Το 1000ό γκολ του Pelé

Μία ημέρα σαν σήμερα, ο βραζιλιάνος θεός της μπάλας έγραφε ιστορία. Ή τουλάχιστον έτσι λέει ο μύθος.

Ήταν 19 Νοεμβρίου του 1969 όταν ο -κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών- Pelé σημείωνε το γκολ νο.1000 της τεράστιας καριέρας του. Το μέρος ήταν το θρυλικό Maracana του Ρίο ντε Τζανέιρο και αντίπαλος της Σάντος η Βάσκο ντα Γκάμα.

Η ιστορία

Στο φημισμένο στάδιο της βραζιλιάνικης μητρόπολης, 80.000 κόσμου βρισκόντουσαν από νωρίς στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι του πρωταθλήματος.

> Διάβασε ακόμη: Δεν θα υπάρξει άλλος σαν τον Valentino Rossi

Όλοι από αυτούς όμως είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να γίνουν μάρτυρες της ποδοσφαιρικής ιστορίας: Να δουν με τα μάτια τους το χιλιοστό γκολ της πορείας του τεράστιου ποδοσφαιριστή που ακούει στο όνομα Edson Arantes do Nascimento.

Ο Pelé τα κατάφερε, σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος είχε αστειευτεί πρόσφατα πως αν υπήρχε τότε το VAR, η εσχάτη των ποινών να μην είχε καταλογιστεί ποτέ. "Δεν θα έκανα ποτέ κάποιο πάρτι για να γιορτάσω το επίτευγμά μου. Μου αρκούσε να βοηθάω φτωχά παιδιά μετά από κάθε επιτυχία μου. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα" είχε πει τότε ο μυθικός Βραζιλιάνος.

Η αποκάλυψη

Λίγα χρόνια μετά από αυτό αποκάλυψε πως: "Λίγες ημέρες πριν από εκείνο το ματς βρισκόμουν στην πόλη και στο δρόμο είδα κάποια παιδιά που προσπαθούσαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο. Τα ρώτησα τι κάνουν και προσπάθησαν να δικαιολογηθούν, λέγοντας πως κλέβουν μόνο αυτοκίνητα από το Σάο Πάουλο και όχι από αλλού".

> Διάβασε ακόμη: Γιατί ο Xavi είχε φύγει από την Μπαρτσελόνα το 2015

"Τους είπα πως δεν θα έπρεπε να κλέβουν καθόλου και τους αγόρασα φαγητό. Τους υποσχέθηκα πως αν δεν κλέψουν άλλα αυτοκίνητα θα σκοράρω γι' αυτό το 1000ό μου γκολ". 

Το 1000ό γκολ του PeléGetty Images

Ο Pelé σταμάτησε την καριέρα του το 1977 ως παίκτης της New York Cosmos. Σημείωσε 1.282 γκολ σε 1.363 παιχνίδια με τους 2 συλλόγους που αγωνίστηκε και με την εθνική Βραζιλίας. Με τη Σελεσάο κατέκτησε 3 φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος