Γιατί είναι άσχημο να τρέχεις με το κινητό στο χέρι

Οι ειδικοί εξηγούν γιατί είναι μια κακή συνήθεια.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 11 Οκτωβρίου 2019

Το κινητό στο χέρι, μπορεί να είναι μια συνήθεια που διατηρείς μονίμως στις καθημερινές σου δραστηριότητες στη δουλειά ή στις βραδινές εξόδους, αλλά όταν βγαίνεις για τρέξιμο, μπορεί να έχει πολύ σοβαρότερες συνέπειες απ’ όσες μπορείς να φανταστείς. Όλοι οι δρομείς, είτε ερασιτέχνες είτε αθλητές, εκτός από την κοινή αγάπη που μοιράζονται για την προπόνησή τους, έχουν και συγκεκριμένους κανόνες εξάρτησης και αξεσουάρ. Ένα καλό ζευγάρι δρομικά παπούτσια, ένα σετ ένδυσης από ειδικά υφάσματα αντιιδρωτικής και αντιβακτηριδιακής σύνθεσης, ένα ζευγάρι ακουστικά ώστε να παρακινούνται από τη μουσική και να καλύπτουν πιο ευχάριστα τα χιλιόμετρα της διαδρομής και, φυσικά, ένα smartphone, όπου εκτός από πηγή μουσικής, αποτελεί έναν καλό σύμμαχο για να παρακολουθούν την διαδρομή τους (GPS) ή τις μετρήσεις των βημάτων, των θερμίδων και των λειτουργιών της καρδιάς.

Αλλά αν είσαι από εκείνους τους δρομείς, που εξακολουθούν να κρατούν το κινητό στην παλάμη τους, δες τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσεις.

Σύμφωνα με την επαγγελματία δρομέα και εξειδικευμένη προπονήτρια adventure και outdoor running, Alexa Duckworth-Briggs, αυτοί που τρέχουν με το τηλέφωνο στο χέρι δημιουργούν εν αγνοία τους μια μυϊκή ανισορροπία, επειδή ασυνείδητα, επηρεάζεται άμεσα η θέση του σώματος όταν τρέχουν. "Η σωστή στάση και η φυσική κίνηση του άνω μέρους του σώματος βοηθά τα πόδια να έχουν περισσότερη σταθερότητα και έλεγχο, ειδικά όταν η προπόνηση είναι σε υψηλά επίπεδα αντοχής και ρυθμού", λέει η ειδικός και συνεχίζει τονίζοντας ότι η μεταφορά ενός κινητού ή οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου στο χέρι παρεμβαίνει στην κανονική κίνηση των ποδιών επηρεάζοντας τη φυσική μηχανική και τεχνική τους λειτουργία. "Είναι προφανές, ότι μετά από λίγες εβδομάδες τρέχοντας με το κινητό στο χέρι, θα υποφέρεις από ενοχλήσεις στο ισχίο, στο γόνατο και στον αστράγαλο της πλευράς του σώματος που δεν κρατάει το τηλέφωνο", τονίζει.

Πώς να μεταφέρεις το κινητό σου όταν τρέχεις

Με σκοπό να βγάλεις από την προπόνησή σου την κακή συνήθεια να κρατάς το κινητό στην παλάμη, δες τις τρεις ασφαλέστερες λύσεις που προτείνουμε. Το καλύτερο; Με ένα τέτοιο αξεσουάρ, δεν κινδυνεύεις ποτέ να καταστρέψεις το αγαπημένο σου κινητό έπειτα από μια αναπάντεχη πτώση του (ή πτώση σου) στο δρόμο.

Armband: Είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι δρομείς, επειδή είναι άνετο και πρακτικό. Σχεδόν όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά φέρουν ένα είδος πλαστικού που σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις την οθόνη του τηλεφώνου ενώ τρέχεις.

Ζώνη μέσης: Πανάλαφρη, βολική και άνετη. Πολλές από αυτές τις ζώνες έχουν αρκετό χώρο για παγουράκι και θήκη για ένα ενεργειακό συμπλήρωμα.

Μίνι backpack: Ακόμη μεγαλύτερος χώρος για πορτοφόλι, κλειδιά και χάρτη –εκτός από κινητό, νερό και συμπληρώματα.  

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ