Το Coquito είναι το απόλυτο cocktail των φετινών Χριστουγέννων

Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο ποτό των Πορτορικάνων είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Δεκεμβρίου 2018

Το όνομά του μεταφράζεται ως μικρή καρύδα και είναι ένα χριστουγεννιάτικο cocktail που προέρχεται από το Πουέρτο Ρίκο. Θυμίζει αρκετά το σχεδόν παραδοσιακό eggnog, γι' αυτό και αρκετοί του έχουν δώσει την ονομασία Puerto Rican Eggnog. 

Παρότι πρωτοφτιάχτηκε στο Πουέρτο Ρίκο γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα (όταν οι Ισπανοί έφεραν μαζί τους την τεχνογνωσία του -nog και την πάντρεψαν με τα τοπικά ρούμια) συναντάται και σε άλλες περιοχές της Καραϊβικής. Τα βασικά του συστατικά είναι ρούμι, γάλα και κρέμα καρύδας καθώς και γάλα εβαπορέ. Και ορίστε πώς θα το φτιάξεις.

Υλικά (για περίπου 10-15 ποτά)

  • 2 φλ. λευκό ρούμι
  • 3 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί κρέμα καρύδας
  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • κανέλα

Εκτέλεση

  1. Βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα) στο μπλέντερ και ανακατεύεις για περίπου 2 λεπτά. 
  2. Τοποθετείς το μείγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.
  3. Το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ιδανικός χρόνος βέβαια είναι 2 ημέρες.
  4. Όταν βγάλεις το μπουκάλι από το ψυγείο, το ανακινείς καλά. Σερβίρεις σε σφηνοπότηρα ή μικρά φλιτζάνια. Προσθέτεις κανέλα (ή και μοσχοκάρυδο).

Tip: Στο αρχικό μείγμα μπορείς να προσθέσεις και μία μπάλα παγωτό βανίλια ή φιστίκι.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Cocktails

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

5 θρυλικά cocktails που δημιουργήθηκαν σε ξενοδοχεία

Η ιστορία για κάθε κάθε ένα από αυτά.

5 ξεχωριστά whisky cocktails γι' αυτά τα Χριστούγεννα

Ένας διαχρονικός εκπρόσωπος της σκωτζέζικης παράδοσης και ένα δυναμικά ανερχόμενο Ιρλανδικό ουίσκι θα δώσουν άλλη γεύση στις φετινές γιορτές.