Φτιάχνοντας τεκίλα με έγχυση καφέ
Δύο από τα σημαντικότερα πράγματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, μαζί.
Ας πούμε ότι φτάνει το τέλος μιας κουραστικής εβδομάδας, βράδυ Παρασκευής. Είσαι τελειωμένος από την κούραση αλλά σε περιμένει μια μακριά νύχτα κοινωνικοποίησης. Χρειάζεσαι καφεΐνη αλλά και ένα ποτό. Ή και τα δύο, ταυτόχρονα. Αντί να πιεις τον τέταρτο καφέ σου μέσα σε δέκα ώρες και ένα γρήγορο σφηνάκι στο σπίτι, γιατί να μην τα συνδυάσεις; Τεκίλα με έγχυση καφέ είναι η λύση -infused with coffee αν προτιμάς τους διεθνείς όρους της bartending κοινότητας- μαζί με βανίλια. Το αξίζεις άλλωστε.
Η παρακάτω συνταγή προέρχεται από το βιβλίο Tequila: Shake, Muddle, and Stir του Dan Jones και η αλήθεια είναι ότι απαιτεί μερικές ημέρες για να ετοιμαστεί. Το αποτέλεσμα όμως θα σε δικαιώσει, συνδυάζοντας δύο από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της ανθρωπότητας: τον καφέ και την τεκίλα.
Υλικά
- 1 ξυλάκι βανίλιας
- 20 μεζούρες λευκή τεκίλα
- 3 1/2 μεζούρες φρεσκοαλεσμένος καφές
- 3 1/2 μεζούρες σιρόπι ζάχαρης
Εκτέλεση
- Τοποθετείς το ξυλάκι βανίλιας στην τεκίλα και το αφήνεις να εγχυθεί σε αυτή για 24-72 ώρες (αναλόγως την ένταση της βανίλιας που επιθυμείς. Αν το αφήσεις μία ημέρα θα έχει μια απαλή γεύση, αν το αφήσει παραπάνω θα αποκτήσει περισσότερες ανθικ΄ςε νότες).
- Όταν ολοκληρωθεί η έγχυση, αφαιρείς τη βανίλια και προσθέτεις τον καφέ. Ανακινείς πολύ καλά και τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ημέρες.
- Σουρώνεις με φίλτρο καφέ και προσθέτεις σιρόπι ζάχαρης. Ανακατεύεις καλά και το ποτό σου είναι έτοιμο.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Cocktails για να συνοδεύσεις τα θαλασσινά
Το pairing της Σαρακοστής. Ή περίπου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤα σωστά κρασιά για τη Σαρακοστή
Σαρακοστή με οινικές πινελιές, αλλά και ποιοτικά αποστάγματα.
Όλα όσα χρειάζεσαι για να γιορτάσεις την St. Patrick's Day
Και μάλιστα δίχως να είσαι Ιρλανδός.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤα πάντα για το Riesling
Ένα πλήρες guide για μία από τις πιο δημοφιλείς λευκές ποικιλίες του κόσμου, με αφορμή τη σημερινή International Riesling Day.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςVamma, ένα διαφορετικό ελληνικό βερμούτ
Έντονος χαρακτήρας, πικρά και γλυκά στοιχεία, άνθη, οξύτητες και μεγάλη πολυπλοκότητα, σε ένα ξεχωριστό ποτό.
Γραφει Μπαμπης Δουκας