίνει τουλάχιστον 5 έως 7 χιλιόμετρα καθημερινά πήγαινε-έλα. Τα μικρά πράγματα είναι που κάνουν τη διαφορά".

Ο David Beckham έχει αυτό το σώμα στα 45 του

Αυτή η συνθήκη μοιάζει πολύ αληθινή για πολλούς πατέρες ανά την υφήλιο. Ωστόσο, δείχνει να δουλεύει: "1.000 θερμίδες μπορείς να κάψεις με αυτή την τακτική", είπε ο Beckham, αλλά δεν άφησε σε δεύτερη μοίρα το κόλπο που προτιμά να κάνει, μόλις αφήσει τα παιδιά στο σχολείο. "Εκρηκτικό τρέξιμο ή ποδηλασία για δυο τουλάχιστον λεπτά με ενδιάμεσα διαλείμματα ήπιου τέμπο επί ένα λεπτό".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

"Η διαλειμματική προπόνηση (βλέπε HIIT) στο  δρόμο βρίσκει εύκολη ανταπόκριση σε κάποιον που υποχρεώνεται καθημερινά να διανύει συγκεκριμένες αποστάσεις. Και συγκριτικά με μια ωριαία συνεδρία στο γυμναστήριο, αποφέρει τα ίδια οφέλη έστω και διακεκομμένα –μισή ώρα το πρωί, μισή ώρα το μεσημέρι. Προσθέτω ακόμη μερικά χιλιόμετρα κάθε βράδυ, βγάζοντας το σκυλί μας βόλτα", είπε ο Beckham. "Σύνολο ημέρας, πάνω από 10 χιλιόμετρα".  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

Για έναν άντρα που έχει στον τραπεζικό λογαριασμό του εκατομμύρια (στερλίνες, ευρώ και  δολάρια), αυτή η προσέγγιση μοιάζει απολύτως εφικτή, κόντρα σε κάθε άλλον πατέρα, που επιμένει να πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο με το αυτοκίνητο. "Νομίζω ότι αυτή η πρακτική που ακολουθώ, όχι μόνο βοηθά εμένα να διατηρούμαι fit, αλλά πρωτίστως, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα ίδια τα παιδιά μου όσον αφορά στην σωματική και πνευματική τους ευεξία", ανέφερε ο Beckham.

"Είναι μια διαρκής προπόνηση -πολλές φορές εξαντλητική-, με τα παιδιά ή και τα σκυλιά σου να μεταμορφώνονται σε -εντελώς δωρεάν- personal trainers, όπου τα πάντα πρέπει να γίνονται με αυστηρούς χρονικούς κανόνες: πρωί-μεσημέρι-βράδυ".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.