3 κρασιά που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι

Ιδανικές επιλογές για κάθε περίσταση.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Απριλίου 2019

Είτε πρόκειται για ένα βράδυ στο σπίτι με φίλους, είτε μιλάμε για γεύμα που παραθέτεις σε κάποιο συνεργάτη από τη δουλειά, το κρασί επιτελεί πάντοτε το ρόλο του διαμεσολαβητή ώστε να σπάσει ο πάγος και ασφαλώς προσδίδει το κάτι διαφορετικό στο κομμάτι της απόλαυσης. Αν και δεν πρόκειται για κάτι που ο καθένας κατέχει, υπάρχουν κάποιες σταθερές πάνω στις οποίες μπορείς να πατήσεις, εμπλουτίζοντας με το σωστό τρόπο το μπαρ του σπιτιού σου αλλά και παράλληλα εντυπωσιάζοντας με το γούστο και τις γνώσεις σου οποιονδήποτε καλεσμένο. Ορίστε λοιπόν κάποιες καλές οινικές ιδέες. 

Λευκό: Gruner Veltliner

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adrian Joaquin (@wino_dino_) on

Μία εξαιρετικά ισορροπημένη ποικιλία από την Αυστρία που δεν είναι ούτε υπερβολικά όξινη, ούτε βαριά, ούτε έντονη. Το λευκό της κρασί είναι ευκολόπιοτο και μπορεί να πλαισιώσει με ευκολία πάρα πολλά φαγητά. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για ένα κρασί-χαμαιλέοντα που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. 

Εναλλακτική λύση: Κάποιο καλό Chardonnay ή ακόμη και μία Μαλαγουζιά.

Αφρώδες: Σαμπάνια

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHAMPAGNE WORLDWIDE© (@champagneworldwide) on

Όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις, σαμπάνια ονομάζεται εκείνο το αφρώδες κρασί που παράγεται αλλά και εμφιαλώνεται αποκλειστικά στην Καμπανία της Γαλλίας. Αν και αφρώδη κρασιά φτιάχνονται τόσο σε άλλες περιοχές της Γαλλίας, όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη, η σαμπάνια θα αποτελεί πάντοτε το ποτό για τις εορταστικές στιγμές ή εκείνο το κρασί που θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση αν δε γνωρίζεις με τι ακριβώς να συνοδεύσεις το φαγητό σε κάποιο σημαντικό γεύμα. 

Εναλλακτική λύση: Ακακίες από το κτήμα Κυρ-Γιάννη ή λευκό αφρώδες Santo των Santo Wines.

Κόκκινο: Αγιωργίτικο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nemea Wine Land (@nemeawineland) on

Στη θέση του θα μπορούσε να υπάρχει το σαντζιοβέζε (ιταλική ποικιλία), αλλά μιας και βρισκόμαστε στην Ελλάδα, επιλέγουμε την κύρια ποικιλία από την περιοχή της Νεμέας. Πρόκειται για μία ποικιλία με φρεσκάδα, ένταση αλλά και κομψότητα, που επιβάλλεται αμέσως τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα. 

Εναλλακτική λύση: Κάποιο Merlot.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Cocktails

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Alcosynth, το συνθετικό ποτό που δεν προκαλεί hangover

Μεθύσι χωρίς τις μετέπειτα αρνητικές συνέπειες υπόσχεται το "αλκοόλ χωρίς αλκοόλ".

Η ακριβότερη συλλογή κρασιών του πλανήτη κοστίζει 30 εκατομμύρια

Μία ιδιωτική συλλογή 17.000 μπουκαλιών μόλις έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.