To Barro Negro ξανά στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Η αθηναϊκή 'πρεσβεία της Paloma' φιγουράρει στο νο.52 της λίστας 51-100, του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πίσω στον Ιούλιο του 2019, οι Γιώργος Καβακλής και Στέλιος Παπαδόπουλος παρουσίαζαν στον αθηναϊκό bar χάρτη το "Barro Negro". Τρία χρόνια και κάτι ψιλά αργότερα, το αγαυένιο spot της Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου (στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου) φιγουράρει ανάμεσα στα 100 καλύτερα μπαρ του κόσμου (και) για το 2022.

Λίγο πριν τα 50 Best

Συγκεκριμένα, το βρίσκουμε στη θέση νο.52 της λίστας 51-100 του περίφημου θεσμού The World’s 50 Best Bars - υπενθυμίζουμε πως πέρυσι είχε βρεθεί στο νο.74.

To Barro Negro ξανά στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου
Η ομάδα του Barro Negro

Στη φετινή 51-100 List υπάρχουν μπαρ από 32 διαφορετικές πόλεις του πλανήτη, με 15 new entries από 5 μέρη που συναντώνται για πρώτη φορά στη λίστα. Αυτές είναι η Κρακοβία, η Μπρατισλάβα, το Μάντσεστερ, η Πλαγια ντελ Καρμέν και η Μπογκοτά. 

> Διάβασε ακόμη: Πού θα πιούμε αυτό το φθινόπωρο

Η Σιγκαπούρη κατέχει τη μερίδα του λέοντος με 8 μπαρ -ανάμεσά τους τα new entries "Analogue" και "Republic"- ενώ από την Ευρώπη είναι η Μεγάλη Βρετανία που παρουσιάζει τα περισσότερα (4). Παράλληλα, είδαμε για πρώτη φορά μπαρ από την ανατολική Ευρώπη ("Antique American Bar"/ Μπρατισλάβα και "Tag"/ Κρακοβία), ενώ η Νότια Αφρική έσπασε το αντίστοιχο ρεκόρ της με 4 παρουσίες.

Αναλυτικά η λίστα:

list 51-100 best bars

"Φέτος, για πρώτη φορά, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την τελετή εκτός Λονδίνου, επιλέγοντας την Βαρκελώνη, καθώς θέλουμε να στρέψουμε τα φώτα και σε άλλες πόλεις που κάνουν πολύ καλή δουλειά στο πεδίο των μπαρ και των cocktails. Είμαστε ενθουσιασμένοι που στην 51-100 List βλέπουμε νέες πόλεις να κάνουν την εμφάνισή τους. Όλα τα μπαρ που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν μεγάλη προσήλωση και ανθεκτικότητα, ξεπερνώντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και μας δίνει μεγάλη χαρά να γιορτάζουμε μαζί τους" τόνισε στη σχετική ανακοίνωση του θεσμού ο Content Editor του The World’s 50 Best Bars, Mark Sansom.

Η φετινή τελετή απονομής των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου θα λάβει χώρα στις 4 Οκτωβρίου, στην Βαρκελώνη. 

Από: Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Αυτή είναι η πιο ακριβή τεκίλα στον κόσμο

Ένα μόνο μπουκάλι κοστίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια και προφανώς, έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες.

Γραφει Γεωργια Πρεζα