Η ώρα του Άλεξ Αντετοκούνμπο

Ο μικρότερος των Antetokounbros θα κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ, προσπαθώντας να πλησιάσει τους τρεις Πρωταθλητές αδερφούς του.

Ο Αλέξανδρος ή αν προτιμάς Άλεξ Αντετοκούνμπο συμμετέχει αυτό το διάστημα σε προπονήσεις των Indiana Pacers, στο πλαίσιο του pre-draft camp της ομάδας του ΝΒΑ. Απώτερος σκοπός του Βενιαμίν της οικογένειας Αντετοκούνμπο είναι φυσικά να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, εξαντλώντας τις όποιες πιθανότητες έχει να επιλεγεί στο draft της επόμενης Παρασκευής.

Το προφίλ

Ο γεννημένος στις 26 Αυγούστου 2001 Άλεξ Αντετοκούνμπο, βλέπει τον κόσμο από τα 2.03 μ. και αγωνίζεται στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ.

> Διάβασε ακόμη: Manu Ginobili, πλησιάζοντας τον Maradona και τον Messi

Όπως και τα αδέρφια του -υπενθυμίζουμε και οι τρεις με δαχτυλίδι Πρωταθλητή ΝΒΑ πια- ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα της Αθήνας από πολύ μικρή ηλικία.

Όταν ο Γιάννης έγινε draft από τους Milwaukee Bucks, μετακόμισε μαζί του στις ΗΠΑ και πήγε στο Dominican High School του Whitefish Bay, στο Ουισκόνσιν, για 4 χρόνια. Τον περασμένο Μάιο, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη και να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ισπανική Μούρθια.

> Διάβασε ακόμη: LaMelo Ball: Το μέλλον είναι εδώ

Στην ομάδα από τη νοτιοανατολική Ισπανία, έπαιξε μόλις 1 παιχνίδι, παίρνοντας κυρίως αγωνιστικό χρόνο στο αναπτυξιακό της project (την Μούρθια Β', που παίζει στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος μπάσκετ).

Το γεγονός αυτό ίσως και να λειτούργησε ανασταλτικά στην εξέλιξή του -τουλάχιστον προς το παρόν- ενώ δίχως αμφιβολία αποτέλεσε αρνητικό στοιχείο για τις μετοχές του στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Έχει όμως όλο το χρόνο μπροστά του για να γίνει η καλύτερη εκδοχή του (μπασκετικού) εαυτού του.

Τι παίκτης είναι;

Όπως και τα υπόλοιπα αδέρφια Αντετοκούνμπο, έτσι και ο Άλεξ βγάζει τεράστιες ποσότητες ενέργειας στο παιχνίδι του. Ο ίδιος ο Γιάννης είχε πει παλαιότερα πως ο Άλεξ είναι καλύτερος από ό,τι εκείνος στην ηλικία του. Αλλά αυτό είναι μάλλον υπερβολή.

> Διάβασε ακόμη: The Block: Η μεγάλη στιγμή του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο νεότερος των Αντετοκούνμπο αγαπά -και αυτός- το ανοιχτό γήπεδο ενώ ήδη θεωρείται πιο αξιόπιστος σουτέρ από τα αδέρφια του. Στο αμυντικό κομμάτι, δείχνει να είναι καλός στην αδύνατη πλευρά και στις βοήθειες - τουλάχιστον από τα δείγματα γραφής στο high school.

Είναι ακόμη ακατέργαστος και σίγουρα μπορεί να βελτιώσει -και χρειάζεται άλλωστε- πολλά κομμάτια: η άμυνα πάνω στην μπάλα, η τεχνική του, οι αποφάσεις και το διάβασμα του παιχνιδιού είναι μερικά από τα βασικότερα. Μην ξεχνάμε όπως πως είναι μόλις 19 ετών και πως το σώμα του ακόμη αναπτύσσεται.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε επιλεγεί από τους Milwaukee Bucks στο νο.15 του draft του 2013, ο Θανάσης στο νο.51 το 2014 από τους New York Knicks και ο Κώστας στο νο.60, το 2018, από τους Philadelphia 76ers, που όμως το αντάλλαξαν αμέσους στους Dallas Mavericks.
 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος