Πόσο cool μπορεί να είσαι Μίλτο Τεντόγλου;

Ο 23χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση αθλητή. Και τον ευχαριστούμε και γι' αυτό.

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, ο Μίλτος Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από εκείνο του Στέφανου Ντούσκου. Ο 23χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος δεν είναι όμως μία συνηθισμένη περίπτωση αθλητή και αυτό αποδεικνύεται από όλα όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προσπάθειά του στον τελικό.

Κέρδισε από την παρουσίασή του

Όσοι τον γνωρίζουν, κάνουν λόγο για ένα πολύ ετοιμόλογο και cool παιδί. Ο Μίλτος Τεντόγλου φρόντισε να δείξει και στους υπόλοιπους το πόσο τέτοιος είναι, ήδη από την παρουσίαση των αθλητών -η οποία γενικότερα είχε την πλάκα της και από τους υπόλοιπους- πριν τον τελικό του μήκους.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εμφανίστηκε με γυαλιά ηλίου και απέδωσε έναν φόρο τιμής στο ιαπωνικό manga One Piece - και όχι στο σούμο, όπως αρχικά τονίστηκε από πολλά Μέσα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Πίσω στο 2018, όταν κέρδισε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αμέσως μετά τη νίκη του δεν πανηγύρισε: Πήγε πρώτα κοντά σε μία εθελόντρια που έφτιαχνε την άμμο στο σκάμμα και την χειροφίλησε αρχικά, προτού την αγκαλιάσει. Η ξανθιά γυναίκα ήταν η πρώην πρωταθλήτρια και δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Heike Dressler.

Αλητεία ε;

"Ήταν πολύ κακός ο αγώνας που έκανα. Τι έκανα; Τι έκανα… Δεν ξέρω τι έπαθα στις πέντε πρώτες προσπάθειες. Η πρώτη θέση είναι πολύ τυχερή. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Μάλλον φταίει το γόνατό μου, μάλλον φταίει ότι ήταν πρωί. Δεν μπορούσα να το βρω με τίποτα. Μάλλον έφταιγε και λίγο η πίεση, δεν ένιωθα ο εαυτός μου. Στο τέλος είπα πάμε για ένα χαλαρό αλματάκι. Στα 8.21μ ήταν η δεύτερη θέση, θα το κάνουμε, λέω, σιγά. Κατά λάθος έγινε ό,τι έγινε, κωλόφαρδος ήμουν. Με επίδοση 8.15 δεν ήθελα να κερδίσω, για το Θεό. Καλύτερα να έχανα. Δεν ήθελα μετάλλιο" ανέφερε γελώντας  ο ίδιος μετά το θρίαμβό του.

Και πρόσθεσε αφοπλιστικά: "Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ σήμερα. Έπρεπε να κερδίσει ο Ετσεβαρία, ήταν καλύτερος. Εγώ δεν ήμουν καλά, ό,τι να ναι έκανα. Μέχρι και τούμπα έφαγα. Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα. Αλητεία ε; Δεν ένιωσα πως έδωσα τη μάχη που έπρεπε να δώσω. Μπήκα με τα γυαλιά γιατί με ενοχλούσε ο ήλιος. Μετά μου άρεσαν, γι' αυτό τα κράτησα" πρόσθεσε στη συνέχεια και δε νομίζω πως εμείς μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω.

Μίλτο Τεντόγλου, είσαι πολύ ωραίος τύπος. Και σε ευχαριστούμε (και) γι' αυτό, καθώς στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει ακριβώς σε τέτοια στο κομμάτι του πρωταθλητισμού.  Στο ίδιο μήκος και η μητέρα του, στα Γρεβενά, που έδειξε σε όλους πόσο ακριβώς είναι το 8,41 που κατάφερε να πετύχει ο γιος της. 

 

Η μαμά του Μίλτου Τεντόγλου δείχνει σε όλους στα Γρεβενά πόσο είναι το 8,41μ, το άλμα που έδωσε το χρυσό μετάλλιο στο γιο της. ♥️"Αθάνατη Ελληνίδα Μάνα"♥️

Posted by Ελληνικά Ίντερνετς on Monday, August 2, 2021

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας