Τον λένε Josh Cavallo και μόλις έγραψε ιστορία

Ο 21χρονος Αυστραλός ποδοσφαιριστής έγινε ο πρώτος, εν ενεργεία, παίκτης που δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος.

Ακόμη κι αν είσαι ένθερμος υποστηρικτής του πρωταθλήματος της Αυστραλίας, δύσκολα θα σου ήταν γνωστό το όνομα του Josh Cavallo. Κι όμως, ο 21χρονος αριστερός μεσο-αμυντικός της Adelaide United είναι αυτή τη στιγμή το πιο πολυσυζητημένο όνομα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής έκανε coming out μέσω των προσωπικών του social media αλλά και εκείνων της ομάδας του, έδειξε το θάρρος του και γνωρίζει την αποθέωση από όλους. Ο λόγος ασφαλώς ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, για κάτι που θα έπρεπε εν έτει 2021 να θεωρείται αυτονόητο.

> Διάβασε ακόμη: Οι εξωφρενικές ρήτρες του ενός δισεκατομμυρίου

Η αλήθεια του Josh

"Σήμερα, υπάρχει κάτι προσωπικό που θέλω να μοιραστώ με όλους σας και νιώθω άνετα να το κάνω. Είμαι υπερήφανος που σας ανακοινώνω πως είμαι γκέι. Ήταν ολόκληρο ταξίδι να φτάσω σε αυτό το σημείο της ζωής μου, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με την απόφασή μου να κάνω come out. Πάλευα με τη σεξουαλικότητά μου εδώ και έξι χρόνια και χαίρομαι που πλέον μπορώ να ηρεμήσω" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Josh Cavallo.

Συνεχίζει τονίζοντας πως "μεγαλώνοντας ένιωθα πάντοτε την ανάγκη να κρύβω τον εαυτό μου, γιατί ντρεπόμουν. Ήταν μία ντροπή καθώς δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω αυτό που αγαπούσα και να είμαι γκέι. Το να μεγαλώσω ως ομοφυλόφιλος και να παίζω ποδόσφαιρο ήταν απλώς δύο κόσμοι που δεν είχαν διασταυρωθεί πριν".

Κλείνοντας την αποκάλυψή του τονίζει τον σημαντικό σκοπό αυτής: "Θέλω να δείξω ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο παιχνίδι και αξίζουν το δικαίωμα να είναι ο γνήσιο εαυτός τους. Είναι φοβερό να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν γκέι επαγγελματίες εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε όλο τον πλανήτη. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον".

"Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι"

Αυτές οι πέντε λέξεις δεν ακούγονται σχεδόν ποτέ στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Η απόφαση του Josh Cavallo είναι επομένως τρομερά σημαντική, δεδομένα ιστορική και μία ακτίδα φωτός πως υπάρχει πραγματική ελπίδα για ισότητα -σε κάθε επίπεδο- στο ομορφότερο παιχνίδι που φτιάχτηκε ποτέ. 

Αποφάσισε να μιλήσει όντας ενεργός και στο ξεκίνημα της καριέρας του, ίσως δείχνοντας το δρόμο σε πολλούς ακόμη gay και bisexual άντρες που υπηρετούν το σπορ - και ναι, είναι πολύ περισσότεροι από όσοι θα νόμιζες. Αλλά αυτό είναι ασήμαντο - όλοι άνθρωποι είναι. Και μάντεψε, το ποδόσφαιρο είναι ανοιχτό για όλους, αντιθέτως με όσα πιστεύει ο πάσης φύσεως ρατσιστής. 

> Διάβασε ακόμη: Mo Salah, ποιος να σε σταματήσει;

Μέχρι σήμερα, ελάχιστοι ποδοσφαιριστές είχαν αποκαλύψει τη σεξουαλική τους ταυτότητα, τουλάχιστον όχι όσο ήταν ενεργοί. Ο ταλαντούχος Γερμανός μέσος Thomas Hitzlsperger (με θητεία σε Άστον Βίλα, Λάτσιο, Γουέστ Χαμ, Στουτγκάρδη και Έβερτον) το έκανε. Όπως επίσης και ο πρώην μέσος της Χαλ, Thomas Beattie. Με μία μεγάλη διαφορά: Είχαν και οι δύο κρεμάσει τα παπούτσια τους πρώτα.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης είναι εδώ

Αμέσως μετά το coming out του Josh Cavallo, πολλές από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη -και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών- έσπευσαν να πράξουν το αυτονόητο. 

Ναι, αυτό μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Η μπάλα όπως πρέπει να είναι.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος