Το κόλπο με το μήλο που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Το φρούτο σε βοηθά να χάνεις κιλά και να κερδίζεις μαλλιά. Αρκεί να μην είναι μόνο ένα την ημέρα.

Η αρχή του φθινοπώρου σηματοδοτεί κάθε χρονιά ένα νέο ξεκίνημα για το σώμα σου: κιλά που πρέπει να χαθούν, μύες που οφείλουν να ξανασφίξουν, φυσική κατάσταση που πρέπει να επανακτηθεί. Ωστόσο, μια τέτοια σημαντική "υποχρέωση" έρχεται να σαμποταριστεί από μια ρουτινιάρικη εργασιακή καθημερινότητα η οποία ξαναφέρνει το άγχος στην επιφάνεια, προσπαθώντας να επανέλθεις στον παλιό ρυθμό εργασίας και να πιάσεις στόχους και χρονοδιαγράμματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις ασφυκτικού άγχους, το φαγητό δεν είναι ο καλύτερος φίλος της σιλουέτας σου -επειδή το καταναλώνεις βεβιασμένα, απρόσεκτα, απρογραμμάτιστα και συνήθως πρόχειρα. Εκτός ίσως από το μήλο.

Το μήλο είναι ίσως το μοναδικό φρούτο που μπορεί να προκαλέσει ικανοποιητικό κορεσμό. Και συνδυαστικά με τις πολλές βιταμίνες που περιέχει, αποτελεί την πιο υγιεινή, την πιο χορταστική και την πιο ...αδυνατιστική τροφή που μπορείς να καταναλώνεις καθημερινά –κυρίως στο  γραφείο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση τριών μήλων την ημέρα βοηθά το σώμα σου να χάνει λίπος και να κατευνάζει τον εγκέφαλο από τις επιθέσεις του στρες. Επιπρόσθετα, κρατούν το στομάχι σου χορτάτο για ώρες χωρίς να νιώθεις λιγούρες, αποφεύγοντας ευκολότερα την παγίδα των τροφών με πολλές παχυντικές θερμίδες.

Και κάτι ακόμη σημαντικό, που θα δεις στα μαλλιά σου: σε ιαπωνικές κλινικές δοκιμές αποδείχθηκε ότι τα μήλα (ιδίως τα πράσινα), επειδή περιέχουν βιταμίνες A, B και C, πολυφαινόλες και προκυανιδίνη, συμβάλλουν δραστικά στην μείωση της εποχιακής τριχόπτωσης και βοηθούν στην ανάπτυξη νέων τριχών.  

Το κόλπο με το μήλο που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Αν μέχρι τώρα γνώριζες ότι ένα μήλο την ημέρα το γιατρό κάνει πέρα, υπολόγισε πόσα περισσότερα οφέλη στο σώμα και στα μαλλιά σου θα αποκτήσεις με τρία μήλα την ημέρα.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου