Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα του EURO

Οι 72 παίκτες που αναμένεται να οδηγήσουν τις ομάδες τους στο EURO.

Η μία ημέρα μέχρι την πρώτη σέντρα στο EURO μοιάζει για κάθε φίλο της μπάλας, αιώνας. Δίνει όμως την ευκαιρία στον καθένα να διαβάσει/δει όλο και περισσότερα πράγματα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να "μπει" σε αυτό έχοντας κάνει την καταλληλότερη προετοιμασία. Το Esquire επιχειρεί αυτή τη φορά να ξεχωρίσει τους τρεις σημαντικότερους ποδοσφαιριστές για κάθε μία από τις 24 ομάδες του τουρνουά.

Η επιλογή έγινε τόσο με βάση την αξία και την ικανότητα του κάθε ποδοσφαιριστή, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αλλά και τη σημαντικότητά του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Group A

Στον πρώτο όμιλο ξεχωρίζει ασφαλώς η Ιταλία. Διαχρονικά, η Σκουάντρα Ατζούρα βασίζεται πολύ στην τακτική της, γι΄ αυτό και οι κεντρικοί μέσοι Nicolo Barella και Jorginho θα είναι κομβικοί, ενώ στην επίθεση θα χρειαστούν οπωσδήποτε τα γκολ του Ciro Immobile.

Από την πλευρά της η Ουαλία θα στηριχθεί στην δημιουργία και αποτελεσματικότητα των Aaron Ramsey, Daniel James και Gareth Bale, οι Τούρκοι θα στηρίξουν την άμυνά τους στον Çağlar Söyüncü και θα περιμένουν κάτι καλό μπροστά από τον Cengiz Ünder αλλά και από τον προερχόμενο από εξαιρετική χρονιά με την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ, Burak Yılmaz (16 γκολ στο Γαλλικό Πρωτάθλημα)

  • Ιταλία: Nicolo Barella (μέσος, Ίντερ), Jorginho (μέσος, Τσέλσι), Ciro Immobile (επιθετικός, Λάτσιο)
  • Ελβετία: Manuel Akanji (αμυντικός, Μπορούσια Ντόρτμουντ), Xherdan Shaqiri (μεσοεπιθετικός, Λίβερπουλ), Denis Zakaria (μέσος, Μπορούσια Γκλάντμπαχ)
  • Τουρκία: Çağlar Söyüncü (αμυντικός, Λέστερ), Cengiz Ünder (μεσοεπιθετικός, Λέστερ - δανεικός από την Ρόμα), Burak Yılmaz (επιθετικός, Λιλ)
  • Ουαλία: Aaron Ramsey (μέσος, Γιουβέντους), Daniel James (μεσοεπιθετικός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Gareth Bale (επιθετικός, Τότεναμ - δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης)

> Διάβασε ακόμη: Ο Phil Foden νιώθει Paul Gascoigne στην τοποθεσία EURO 2021

Group B

Στον δεύτερο όμιλο, οι Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku αποτελούν την ραχοκοκαλιά της εθνικής Βελγίου, ειδικά από τη στιγμή που ο Eden Hazard δεν βρίσκεται ακριβώς και στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του, ενώ ερωτηματικό παραμένει πώς θα ανταποκριθεί ο Youri Tielemans σε ένα τέτοιο τουρνουά. οι Δανοί θα στηριχθούν στη δημιουργικότητα του Christian Eriksen, τη σκληράδα του Pierre-Emile Højbjerg και τη σταθερότητα του Andreas Christensen.

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι σε μεγάλη διοργάνωση Φινλανδοί ελπίζουν πως ο Teemu Pukki θα συνεχίσει να σκοράρει ενώ οι αινιγματικοί Ρώσοι δείχνουν ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. 

  • Βέλγιο: Thibaut Courtois (τερματοφύλακας, Ρεάλ Μαδρίτης), Kevin De Bruyne (μέσος, Μάντσεστερ Σίτι), Romelu Lukaku (επιθετικός, Ίντερ)
  • Δανία: Andreas Christensen (αμυντικός, Τσέλσι), Christian Eriksen (μέσος, Ίντερ), Pierre-Emile Højbjerg (μεσοαμυντικός, Τότεναμ)
  • Φινλανδία: Teemu Pukki (επιθετικός, Νόριτς), Glen Kamara (μέσος, Ρέιντζερς), Tim Sparv (μέσος, Λάρισα)
  • Ρωσία: Mário Fernandes (αμυντικός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Artem Dzyuba (επιθετικός, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Aleksandr Golovin (μέσος, Μονακό)

> Διάβασε ακόμη: Τα πιο εντυπωσιακά γκολ στην ιστορία του EURO

Group C

Η μεγάλη απουσία του Virgil Van Dijk κάνει περισσότερο από ποτέ απαραίτητο τον Matthijs de Ligt (αλλά και τον Stefan de Vrij) για τον Ολλανδό ομοσπονδιακό προπονητή Frank de Boer. O τελευταίος βέβαια διαθέτει ένα γεμάτο και πολύ δυνατό κέντρο αλλά και τον Memphis Depay στη γραμμή κρούσης. Η Αυστρία με την Ουκρανία αναμένεται να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες για την πρωτιά του ομίλου: Η πρώτη θα στηριχθεί στους David Alaba, Marcel Sabitzer και Marko Arnautović και η δεύτερη στους Ruslan Malinovskyi και Oleksandr Zinchenko.

Τέλος, το τρίτο γκρουπ συμπληρώνει η πρωτάρα Βόρεια Μακεδονία, η οποία ευελπιστεί πως οι Egzijan Alioski, Eljif Elmas και Goran Pandev θα βρεθούν σε καλή κατάσταση ώστε να προκαλέσει αναστάτωση στη διοργάνωση.

  • Αυστρία: David Alaba (μεσοαμυντικός, Μπάγερν Μονάχου - υπό μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης), Marcel Sabitzer (μέσος, Λειψία), Marko Arnautović (επιθετικός, Σανγκάη)
  • Ολλανδία: Matthijs de Ligt (αμυντικός, Γιουβέντους), Georginio Wijnaldum (μέσος, Παρί Σεν Ζερμέν), Memphis Depay (επιθετικός, Λυών)
  • Ουκρανία: Ruslan Malinovskyi (μέσος, Αταλάντα), Oleksandr Zinchenko (μεσοαμυντικός, Μάντσεστερ Σίτι), Roman Yaremchuk (επιθετικός, Γκεντ)
  • Βόρεια Μακεδονία: Egzijan Alioski (μέσος, Λιντς), Eljif Elmas (μέσος, Νάπολι), Goran Pandev (επιθετικός, Τζένοα)

> Διάβασε ακόμη: Ο μεγαλύτερος συλλέκτης αυτοκόλλητων Panini στην Ελλάδα

Group D

Μετά τον τελευταίο -για τον οποίο θα διαβάσεις παρακάτω- ο τέταρτος όμιλος είναι ο αμέσως πιο ιντριγκαδόρικος του EURO. Οι Άγγλοι έρχονται και πάλι γεμάτοι φιλοδοξίες και θα στηριχτούν στον Harry Kane (κυρίως) αλλά και στους ταλαντούχους Foden, Rashford, Sancho, Mount. Οι Κροάτες έχουν ίσως μία τελευταία ευκαιρία για σπουδαία διάκριση -τουλάχιστον με αυτή τη φουρνιά ποδοσφαιριστών- ενώ Σκωτσέζοι και Τσέχοι δεν θα παραδωθούν χωρίς μάχες.

  • Κροατία: Ante Rebić (επιθετικός, Μίλαν - δανεικός από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Marcelo Brozović (μέσος, Ίντερ), Luka Modrić (μέσος, Ρεάλ Μαδρίτης)
  • Τσεχία: Patrik Schick (επιθετικός, Μπάγερ Λεβερκούζεν), Jakub Jankto (μεσοεπιθετικός, Σαμπντόρια), Lukáš Masopust (μέσος, Σλάβια Πράγας)
  • Αγγλία: John Stones (αμυντικός, Μάντσεστερ Σίτι), Mason Mount (μέσος, Τσέλσι), Harry Kane (επιθετικός, Τότεναμ)
  • Σκωτία: Scott McTominay (μέσος, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Kieran Tierney (αμυντικός, Άρσεναλ), Andrew Robertson (αμυντικός, Λίβερπουλ) 

> Διάβασε ακόμη: Τα χατ-τρικ που σημάδεψαν τα EURO

Group E

Το γεγονός πως ο κορονοϊός θέτει αμφίβολη τη συμμετοχή του Sergio Busquets στην πρώτη φάση του EURO, σημαίνει πως ο Rodri και ο Thiago Alcántara θα έχουν μεγαλύτερες ευθύνες. Ίσως το ίδιο να ισχύει και για τον Pedri, που πάντως μοιάζει έτοιμος να πέσει στα βαθιά (και) με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας. 

Από την ομάδα της Πολωνίας ξεχωρίζει ασφαλώς η μορφή του Lewandowski, χωρίς να σημαίνει πως και πολλοί ακόμη παίκτες της (κυρίως ο Piotr Zieliński) δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από την πλευρά τους, οι Σουηδοί παρουσιάζονται αρκετά ανανεωμένοι, με αρκετό ταλέντο (Isak, Larsson κ.α.) αν και θα τους λείψει ο Zlatan. Οι Σλοβάκοι είναι μεν σκληροί αλλά αν ο Marek Hamšík δεν ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, τα πράγματα θα είναι δύσκολα γι' αυτούς.

  • Πολωνία: Mateusz Klich (μέσος, Λιντς), Piotr Zieliński (μέσος, Νάπολι), Robert Lewandowski (επιθετικός, Μπάγερν Μονάχου)
  • Σλοβακία: Marek Hamšík (μέσος, Γκέτεμποργκ), Tomáš Suslov (μεσοεπιθετικός, Γκρόνινγκεν), Ondrej Duda (μέσος, Κολωνία)
  • Ισπανία:  Thiago Alcántara (μέσος, Λίβερπουλ), Pedri (μεσοεπιθετικός, Μπαρτσελόνα), Rodri (μεσοαμυντικός, Μάντσεστερ Σίτι)
  • Σουηδία: Victor Lindelöf (αμυντικός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Dejan Kulusevski (μεσοεπιθετικός, Γιουβέντους), Alexander Isak (επιθετικός, Ρεάλ Σοσιεδάδ)

> Διάβασε ακόμη: Οι παίκτες που θα καθορίσουν το EURO

Group F

O πιο συναρπαστικός όμιλος της πρώτης φάσης του EURO 2021 περιλαμβάνει τρία φαβορί ακόμη και για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Γαλλία δείχνει να είναι ένα βήμα μπροστά από κάθε ανταγωνιστή, έχοντας μεταξύ άλλων στη σύνθεσή της τον εξαιρετικό N'Golo Kanté και τον εξωφρενικά χαρισματικό Kylian Mbappé. Αυτό που πολλοί όμως δεν έχουν ακόμη δει είναι η περίπτωση του Lucas Hernández, ο οποίος έκανε μία πολύ καλή χρονιά με την Μπάγερν Μονάχου - είτε παίζοντας αριστερά είτε στο κέντρο της άμυνας, εξελίσσεται σε world-class αμυντικό.

Ο τελευταίος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους συμπαίκτες του Joshua Kimmich και Thomas Müller αλλά και τον πάντοτε καλό στα μεγάλα τουρνουά για την Νασιονάλμανσαφτ, Toni Kroos. Όσον αφορά την Πορτογαλία, ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της είναι ο Rúben Dias, που μαζί με τον συμπαίκτη του και στην Μάντσεστερ Σίτι João Cancelo θα κρατήσουν την άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης. Στις υπόλοιπες θέσεις υπάρχει μπόλικο ταλέντο - ναι, ξέρεις για ποιους μιλάμε. Τέλος, στην περίπτωση των Ούγγρων θα χρειαστεί τύχη. Ή ακόμη και θεϊκή παρέμβαση για να γλιτώσουν τις τρεις ήττες.

  • Γαλλία: Lucas Hernández (αμυντικός, Μπάγερν Μονάχου), N'Golo Kanté (μέσος, Τσέλσι), Kylian Mbappé (επιθετικός, Παρί Σεν Ζερμέν)
  • Γερμανία: Joshua Kimmich (μεσοαμυντικός, Μπάγερν Μονάχου), Toni Kroos (μέσος, Ρεάλ Μαδρίτης), Thomas Müller (επιθετικός, Μπάγερν Μονάχου)
  • Ουγγαρία: Attila Szalai (αμυντικός, Φενέρμπαχτσέ), Ádám Nagy (μέσος, Μπρίστολ Σίτι), Ádám Szalai (επιθετικός, Μάιντζ)
  • Πορτογαλία: Rúben Dias (αμυντικός, Μάντσεστερ Σίτι), Bruno Fernandes (μεσοεπιθετικός, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Cristiano Ronaldo (επιθετικός, Γιουβέντους)

 


Δες τα πάντα για το EURO εδώ.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας