Τα tips των σομελιέ για να επιλέγεις σωστά κρασί

Οι οδηγίες των wine connoisseurs για να αγοράζεις το σωστό μπουκάλι από το ράφι.

Οι wine connoisseurs ακολουθούν πολλά κριτήρια ώστε να επιλέξουν το κατάλληλο για κάθε περίσταση κρασί. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αγοράζουν -και αυτοί- κρασί από το σούπερ μάρκετ. Μπορείς κι εσύ να κάνεις κάτι αντίστοιχο ειδικά -μετά τον κατ' οίκον περιορισμό ή τις επερχόμενες γιορτινές ημέρες- για το επόμενο χρονικό διάστημα. Πώς επιλέγεις λοιπόν σωστά κρασί από το ράφι; Ακολούθησε τα παρακάτω tips.

Μην είσαι supermarket wine snob

Ας ξεκινήσουμε από το πιο βασικό. Τίποτα δεν συνηγορεί πως στο σούπερ μάρκετ δεν θα βρεις κάποιο κρασί που να σου ταιριάζει. Πολλές εταιρείες του κλάδου έχουν κάνει σημαντικά βήματα στο συγκεκριμένο κομμάτι, στηρίζοντας μάλιστα όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια τον ελληνικό αμπελώνα

> Διάβασε ακόμη: Το ιδανικό pairing για τα 2 δημοφιλέστερα κρασιά

Επικεντρώσου σε ποικιλίες που ξέρεις και αγαπάς

Όλοι κατά καιρούς δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Στην περίπτωση του κρασιού δεν υπάρχει εξαίρεση. Ωστόσο, όταν έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου -όπως πχ να συνδυάσεις φαγητό με αυτό- προτίμησε να περιοριστείς σε επιλογές που έχεις δοκιμάσει κατά το παρελθόν και σου έχουν προσφέρει επιτυχείς δοκιμές. 

Τα tips των σομελιέ για να επιλέγεις σωστά κρασί

Άνοιξε τα σύνορα

Αν πάλι έχεις διάθεση για πειραματισμούς, μπορείς να κάνεις την επιλογή σου με βάση την περιοχή από την οποία προέρχεται το κάθε κρασί. Αρκεί βέβαια να έχεις κάποια γνώση για τα χαρακτηριστικά και τις ποικιλίες της.

> Διάβασε ακόμη: Απόδραση στις οινικές διαδρομές της Μαντινείας

Χρησιμοποίησε κάποιο wine app

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vivino (@vivino)

Ζούμε στο 2021 και διαθέτεις -κατά πάσα πιθανότητα- smartphone και ίντερνετ. Αξιοποίησέ τα. Υπάρχουν κάποια apps που μπορούν να σε κατευθύνουν προς τη σωστή κατεύθυνση και να κάνουν ευκολότερη την επιλογή σου. Το Vivino και το VinoPhone είναι δύο από αυτά.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.