Οι 5 πιο ενδιαφέροντες rookies της φετινής Premier League

Η Premier League ξεκίνησε κι εμείς ρίχνουμε μία ματιά στους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η Premier League ξεκίνησε στις 5 Αυγούστου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και η σεζόν θεωρείται ήδη ιστορική, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί. Η διακοπή ενός μήνα τον Νοέμβριο για χάρη του Μουντιάλ του Κατάρ θα προκαλέσει αναμφίβολα προβλήματα στις ομάδες, που ήδη έχουν οργανώσει όλα τους τα σχέδια με βάση αυτόν τον προγραμματισμό και όλα αυτά ενώ ο αστάθμητος παράγοντας του κορονοϊού παίζει το δικό του παιχνίδι. Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν θα εμποδίσουν εμάς από το να βλέπουμε ατέλειωτη μπάλα όλο το χρόνο.

Φέτος λοιπόν, η Premier League καλωσορίζει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πλανήτη και εμείς σου παρουσιάζουμε τους καλύτερους νεοφερμένους στην αγγλική πραγματικότητα, από τους οποίους έχουμε μεγάλες προσδοκίες.

Erling Haaland -> Μάντσεστερ Σίτι

Δεν γινόταν να μην μπει στην πρώτη θέση. Ο Haaland μετά από 2μισι χρόνια και 62 γκολ στη Βεστφαλία, αποφάσισε να αφήσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ για χάρη της Μάντσεστερ Σίτι και του Pep Guardiola. "Είναι αρκετά τρελός και αυτό μου αρέσει πολύ" δήλωσε ο Νορβηγός για τον πολυνίκη εν ενεργεία προπονητή στην Premier League και πλέον όλος ο κόσμος περιμένει πως και πως τη συνεργασία τους.  Οι πρωταθλητές δαπάνησαν 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν και στόχος είναι πια τόσο η Premier League, όσο και το Champions League. Στην ομάδα είχε αγωνιστεί και ο πατέρας του από το 2000 ως το 2003. 

> Διάβασε ακόμη: Ένας μίνι οδηγός για τη φετινή Premier League

Darwin Nunez -> Λίβερπουλ

Στο Μερσεϊσάιντ ήταν χρονιά ανακατατάξεων με τον Sadio Mane να αποχωρεί έχοντας γράψει ιστορία με 90 γκολ τα τελευταία 6 χρόνια. Οι κόκκινοι κινήθηκαν αστραπιαία από όταν έχασαν τον Σενεγαλέζο και απέκτησαν τον καλύτερο παίκτη του πορτογαλικού πρωταθλήματος και αρχισκόρερ της Μπενφίκα, Darwin Nunez. Ο Ουρουγουανός επιθετικός έκλεισε μόλις τα 23 του χρόνια και πέτυχε 32 γκολ σε δύο χρόνια με την Μπενφίκα. Πλέον είναι μέλος της αρμάδας του Klopp και ετοιμάζεται για την πρώτη του χρονιά στην Premier League. Οι φίλοι της Λίβερπουλ έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν αφού σε φιλικό προετοιμασίας σκόραρε 4 γκολ μέσα σε ένα ημίχρονο με αντίπαλο τη Λειψία. 

Lisandro Martinez -> Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπορεί ακόμη να μην έχουμε ιδέα για το σύνολο που θα παρουσιάσει ο Erik ten Haag, αφού η Γιουνάιτεντ είναι ήσυχη στο μεταγραφικό παζάρι και κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνει ο Cristiano Ronaldo, όμως ο 24χρονος σέντερ μπακ είναι μια ηχηρή κίνηση. Η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε την καλύτερη πρόταση, όμως ο προπονητής της έπαιξε σπουδαίο ρόλο ώστε να ξενασμίξει με τον αργεντίνο αμυντικό. Η αγορά έκλεισε στα 57,37 εκατομμύρια ευρώ και οι Κόκκινοι Διάβολοι ελπίζουν να βρουν στο πρόσωπο του τη λύση στα αμυντικά κενά τους. Ο Άγιαξ ήταν η μοναδική ευρωπαϊκή εμπειρία για τον Martinez που είναι κι αυτός rookie στο κορυφαίο πρωτάθλημα. 

Fabio Vieira -> Άρσεναλ

Οι κανονιέρηδες έκλεισαν με εντυπωσιακό τρόπο την χρονιά πέρυσι και έχασαν στο νήμα την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League. Ο Mikel Arteta παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας και πρώτη του μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι ήταν ο Vieira από την Πόρτο, έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ. Στα 22 του έχει ήδη δύο γεμάτες σεζόν με την πρώτη ομάδα της Πόρτο και ήταν ένα από τα πιο καυτά ονόματα του καλοκαιριού. Θα καταφέρει ωστόσο να ενταχθεί στην μεσοεπιθετική γραμμή της Άρσεναλ που ούτως ή άλλως είχε μπόλικο ταλέντο; 

> Διάβασε ακόμη: Όταν ο Sergio Aguero άλλαξε την ιστορία της Premier League

Diego Carlos -> Aston Villa

Μπορεί να άργησε να ξεπεταχθεί, όμως στα 29 του ο Diego Carlos θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο και δίκαια θεωρέιται "μπαμ" από τους φίλους της Aston Villa. Μετά τον Coutinho, άλλος ένας Βραζιλιάνος αφήνει την La Liga για να εγκατασταθεί στους Χωριάτες και να δέσει την ομάδα του Steven Gerrard. Η μεταγραφή έφτασε τα 31 εκατομμύρια ευρώ για τον Carlos, που άφησε τη Σεβίλη μετά από  3 χρόνια και μια κατάκτηση Europa League. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος