Ποιος θα κερδίσει το Champions League

Βάλαμε τις 32 ομάδες σε σειρά αξιολόγησης και ποντάρουμε στα φαβορί.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Σεπτεμβρίου 2021

Το Champions League της σεζόν 2021-2022 ξεκινά σήμερα και όλα τα φώτα του ποδοσφαιρικού κόσμου στρέφονται, δικαιολογημένα, προς αυτή την κατεύθυνση. Το Esquire επιχειρεί να βάλει σε σειρά αξιολόγησης του 32 μονομάχους, κάνοντας τις δικές του προβλέψεις για τον τελικό νικητή. 

32. Σέριφ Τίρασπολ

Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας παίζει να έχει το καλύτερο logo στη διοργάνωση: Είναι, κυριολεκτικά, το σήμα ενός σερίφη που μοιάζει βγαλμένο από κάποιο γουέστερν. Στην πρώτη της συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η Σέριφ έχει ήδη κάνει την υπέρβαση. 

31. Γιουνγκ Μπόις

Η ελβετική ομάδα είναι αυτή τη στιγμή 4η στη Super League της χώρας της, με μόλις δύο νίκες στα πρώτα της 5 παιχνίδια. Δύσκολα θα έχει τύχη στη διοργάνωση. Αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο.

30. Μάλμε

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Malmö FF (@malmo_ff)

Η σουηδική ομάδα πέταξε εκτός playoffs -μεταξύ άλλων- την Ρέιντζερς του Steven Gerrard και γι' αυτό της αξίζουν συγχαρητήρια. Με Τσέλσι, Γιουβέντους και Ζενίτ στον όμιλό της όμως τα πράγματα είναι ζόρικα. 

29. Κλαμπ Μπριζ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Club Brugge (@clubbrugge)

Στις δύο τελευταίες συμμετοχές της στο Champions League, η Μπριζ είχε καταφέρει -σε ισάρριθμες φορές- να βγει τρίτη και να συνεχίσει για λίγο ακόμη την ευρωπαϊκή της πορεία. Τώρα όμως, θα πρέπει να κερδίσει κάτι στα 6 παιχνίδια της με ΠΣΖ, Σίτι και Λειψία. Δύσκολο.

28. Σαχτάρ Ντονέτσκ

Ικανοί για το χειρότερο και το καλύτερο. Κλασική Σαχτάρ. Λογικά, θα συνεχίσει στο Europa League μετά από μερικές εβδομάδες.

27. Ντιναμό Κιέβου

Η έτερη εκπρόσωπος της Ουκρανίας μοιάζει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση τη συγκεκριμένη περίοδο. Έχει όμως δυσκολότερο όμιλο (με Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μπενφίκα).

26. Μπεσίκτας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beşiktaş JK (@besiktas)

Η Μπεσίκτας έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο απαιτητικό τουρκικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Ίσως ήρθε η ώρα και για μία αξιοπρεπή πορεία στο Champions League. Οι προσθήκες των Miralem Pjanic και Michy Batshuayi καθώς ο σχετικά βατός όμιλος (Μπορούσια Ντόρτμουντ, Άγιαξ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας) δημιουργούν ελπίδες.

25. Red Bull Σάλτσμπουργκ

Στα χαρτιά, η Σάλτσμπουργκ είναι τα τελευταία χρόνια το next big thing του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αξίζει να προσέξουμε τι θα κάνει κυρίως για τον 19χρονο -θρύλο του Football Manager- Karim Adeyemi.

24. Βόλφσμπουργκ

Η Βόλφσμπουργκ είναι μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Μετά την Bundesliga, περιμένει να το δείξει και στο CL. Ο όμιλός της (με Λιλ, Σεβίλλη και Σάλτσμπουργκ) ίσως να της δίνει την ευκαιρία.

23. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Zenit (@zenit_spb)

Εκτός από μία εκ των ομορφότερων εμφανίσεων της διοργάνωσης, η ομάδα των Dejan Lovren, Malcom, Sardar Azmoun και Artem Dzyuba έχει τις δυνατότητες να προκαλέσει μία κάποια αναστάτωση.

22. Άγιαξ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AFC Ajax (@afcajax)

Ο Άγιαξ ήταν αρκετά τυχερός στην κλήρωση. Και πιθανότατα θα περάσει στους '16' του θεσμού. 

21. Μπενφίκα

Στα χαρτιά, η Μπενφίκα είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν το έδειξε πέρυσι. Ίσως φέτος ήρθε η ώρα για κάτι όμορφο - ναι, να κοντράρει την Μπαρτσελόνα για τη δεύτερη θέση του ομίλου της.

20. Πόρτο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Porto (@fcporto)

Στον όμιλό της βρίσκονται οι Λίβερπουλ, Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης. Αλλά έχει τεράστια εμπειρία στο CL και φυσικά μία αρκετά καλή ομάδα.

19. Λιλ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOSC (@losclive)

Αν ακόμη δεν το πιστεύεις, ναι, η Λιλ κέρδισε πέρυσι το πρωτάθλημα Γαλλίας. Έχει χτίσει λοιπόν ένα mentality που ίσως της επιτρέψει να περάσει στην επόμενη φάση. 

18. Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Ο προπονητής Rúben Amorim έχει κάνει πραγματικά καλή δουλειά στη Σπόρτινγκ και αυτό της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει. Για οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί διάκριση στο Champions League τη φετινή σεζόν.

17. Λειψία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RB Leipzig (@rbleipzig)

Το περασμένο καλοκαίρι, η Λειψία επιβεβαίωσε πως λειτουργεί κυρίως σαν selling club, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πώληση του Marcel Sabitzer στην Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη μπόλικο ταλέντο και ένας εξίσου φιλόδοξος με τον προκάτοχό του προπονητής, ο Jesse Marsch.

16. Αταλάντα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atalanta B.C. (@atalantabc)

Η Αταλάντα παραμένει ακόμη η πιο συναρπαστική ομάδα των ευρωπαϊκών γηπέδων. Παίζει στο ίδιο υψηλό τέμπο, κάνει καλές μεταγραφές και γενικά, είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη στο μάτι, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα αποτελέσματα που θέλει.

15. Μίλαν

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)

Μετά από λίγο καιρό, η Μίλαν του Stefano Pioli επιστρέφει και πάλι στα CL. Παρότι έχει δύσκολο έργο, παραμένει πάντοτε η Μίλαν.

14. Βιγιαρεάλ

Οι νικητές του Europa League της περασμένης σεζόν είναι δεμένοι, έτοιμοι και αποφασισμένοι. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παίξουν και φέτος στη διοργάνωση που κέρδισαν πριν λίγους μήνες, κάτι που τους καθιστά χαλαρούς και απαλλαγμένους από άγχος.

13. Μπορούσια Ντόρτμουντ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borussia Dortmund (@bvb09)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει τον Erling Haaland. Ο Erling Haaland έχει σκοράρει 24 γκολ σε 20 ευρωπαϊκά ματς. Ερμήνευσέ το όπως θέλεις.

12. Μπαρτσελόνα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Ήταν ένα αν μη τι άλλο ενδιαφέρον καλοκαίρι για την Μπαρτσελόνα. Και το συμπέρασμα είναι πως έχει μία από τις χειρότερες ομάδες της εδώ και δεκαετίες. 

11. Γιουβέντους

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juventus (@juventus)

Πάνω-κάτω ισχύει ό,τι και για την Μπαρτσελόνα, με τη διαφορά πως διαθέτει ελαφρώς εμπειρότερο κορμό, μεγαλύτερη σταθερότητα και λίγο περισσότερο ταλέντο. 

10. Σεβίλλη

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sevilla FC (@sevillafc)

Τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε διεκδικήτρια της La Liga, επενδύοντας σταθερά στο πλάνο της. Έχει τα φόντα να ξεχωρίσει και στο Champions League.

09. Ίντερ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inter 🏆🇮🇹 (@inter)

Ο Antonio Conte έφυγε, το ίδιο και οι Romelu Lukaku και Achraf Hakimi. Και αυτοί είναι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους την κατατάσσουμε τόσο χαμηλά.

08. Ρεάλ Μαδρίτης

Ο σπεσιαλίστας Carlo Ancelotti επέστρεψε στη Μαδρίτη. Παρά το γεγονός πως ο Kylian Mbappe δεν φόρεσε τα λευκά, κανείς δεν ποντάρει κόντρα στη Βασίλισσα.

07. Λίβερπουλ

Μετά από μία απαίσια σεζόν, η Λίβερπουλ θέλει να επιστρέψει. Το Champions League ίσως είναι μία πολύ πιο εύκολη διοργάνωση από την Premier League για να το κάνει.

06. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Bruno Fernandes. Jadon Sancho. Paul Pogba. Raphael Varane. Cristiano Ronaldo. Μόλις σου δώσαμε πέντε καλούς λόγους για να πιστέψεις στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο φετινό CL.

05. Ατλέτικο Μαδρίτης

Κι αν ήρθε η ώρα του Diego Simeone να κερδίσει τη μεγάλη κούπα; Δεν είναι εύκολο. Αλλά δεν είναι και απίθανο. Οι καλοκαιρινές κινήσεις της Ατλέτικο ίσως βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

04. Τσέλσι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

Το να κερδίσει κανείς back-to-back UEFA Champions Leagues είναι βασικά απίθανο. Ακόμη και για την υπέροχη Τσέλσι του Thomas Tuchel, που φρόντισε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, μετά τον περσινό της θρίαμβο.

03. Μάντσεστερ Σίτι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)

Αν είχε πάρει τον Harry Kane θα βρισκόταν στο νο.1. Δεν τον πήρε. Παραμένει όμως φαβορί.

02. Μπάγερν Μονάχου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Bayern (@fcbayern)

Και από μία κορυφαία ομάδα που χρειάζεται striker, σε μία αντίστοιχη που δεν έχει τέτοια ανάγκη. Και αυτός είναι μόνος ένας από τους λόγους που η Μπάγερν συγκαταλέγεται στα φαβορί.

01. Παρί Σεν Ζερμέν

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Saint-Germain (@psg)

Το να πάρεις τον Lionel Messi σε καθιστά απευθείας το απόλυτο φαβορί για να κερδίσεις το Champions League. Το να αποκτήσεις μαζί του τον Gianluigi Donnarumma, τον Sergio Ramos, τον Achraf Hakimi και τον Georginio Wijnaldum, βάζοντάς τους δίπλα σε Mbappe, Verratti και Neymar, σε καθιστά κάτι παραπάνω από αυτό.

Όλα όμως θα φανούν στο χορτάρι.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.