Daniil Medvedev, ο κακός δαίμονας του Στέφανου Τσιτσιπά

Ο 25χρονος Ρώσος τενίστας θα αγωνιστεί στον τελικό του Australian Open, μετά την επικράτησή του με 3-1 σετ επί του Έλληνα πρωταθλητή.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Ιανουαρίου 2022

O Daniil Medvedev επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Rafa Nadal. Ο Ρώσος τενίστας ήταν ανώτερος του Έλληνα πρωταθλητή. Οι μονομαχίες τους τείνουν να εξελιχθούν σε ένα άκρως εντυπωσιακό rivarly στη νέα εποχή του παγκόσμιου τένις, με τον Medvedev να έχει φύγει νικητής από το court στις 7 από τις 8 συνολικά αναμετρήσεις των δύο τους.

Ο 25χρονος Μοσχοβίτης μοιάζει να είναι το κεντρικό πρόσωπο στη διαφαινόμενη αλλαγή των ισορροπιών στην επόμενη ημέρα του αθλήματος. Σχεδόν κυριαρχεί την τελευταία διετία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί ο Mario Balotelli επέστρεψε στην εθνική Ιταλίας

Είναι ίσως ο πιο ικανός για να σπάσει το BIG-3 των Federer, Nadal και Djokovic. Έχει όμως ασφαλώς και αρκετούς ικανότατους αντιπάλους σε αυτό: Dominic Thiem, Alexander Zverev, Nick Kyrgios και, φυσικά, Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η κόντρα με τον Τσιτσιπά

Η αρχή της αντιπαλότητας των δύο αθλητών ξεκίνησε το 2018, στο τουρνουά του Μαϊάμι, όταν ο Τσιτσιπάς αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον Medvedev αφού ο δεύτερος μόλις τον είχε κερδίσει. Του είπε μάλιστα κάτι, που σύμφωνα με τον ίδιο τον Medvedev ήταν μία βρισιά στα ρώσικα, με την απάντησή του να είναι ένα λακωνικό "καλύτερα να βγάλεις τον σκασμό", πριν ξεκινήσει μία έντονη λογομαχία.

"Στέφανε, θέλεις να με κοιτάξεις και να μιλήσεις; Υπάρχουν κανόνες. Πηγαίνεις επειγόντως στην τουαλέτα για πέντε λεπτά, μετά κάνεις let, δεν ζητάς συγγνώμη και νομίζεις ότι είσαι καλό παιδί; Κοίταξέ με. Κοίταξέ με. Δεν με κοιτάς" είπε ο Ρώσος τενίστας που κινήθηκε απειλητικά προς την πλευρά του Έλληνα, την ώρα που ο διαιτητής προσπαθούσε να τους ηρεμήσει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)

Η κόντρα συνεχίστηκε το 2019, στη Σανγκάη. Ο Medvedev επικράτησε και πάλι, με τον Τσιτσιπά να λέει μετά το παιχνίδι πως ο Ρώσος "παίζει βαρετό τένις", προκαλώντας φυσικά την αντίδρασή του: "Ο Τσιτσιπάς; Αλήθεια; Είπε ότι το παιχνίδι μου είναι βαρετό; Ο καθένας έχει το δικό του στιλ παιχνιδιού. Αν φαίνεται βαρετό σε κάποιον, τότε ok".

> Διάβασε ακόμη: Κανείς δεν κάρφωνε όπως ο Vince Carter

Προφανέστατα, με τους δύο τους να παίζουν πια στο κορυφαίο επίπεδο, θα έχουμε μπόλικα συναρπαστικά ματς στο μέλλον. Και αρκετά επεισόδια επίσης.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος