Η Paloma των Αθηνών

Φτιάξαμε ένα χάρτη του "νέου Gin tonic" για να γιορτάσεις κατάλληλα την World Paloma Day.

 Όπως σχεδόν κάθε άλλο κλασικό ποτό, έτσι και η Paloma, έχει μια μέρα αφιερωμένη στην απόλαυσή της: Η 22η Μαΐου έχει οριστεί ως η World Paloma Day και, με την αφορμή αυτή, δημιουργούμε την κατά το δυνατόν πληρέστερη τεκιλογραφία της αθηναϊκής μπαρ σκηνής.

Το αλμυρό, γλυκό και ξινό προφίλ της Paloma κερδίζει διαρκώς φίλους, τόσο που πολλοί έχουν σπεύσει να τη χαρακτηρίσουν το "νέο Gin tonic". Το πιο δημοφιλές κοκτέιλ στο Μεξικό είναι ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της τεκίλας με την grapefruit soda και τον χυμό λάιμ, προτού προστεθεί σε όλα αυτά το αλάτι (είτε στο χείλος του ποτηριού είτε εντός του μείγματος). Το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι των μέσων του 19ου αιώνα "La Paloma", δηλαδή "το περιστέρι", ενώ η επικρατέστερη εκδοχή για το origin story της τη θέλει να πρωτοφτιάχνεται από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant "La Capilla", στην πόλη Τεκίλα.

Κλασικές και άλλες επιλογές

Αν βρεθούν στο ίδιο θέμα οι λέξεις "Paloma" και "Αθήνα", δεν γίνεται να μην ακολουθήσει κατά πόδας το "Barro Negro". Όταν οι Στέλιος Παπαδόπουλος και Γιώργος Καβακλής έφτιαχναν το δημοφιλές μπαρ της Παπαρρηγοπούλου, είχαν κατά νου να εκπαιδεύσουν το κοινό στο εν λόγω ποτό, κάνοντας τα βασικά με τον ορθότερο τρόπο. Και τα κατάφεραν, αφού ο χώρος τους πλέον φέρει τον τίτλο της αθηναϊκής "πρεσβείας" της Paloma.

Η Paloma των Αθηνών

Κι αν το "Barro Negro" είναι η πρώτη στάση που σου έρχεται στο μυαλό, λίγο παρακάτω θα βρεις το "7 Jokers", όπου θα δοκιμάσεις την μπεστ σέλερ Paloma τους, με ένα blend από διαφορετικές premium τεκίλες και ποιοτική grapefruit soda.

Παραμένοντας στο κέντρο, στο "Loco" θα βρεις μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή στην οποία προστίθενται, μεταξύ άλλων, αλάτι από πορτοκάλι και φύλλα από kaffir lime.

ΜΠΑΡ ΠΑΛΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2

Ο Νίκος Σουρμπάτης είναι ασφαλώς αυτός που την υπογράφει, όπως και την καλοφτιαγμένη κλασική επιλογή των "Clumsies", λίγο παραπέρα.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.